به گزارش خبرنگار مهر، سردار حسن شاهوارپور شامگاه شنبه در مراسم افتتاح یادمان و مرکز فرهنگی مذهبی شهید علی هاشمی سردار هور اظهار کرد: سلام بر شهیدان گلگون کفن ایران اسلامی و ۲۳ هزار آلاله شهید استان خوزستان به ویژه شهدایی که امشب میزبان این مراسم هستند؛ سلام بر سردار مجاهد، شجاع، دلیر و حماسه آفرین جبهههای حق علیه باطل سردار سرلشکر حاج علی هاشمی که این محفل و مجلس با نام و یاد این اسطوره و مجاهد برگزار شده، سلام بر سردار دلها حاج قاسم سلیمانی یار و همرزم و مجاهدی که هم در جبهه دفاع مقدس و هم در دفاع از حرم مردانه ایستاد.
وی افزود: امشب به یاد مردی که بعد از سالها باز باید تأسی پیدا کنیم به نام و یاد این شهید دور هم جمع شدیم، سردار هاشمی یکی از فرماندهان به نام دفاع مقدس است؛ در دفاع مقدس شهدا و فرماندهان بزرگی داشتیم که فرماندهان به عنوان قلههای جبهههای نبرد بودند.
فرمانده سپاه حضرت ولی عصر (عج) خوزستان تصریح کرد: در ارتش جمهوری اسلامی امیر سپهبد شیرازی به عنوان یکی از قلههای به نام فرماندهی در ارتش و نیروهای مسلح بود، در سپاه فرماندهان به نامی همچون علی هاشمی که در مقاطع مختلف دفاع مقدس با شجاعت، دلیری، تدبیر و برنامه در مقاطع بُن بست جنگ توانست با هدایت و فرماندهی خود، حماسه آفرینی کنند.
سردار شاهوارپور با اشاره به اینکه یکی از چشمههای توانمندی سردار شهید علی هاشمی، سازماندهی و بسیج نیروهای مردمی و محلی بود، ادامه داد: برای مرور زندگی و مجاهدتهای این سردار و یاد او بناست که یادمان و محلی را برای مشق رفتار سردار حاج علی هاشمی افتتاح کنیم؛ این شهید بنا به فرمایش مقام معظم رهبری یک جوانی بود که آن روزهای سخت فرمان امام را لبیک گفت و در سختترین جبهه خوزستان با دشمن جنگید و فرماندهی کرد.
وی عنوان کرد: سردار هاشمی از اهواز، حمیدیه و دشت آزادگان جوانان را بسیج و سازماندهی کرده و برای توقف دشمن در کنار دیگر نیروها مردانه ایستاد و جنگید؛ در ۹ مهرماه شکست دشمن را در حمیدیه و در ۲۶ آبان ماه شکست دشمن را در سوسنگرد داریم که این شکستها به فرماندهی، تدبیر و مدیریت مردانی همچون سردار علی هاشمی بود.
فرمانده سپاه حضرت ولی عصر (عج) خوزستان اضافه کرد: بدون برنامه این کارها امکان نداشت که دشمن را در محور میانی که به قصد رسیدن به اهواز به شدت در تلاش بود، متوقف و بعد از شکست هم از این محور حساس عقبنشینی کند؛ یکی از تلاشهای این مجاهد، بسیج نیروها و تربیت فرماندهانی بود که بخشی از آنها در دفاع مقدس به شهادت رسیدند.
سردار شاهوارپور تشریح کرد: سردار شهید قاسم سلیمانی همواره از نام سردار هاشمی، تلاشها و مجاهدتهای او برای تربیت نیروهای کارآمد و توانمند نام میبرد؛ مقطع دیگری از تلاش این مجاهد که واقعاً آن مقطع بسیار سخت بود بعد از پیروزیهایی که در فتح خرمشهر و عملیاتهای پیوسته برای بیرون راندن دشمن انجام دادیم در سال ۶۲ جنگ به بنبست رسید، یکی از کسانی که بنبست جنگ را شکست و توانست بازهم برای روشن ماندن تنور جنگ، فشار به صدام، مجامع بین المللی و آنهایی که با طرفداری از صدام در تلاش بودند که نظام جمهوری اسلامی را ساقط کنند، سردار علی هاشمی بود.
وی عنوان کرد: تلاش این بزرگمرد بود که جبهه وسیعی با بیش از ۱۰۰ کیلومتر در هورالعظیم، در جایی که هرگز دشمن احساس نمیکرد که ایران بتواند آنجا آنها را به چالش بکشاند؛ ایجاد کرد. دشمن همواره در تلاش بود که در مناطق دشت، خشکی و زرهی با ایران بجنگد اما سردار هاشمی با تدبیر، برنامه، پیشنهادها و شناسایی جامعی که در آن منطقه انجام داد، فرماندهان وقت را قانع کرد که میتوانیم در منطقه هور هم دشمن را به چالش بکشانیم.
فرمانده سپاه حضرت ولی عصر (عج) خوزستان گفت: عملیات خیبر و بدر، دو عملیات برجسته ای بود که دشمن در این نقطه شکست را پذیرفت و رزمندگان اسلام خودشان را بازیابی کرده و وارد مرحله جدیدی از عملیاتهای آبی - خاکی شدیم که تا آن موقع انجام نشده بود ولی سردار هاشمی با مدیریت، تدبیر، درایت و پشتکاری که در این حوزه از خود نشان داد، توانست این حرکت بسیار جامع، کارساز و مؤثر را در این منطقه برای خارج کردن جنگ از بُن بست انجام دهد.
سردار شاهوارپور با اشاره به اینکه نگاه دیگری که سردار هاشمی به دفاع داشتند بازیابی ظرفیت مهندسی بود، بیان کرد: مهندسی جنگ یکی از مؤلفههای بزرگی بود که دشمن به عنوان ضعف ایران آن هم در قالب میدان مین، سیم خاردار و خاکریزهای متعدد با مهندسی پیچیده از اسرائیلیها و دیگر یاران خود علیه رزمندگان ایران استفاده میکرد ولی سردار علی هاشمی با یک بازیابی مهندسی در هور توانست حرکت جدیدی را در بکارگیری مهندسی انجام دهد.
وی افزود: آن پل ۱۴ کیلومتری به نام خیبر برای اتصال خشکی به جزایر مجنون اجرا کرد که یکی از برنامههای بسیار خوب این بزرگمرد برای خروج جنگ از بُن بست بود؛ بُعد معنوی این شخصیت و تأثیرگذاری این بزرگمرد بر روح و روان رزمندگان هم نیاز به پردازش، مطالعه و بازگویی دارد.
فرمانده سپاه حضرت ولی عصر (عج) خوزستان با اشاره به اینکه یکی از مؤلفههای بسیار مهم در دفاع مقدس، حوزه معنوی رزمندگان بود، یادآور شد: یکی از برجستگیها و مؤلفههای شهید علمی هاشمی معنویت و تأثیرگذاری معنوی او بر همرزمان و فرماندهان جنگ بود که نیاز به پردازش دارد؛ ان شاءالله با محتواسازی در این مکان مقدس امروز، فردا و فرداها فرزندان، رزمندگان، بسیجیان، پاسداران، ارتشیان، نیروی انتظامی و همه کسانی که عاشق این مسیر و زنده ماندن این مسیر هستند بتوانند از این فضای معنوی بهرهمند شوند.
به گزارش خبرنگار مهر، آئین افتتاحیه یادمان و مرکز فرهنگی، مذهبی سرلشکر شهید حاج علی شهید هاشمی و سرداران هشت سال دفاع مقدس با حضور مسئولان استانی در محل گلزار شهدای اهواز برگزار شد.
نمایندگان خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، سردار خاد سیدالشهداء، سردار شاهوارپور فرمانده سپاه حضرت ولی عصر (عج) خوزستان، نیروهای بسیجی، پاسداران، خانواده شهدا، شهردار اهواز، رئیس کل دادگستری خوزستان و فرماندار اهواز در این مراسم حضور داشتند.
نظر شما