به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله مصطفی محامی در خطبههای نمازجمعه این هفته زاهدان ضمن تسلیت سالروز شهادت امام حسن عسکری (ع) اظهار داشت: امام حسن عسکری در هشتم ربیع الثانی سال ۲۳۲ هجری قمری چشم به دنیا گشوده، در سال ۲۵۴ هجری قمری به امامت رسیده و در سال ۲۶۰ هجری قمری و در سن ۲۸ سالگی به شهادت رسیدند.
امام جمعه زاهدان افزود: اوج خفقان، ظلم و ستم در آن دوران باعث شد تا بسیاری از معصومین در سنین جوانی به شهادت برسند و ۶ سال امامت امام حسن عسکری (ع) همراه با سختیهای فراوانی بود.
آیتالله محامی به بیان سختیهای کار در دوران امام حسن عسکری (ع) پرداخت و بیان داشت: حساسیت و کنترل شدید توسط دستگاه خلافت بنی عباس و بی معرفتی برخی مردم و حتی شیعیان نسبت امام زمان خود کار را برای این امام بزرگوار سخت کرده بود به گونهای که دستگاه ظلم و جور از آمدن منجی دوازدهم با خبر و به دنبال جلوگیری از این اتفاق بود و به همین علت امام حسن عسکری (ع) را در زندان نگه داری میکرد.
وی ادامه داد: حضور امام در زندان ارتباط ایشان با مردم را سخت و از طرفی بی معرفتی مردم و تردید آنها نسبت به امامشان به سختی کار افزوده بود به گونهای که مردم هزینههایی که در اختیار امامشان قرار داده بودند را مورد بازخواست قرار داده و امام نیز به بیان جایگاه امامت پرداخته و بیان فرمودند که امامت تنها برای مقطع کوتاهی نیست بلکه جایگاهی است که برای همیشه وجود دارد و زمین هیچ گاه از حجت خالی نخواهد شد و جای هیچگونه شک و تردید نیست.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی تصریح کرد: امام پس از برخورد بی معرفتانه مردم نسبت به خود با ۲ هدف اجازه دیدار چهره به چهره با مردم را نداد و پشت پرده با مردم دیدار میکرد از این جهت که ابتدا مردم تنبیه شوند و در گام بعد نیز برای دوران غیبت طولانی منجی دوازدهم آماده شوند.
وی گفت: در مرحله بعد و در زمان غیبت امام زمان (عج) مردم از طریق نواب اربعه با امام خود ارتباط میگرفتند که پس از این چهار نماینده دیگر نماینده خاصی وجود ندارد و امام بر اساس حدیثی فقها را به عنوان نماینده و حجت خود برای مردم بیان نموده است.
وی افزود: یکی از سختیهای کار امام حسن عسکری (ع) آماده سازی مردم برای دوران طولانی غیبت بود و دیگر اینکه ایشان باید فرزند خود را به عنوان حجت و امام بعد از خود معرفی میکرد که چنین چیزی با توجه به ظلم و ستم حاکم شدنی نبود و به همین دلیل امام فرزند خود را تنها به افراد خاص و اصحاب خصوصی نشان میدادند.
آماده سازی مردم برای دوران غیبت کار سخت امام حسن عسکری (ع) بود
این استاد درس خارج حوزه علمیه اظهار داشت: فضای حاکم بر جامعه و سطح فکر و فهم مردم در حضور و یا عدم حضور امامشان مؤثر است.
وی به قرائت و تفسیر آیه ۱۱ سوره مبارکه الرعد پرداخت و گفت: طی این آیه خداوند سرنوشت هیچ قوم و ملّتی را تغییر نمیدهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند و در دوران امام حسن عسکری (ع) مردم قدر نشناسی کرده و در فعالیتهای امامشان شک کردند که خداوند این نعمت را از مردم گرفت. پپوی ادامه داد: بر اساس آیه دیگری خداوند سرنوشت هیچ امتی را تغییر نمیدهد مگر اینکه خودشان را تغییر بدهند و اگر خوب را به بدی تغییر دادند نتیجه بد و اگر بد بودند و خوب شدند نتیجه خوب خواهد شد و اگر امروزه به دنبال بازگشت نعمت امامت و فرج حضرت ولیعصر (عج) هسیتم باید خود را تغییر داده و برای زمان ظهور آماده کنیم.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان تاکید کرد: اگر میخواهیم زودتر به محضر مولایمان برسیم باید برای خودسازی و جامعه سازی تلاش کنیم که راه آن مراجعه به روایات و خواندن ویژگیهای بیان شده برای یاران امام زمان (عج) است.
آیتالله محامی به بیان صفات و ویژگیهای یاران حضرت مهدی (عج) پرداخت و افزود: ایمان قوی یکی از ویژگیهای اصلی یاران حضرت است و در توصیف اینها آمده است کسانی که خدا را آنچنان که شایسته است شناخته اند و اینها یاران اصلی امام هستند و دلهایشان مانند تکههای آهن است و هیچ تردید و شبههای در راه خدا ندارند و در مسیر دین محکم و استوار هستند.
امام جمعه زاهدان بصیرت و عقلانیت را دومین ویژگی مهم یاران حضرت دانست و عنوان داشت: یاران حضرت مهدی (عج) در اوج بصیرت و عقلانیت هستند و غیبت در محضر اینها آشکار و قابل مشاهده بوده و توانایی تحلیل وقایع جامعه را دارا میباشند.
وی سومین ویژگی یاران حضرت مهری (عج) را یک دل و صمیمی بودن بیان کرد و گفت: یاران حضرت مانند فرزندانی از یک پدر و مادر صمیمی بوده و محبت، دوستی، نصیحت و خیرخواهی دارند و اگر میخواهیم زمینه ساز ظهور شویم باید این ویژگیها را در خود و جامعه خود ایجاد کنیم.
نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان در بخش دیگری از خطبههای نماز جمعه این هفته زاهدان یکی از راههای تحصیل تقوا و در امان مانده جامعه از دشمنیها را اقتدا به سیره پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار و حفظ، تحکیم و تقویت انس، الفت و وحدت در میان جامعه اسلامی بیان کرد و گفت: روز سه شنبه ۱۲ ربیع الاول به روایت مشهور علمای اهل سنت و برخی از علمای شیعه سالروز میلاد رسول گرامی اسلام است ۰ نانچا که به روایت مشهور علمیای شیعه سالروز شهادت ایشان ۱۷ ربیع الاول است و امام خمینی (ره) فاصله این ۲ روز را تحت عنوان هفته وحدت نامگذاری کردند که برای توجه دادن مردم به این امر مهم است.
امام جمعه زاهدان افزود: چنین نامگذاری هایی از قبیل هفته نیروی انتظامی برای قدر شناسی از جانفشانی این عزیزان و از طرفی جلب توجه مردم میباشد از جنله مناسبهای این هفته مانند روز جهانی عصای سفید، روز پیوند اولیا و نربیان، روز تربیت بدنی، روز غذا، روز مبارزه با فقر و روز صادرات که همه اینها برای توجه دادن مردم نسبت به این مسئله است.
وی ادامه داد: وحدت امت اسلامی از مهمترین مباحث و ضروریترین نیازهای جامعه اسلامی برای حفظ عزت و استقلال و بازیابی قوت دیرین و احیای تمدن اسلامی و گسترش آن است.
ایجاد تفرقه و دودستگی نقشه قدیمی دشمن در مقابله با جبهه ایمانی
نماینده مقام معظم رهبری در سیستانوبلوچستان بیان داشت: در طول تاریخ و در تقابل جبهه کفر و جبهه ایمانی همواره نقشه دشمن ایجاد تفرقه و اختلاف در جبهه ایمانی است و این یک سیاست قدیمی و کهنه جبهه دشمن است تا با ایجاد تفرقه عامل ایجاد درگیری و نابودی جامعه ایمانی شود و مهم است که جامعه ایمانی در برابر نقشههای شیطانی هوشیار بوده و در دام دشمن نیفتد.
وی با اشاره به داستان حضرت موسی (ع) و گمراهی مردم در پرستش یک گوساله بیان داشت: حضرت موسی (ع) پس از بازگشت از میقات از برادر خود هارون سوال داشت که چرا در مقابل گمراهی مردم در پرستش یک گوساله اقدامی نکردی و جواب حضرت هارون جالب توجه بود که اینکار عامل ایجاد تفرقه و دودستگی در میان مردم میشد که این اتفاق هدایت و جمع کردن دوباره مردم را بسیار سخت میکرد و این اهمیت تحفظ بر وحدت جامعه ایمانی را میرساند.
آیتالله محامی اظهار داشت: خداوند متعال نه تنها در میان جامعه اسلامی بلکه پیامبر خود را مأمور میکند که در صورت امکان یک جبهه متحد با اهل کتاب ایجاد کرده و آنها را نیز بر اصول و قواعد مشترک و بر توحید و خدا پرستی متحد کند
وی ادامه داد: امام علی (ع) نیز برای حفظ وحدت جامعه اسلامی دست به شمشیر نبرد و ۲۵ سال خانه نشین شد و مخالفین خود را نیز راهنمایی و خیر خواهی کرد البته حرف و سخن خود را برای احقاق حق بیان کرد اما اقدام عملی صورت نداد تا وحدت در جامعه اسلامی حفظ شود.
وی گفت: سیره و روش ائمه اطهار نیز حفظ وحدت بوده و به طور مکرر در روایات بیان فرموده اند که با مخالفین در مذهب و با اهل سنت خوش رفتاری کنید و تعامل مثبت داشته باشید تا وحدت در جامعه حفظ شود.
آیت الله محامی تصریح کرد: ما دارای اشتراکات دینی زیادی هستیم گرچه در جزئیات برخی اختلافاتی وجود دارد و روایات زیادی نقل شده و ممکن است اهل سنت ائمه را تحت عنوان امام نمیشناسند اما سخنان اینها را به عنوان یک عالم برتر بی نظیر قبول دارند که سخنان اینها میتواند مبنای وحدت باشد چنانچه که سخنان پیامبر و قرآن مورد وفاق همه مسلمانان است.
وی بیان داشت: کشورهای اسلامی دارای یک دشمن مشترک هستند و استکبار جهانی نه با شیعه و نه با سنی احد اخوت نبسته و به دنبال از بین بردن قدرت جامعه اسلامی است و این در شرایط کنونی و در برخی کشورهای اسلامی قابل مشاهده است.
نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان بیان کرد: کشور ایران در میان همه تلاطم و تلاشهای دشمن به برکت راهنماییهای مقام معظم رهبری و تلاشهای مردم، نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی در آرامش به سر میبرد که باید این وحدت و انسجام را حفظ کنیم.
امام جمعه زاهدان افزود: اگر عدهای به دنبال ضربه زدن به وحدت امت اسلامی بوده و بذر نفرت و تفرقه در جامعه میافکنند باید با اینها مقابله کرد که اینها چه شیعه و چه سنی مزدور هستند و اگر مستقیم هم مزدوری نمیکنند از روی جهالت و نادانی تحت تأثیر قرار گرفته اند و لذا همه ما باید در این جهت هوشیار باشیم.
نظر شما