مسیح کشاورز در گفتگو با خبرنگار مهر در واکنش به اظهارات سخنگوی گمرک مبنی بر افزایش ۳۳ درصدی ترخیص برنج از گمرکات در نیمه اول امسال گفت: ما میزان واردات را با سال ۹۸ مقایسه میکنیم که شرایط کشور عادی بود و نه نرخ ارز تغییر کرده بود و نه با شیوع کرونا مواجه بودیم که بر این اساس، در کل سال ۹۹ نسبت به کل سال ۹۸ با کاهش ۵۰ درصدی واردات برنج مواجه بودیم.
وی با اشاره به اینکه در سال ۹۹ ممنوعیت فصلی برای واردات برنج اعمال نشده بود، افزود: با این وجود در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ شاهد کاهش ۵۰ درصدی واردات بودیم.
این فعال بخش خصوصی توضیح داد که در ۶ ماه سال گذشته (۱۳۹۹) ۴۴۱ هزار تن برنج وارد کشور شد ضمن اینکه در ۴ ماهه امسال ۴۰۰ هزار تن برنج وارد کردیم و علی رغم اینکه ستاد تنظیم بازار اعلام کرد که ممنوعیت فصلی واردات برنج امسال هم اعمال نمیشود اما با توجه به تغییر دولت، خیلی از واردکنندگان ریسک نکرده و برنج وارد نکردند اما برخی دیگر از واردکنندگان این کار را انجام دادند و در حال حاضر نیز محمولههای آنها به میزان حدود ۷۰ هزار تن در گمرکات رسوب کرده و اجازه ترخیص داده نمیشود.
کشاورز تصریح کرد: بنابراین در ۶ ماهه امسال جمعاً ۵۲۸ هزار تن برنج وارد کشور شده که ۱۲۸ هزار تن آن را دولت و ۴۰۰ هزار تن آن را بخش خصوصی وارد کرده است.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج تصریح کرد: در این راستا نامهای را به وزیر جهاد کشاورزی نوشتیم و پیشنهاد دادیم با توجه به میزان واردات برنج و شرایط بازار که قیمتها صعودی است، دوره ممنوعیت واردات در سال جاری در مهر ماه ۱۴۰۰ به پایان برسد و واردکنندگان بتوانند از ماه مهر واردات را از سر بگیرند تا هم بازار به آرامش برسد و هم برنجهای مانده در گمرکات امکان ترخیص پیدا کند که متأسفانه وزیر این پیشنهاد را قبول نکرد و دستور داد تا نسبت به توزیع برنجهای دولتی که شرکت بازرگانی دولتی آن را به عنوان ذخایر راهبردی وارد کرده، اقدام و بازار از این طریق تنظیم شود.
به گزارش خبرنگار مهر، در روزهای گذشته سخنگوی گمرک در اظهارنظری عجیب اعلام کرد که در شهریور ماه امسال ۵۲۸ هزار تن برنج به ارزش ۴۴۰ میلیون دلار و در ۶ ماهه نخست امسال ۷۱۴ هزار تن برنج به ارزش ۶۰۸ میلیون دلار ترخیص شده که نسبت به ۶ ماهه نخست سال گذشته ۳۳ درصد از لحاظ وزن و ۲۴ درصد از لحاظ ارزش افزایش داشته است.
نظر شما