به گزارش خبرنگار مهر، در نامه کشاورزان منطقه خطاب به محمد هادی ایمانیه استاندار جدید فارس آمده است: بدینوسیله ضمن آرزوی موفقیت و توفیقات روزافزون و تبریک به مناسبت انتصاب شایسته حضرتعالی به سمت استاندار فارس، به عرض میرسانیم که ما کشاورزان زحمتکش و ولایتمدار شهرستان خرامه در بخش کربال با برخورداری از ۳۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت و مسطح در ۳۸ روستا که در دو بال شمالی و جنوبی رودخانه کر قرار گرفته زندگی میکنیم. مردم این منطقه آبا و اجدادا به کشاورزی خصوصاً برنج کاری اشتغال داشته اند اما اخیراً برخی مداخلات غیر کارشناسی، اکوسیستم منطقه را تحت تأثیر قرار داده است که در ذیل به آن اشاره میشود:
۱_ احداث کانالهای شمالی و جنوبی
۲_ احداث سدهای غیر کارشناسی سیوند و ملاصدرا
۳- احداث چاههای غیر مجاز و مجاز در بالا دست و زیر دست سدهای ذکر شده که همه اینها باعث خشک شدن دریاچه بختگان و طشک و خشک شدن رودخانه کُر بزرگترین رودخانه فارس شد،
و انتقال آب شرب و صنعت به کلانشهر شیراز و صدرا و مرودشت، که خود مزید بر علت است.
آب شرب لازم و شکی نیست، آیا راه دیگری نیست که باید از سد درودزن این اتفاق بیفتد؟
و حالا کشاورزان منطقه مطالباتی دارند که در ذیل عنوان شده است:
۱_ نسبت به انهدام کانالهای ذکر شده اقدام شود.
۲_ اگر حقابه کشاورزان این منطقه را برای شرب و صنعت به هر دلیلی به شیراز، مرودشت وصدرا انتقال داده اید، متذکر میشویم، کربال را نیز فراموش کرده و حق کشاورزان گرفتار کربال را
مثل گذشته نادیده نگیرید و حداقل پسا ب و به تعبیر دیگر فاضلاب آن آب انتقالی را به کربال اختصاص دهید.
۳_ کربال در انتهای شهرستان مرودشت و زرقان قرار گرفته که شهرستان مرودشت درآمد زیادی از لحاظ اشتغال دارد و سزاوار نیست آنها هم از آبهای زیر زمینی استفاده کنند، هم از سد درودزن سهمیه بیشتر از کربال داشته باشند که تقاضای بازنگری در این رابطه را داریم.
۴_ در زمان تر سالی اراضی زیادی را به عنوان مازاد بر در بالا دست کربال احیا شد و از سد دوردزن صاحب حقابه شدند که در زمان میانسالی و خشکسالی هم اولویت به آنها داده اند که بازنگری و برگرداندن حقابه کربال را خواستاریم از جمله: کفه ( میاغ ، ارزنه و آهو چر).
۵_ حال که سازمان آب و آبفای استان از دوردزن به شیراز و صدرا از حقابه ما برای شرب و صنعت استفاده میکنند آب بهای آن را به حساب حقابه بران واقعی کربال اختصاص دهید.
۶_ آب مصرفی روستاها بسیار ضعیف وغیر قابل شرب و آشامیدنی است.
۷- جاده مواصلاتی غیر استاندارد و حادثه خیز بین روستاها که سالیانه باعث ازدست دادن بسیاری از عزیزان شده است.
۸- به دلیل نبود درآمد پایدار در این منطقه ، و جهت جلوگیری از کوچ و حاشیه نشینی در شهرها ، و حفظ حرمت و کرامت این عزیزان که بسیاری کهنسال میباشند و تخصصی جز کشاورزی ندارند راه حلی برای این مشکل تدبیر کرد.
۹- پرداخت نکردن بیمه کشاورزی سال زراعی ۹۷و۹۸ مورد تأیید کارشناسان بیمه قرارگرفت وبه بهانههای مختلف از پرداخت آن سر باز زدند واینها گوشهای از مشکلات مردم کربال است که گریبان این مردم را گرفته واز دولت اصلاحات تا تدبیر و امید به هردری زدیم راه بجایی نبردیم.
لذا حال که دولتی انقلابی به ریاست آیت الله رئیسی سید عزیز و بزرگوار و یار و یاور محرومان به میدان آمده است، تقاضا داریم ازآنجا که سفر استانی ایشان اولویت بازدید از مناطق کم برخوردار است خواهشمند است، مقدمات حضور ایشان را نسبت به رفع مشکلات این مردم رنج دیده ترتیب دهید و انشاالله که خیر و برکت به همراه خود به بخش کربال به همراه آورد که قطعاً همینگونه است.
نظر شما