به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انتشارات امیرکبیر، کتاب «بنیادهای قرن آمریکا؛ نقش بنیادهای فورد، کارنگی و راکفلر در اوجگیری قدرت آمریکا» نوشته ایندرجیت پامار با ترجمه محمد معماریان، به تازگی توسط انتشارات امیرکبیر منتشر و راهی بازار نشر شده است.
این کتاب درباره نقش یک بنیاد بزرگ بشر دوست آمریکایی است که البته از نگاه نویسنده و با دیدی واقعبینانهتر میتوان آنها را بنیادهای بنگاهی نامید.
بنیادهای آمریکایی از دیدگاه نویسنده این کتاب، چه لیبرال باشند چه محافظهکار، کماکان نقشهای مهمی در حفظ، تحکیم و اصلاح هژمونی ایالات متحده و نیز مبارزه با مخالفانشان ایفا میکنند.
کتاب «بنیادهای قرن آمریکا» تحلیلی نظری و تاریخی در اختیار خوانندگان میگذارد تا به کمک آن بتوانند خاستگاههای وضع پرتلاطم فعلی، کشمکشهای شبکههای سرآمد در داخل آمریکا و مسیر حرکت قدرت آمریکا در امور دنیا را متوجه شوند.
در این کتاب که نویسنده اش نفوذ بنیادهای آمریکایی بر امور خارجی ایالات متحده، از دهه ۱۹۳۰ تا «جنگ علیه ترور»، را تحلیل کرده، استدلال میکند که بنیادهای بشردوست، یکی از ابزارهای کلیدی در خلق «قرن آمریکا» یا امپراتوری آمریکا بودهاند: هژمونیای که عمدتاً از طریق نفوذ فرهنگی و فکری ساخته شده است.
کتاب پیش رو همچنین مقدمهای ویژه ترجمه فارسی آن از سوی نویسنده دارد که به بهانه نخستین چاپ این اثر به زبان فارسی توسط ایندرجیبت پامار نوشته و در کتاب منتشر شده است.
در بخشهایی از این کتاب آمده است:
«بهسختی میشود باور کرد که بشردوستی، در لغت بهمعنای «عشق به همه نوع بشر»، میتواند بدخیم هم باشد. مثلاً وقتی خبر اهدای میلیونها دلار بنیاد راکفلر و بنیاد بیل و ملیندا گیتس را به طرحهای بهداشت و سلامت میخوانی، گفتن آنکه «این ابتکارها شاید چیزی غیر از آن باشند که به نظر میآیند» کاری در حد توهین به مقدسات است…»
این کتاب با ۴۰۲ صفحه تهیه شده و قیمت ۸۰ هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما