به گزارش خبرنگار مهر، نادر صادقی ظهر چهارشنبه در آخرین وضعیت روند خرید تضمینی سیب صنعتی استان اظهار کرد: سیب صنعتی به عنوان یک ثروت اقتصادی و اجتماعی به شمار میرود و ضرورت دارد دستگاههای اجرایی مرتبط و صنایع تبدیلی در خصوص تسریع در روند خرید محصول اهتمام و همکاریهای لازم را داشته باشند.
وی ادامه داد: آذربایجان غربی سالانه با تولید بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن سیب قطب اول تولید این محصول در کشور به شمار میرود و بر اساس برآوردهای انجام شده، امسال ۴۰۰ هزار تن از سیبهای تولیدی استان تبدیل به سیب صنعتی شده که نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی تصریح کرد: ساماندهی جمع آوری و خرید سیب صنعتی به صورت بهداشتی در استان و رسیدگی جدی به این موضوع نیازمند تعامل بین بخشی است.
صادقی با بیان اینکه الگوی کشت در استان با توجه به تغییر اقلیم و آب و هوا نیازمند اصلاح است، افزود: بخشی از محصولات باغی تولید شده که در تولید بسیاری از آنها دارای مزیت نسبی هستیم، به صورت ضایعات از چرخه مصرف و صادرات خارج میشود و این درحالی است که ارتقای دانش کشاورزان و تکنولوژی در زمینه برداشت، سورتینگ و بسته بندی میتواند به کاهش چشمگیر چنین ضایعاتی کمک کرده و نقش مهمی را در ایجاد ارزش افزوده ایفا کند.
نادر بخشی معاون دادستان عمومی و انقلاب ارومیه نیز در این جلسه با بیان اینکه از امروز باید ظرفیت و میزان جذب روزانه کارخانجات صنایع تبدیلی در زمینه سیب زیر درختی مشخص شود، گفت: برنامه عملیاتی و اجرایی دقیقی باید در این زمینه برنامه ریزی و اجرا شود تا در این فرصت محدود برداشت محصول، سیب صنعتی مازاد بر ظرفیت کارخانهها و صنایع تبدیلی استان در اسرع وقت به دلیل فساد پذیر بودن محصول به کارخانههای خارج استان ارسال شود.
نظر شما