۲۱ مهر ۱۴۰۰، ۹:۲۳

یادداشت؛

کارهای برزمین مانده در خراسان‌جنوبی و بلاتکلیفی مدیران

کارهای برزمین مانده در خراسان‌جنوبی و بلاتکلیفی مدیران

بیرجند- بلاتکلیفی در بدنه مدیریتی خراسان جنوبی موجب شده تا کارهای بر زمین مانده استان از سوی برخی مدیران با بی انگیزگی دنبال شده یا با اجراهای نمایشی همراه باشد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - حکیمه بهمن زاده* کار بر زمین مانده در خراسان‌جنوبی زیاد است. چهار مرز استان با کشور افغانستان وضعیت مطلوبی ندارد و بر اساس گفته‌ها و شنیده‌ها حتی ماهیرود نیز با کاهش صادرات و واردات رو به رو است و این موضوع برای استانی که بخش زیادی از اقتصاد آن به تبادلات با افغانستان وابسته است یک زنگ هشدار محسوب می‌شود.

از طرف دیگر هر چند سخن از ضرورت فرآوری محصولات استراتژیک خراسان‌جنوبی است ولی هنوز تا رسیدن به مرحله حل این مشکل فرسنگ‌ها فاصله است. کافی است از سازمان صمت آمار تعداد کارخانه‌های فرآوری زعفران و زرشک را بپرسیم، آن وقت خواهیم فهمید در کجای کار هستیم.

در حوزه بهداشت و درمان نیز هر چند آمار بیماران مبتلا به کرونا در خراسان‌جنوبی رو به کاهش است ولی شرایط شکننده بوده و با اندک بی مبالاتی می‌توان انتظار بروز پیک ششم را داشت و باید ناظر و مدیری قوی در راستای کنترل پروتکل‌ها در رأس باشد.

از این قبیل موارد زیاد است اما نکته اینجا است که پیگیری و حل این مسائل و مشکلات را چه کسی باید انجام دهد؟ مسئولان و مدیران؟

این در حالی است که در فصل تغییر مدیران و مسئولان و استانداران و شهرداران هستیم و هیچ مسئولی نمی‌داند که فردا همچنان بار مسئولیت بر دوش او خواهد بود یا نه و بر این اساس نمی‌تواند برای حل مشکلات برنامه‌ای تدوین کند.

از طرف دیگر در خراسان‌جنوبی انتخاب مدیران ارشد استان و تعیین شهردار مرکز استان نیز با کندی پیش می‌رود و مردم خوش ذوق خراسان‌جنوبی در فضای مجازی نیز در قالب طنز این موضوع را بارها و بارها مطرح کرده‌اند.

کندی روند انتخاب مدیران و مسئولان کار را به جایی رساند که حجت‌الاسلام مجید نصیرایی، رئیس مجمع نمایندگان خراسان‌جنوبی در جلسه علنی یکشنبه ۱۸ مهرماه مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود گفت که تعیین تکلیف مدیران باید با کیفیت و سریع‌تر انجام شود، به عنوان مثال در استان خراسان‌جنوبی مدیران استانی و شهرستانی بلاتکلیف هستند و از این رو درخواست می‌شود به این موضوع در اسرع وقت رسیدگی شود.

در حالی که کلان شهرها و بسیاری از استان‌ها شهرداران و استانداران خود را شناخته‌اند، مردم مظلوم و قانع خراسان‌جنوبی هنوز نمی‌دانند که قرار است مدیر ارشد استانشان چه کسی باشد و بیرجندی‌ها نمی‌دانند مطالبه‌گری در حوزه‌های شهری را باید از چه کسی داشته باشند.

شهروندانی که هنوز نمی‌دانند پاسخ وزارت کشور درباره اختلاف نظر حقوقی اعضای شورای شهر و فرمانداری بیرجند درباره گزینه انتخابی شورا برای شهرداری چه خواهد شد و آیا امضای وزیر پای انتخاب شورا خواهد آمد.

به راستی سرپرست شهرداری بیرجند که نمی‌داند آیا تا دو روز دیگر این مسئولیت را خواهد داشت یا نه، می‌تواند برای مسائل کلانی چون پیگیری طرح تفکیک پسماند از مبدأ و یا طرح تفصیلی شهر برنامه‌ریزی کلان داشته باشد. همین مسئله درباره مدیران دولتی از استاندار تا مدیران کل نیز صدق می‌کند.

اگر از خبرنگاران خراسان جنوبی بپرسید، حتماً به این نکته اشاره خواهند کرد که به واسطه بلاتکلیف بودن مدیران و مسئولان نسبت به ادامه خدمت، حتی پاسخگویی آنان به خبرنگاران و رسانه‌ها نیز بر وفق مراد نیست و چون روزهای اولیه کار با نشاط و انگیزه پاسخگوی رسانه‌ها نیستند.

برخی از رسانه‌ها فراموش کرده‌اند که آخرین نشست خبری برخی از مدیران برای پاسخ به سوال خبرنگاران کی بوده است.

در این میان برخی مدیران برای ماندن بر کرسی مدیریتی دست به برنامه‌های نمایشی زده و برخی دیگر که هیچ انگیزه‌ای برای ماندن ندارند پیگیر برنامه‌ها و کارهای بر زمین مانده استان نیستند که آسیب این رفتارهای مدیریتی در نهایت متوجه مردم است.

نکته دیگر اینکه هر روز یک لیست در فضای مجازی به عنوان استاندار احتمالی منتشر و روز بعد تکذیب می‌شود که از نظر آرامش روانی برای جامعه اتفاق نامبارکی است و اعتماد مردم به رسانه‌ها را نیز کاهش می‌دهد.

حضرت علی (ع) چقدر زیبا فرمودند که فرصت‌ها چون ابر در گذر هستند و به راستی که اگر تعلل کنیم، خواهیم دید که یک سال از آغاز فعالیت دولت سیزدهم گذشته است و در خراسان‌جنوبی هنوز برخی مدیران تعیین تکلیف نشده است.

* فعال رسانه‌ای

کد خبر 5326358

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha