۲۴ مهر ۱۴۰۰، ۱۱:۵۹

رئیس سازمان برنامه و بودجه:

افزایش ۲۰ درصدی حقوقها، ۵۰درصد تورم برای عموم جامعه به همراه دارد

افزایش ۲۰ درصدی حقوقها، ۵۰درصد تورم برای عموم جامعه به همراه دارد

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: سیاست دولت، مهار تورم و افزایش سطح رفاه است که کارمندان نیز باید کمک کنند با افزایش پلکانی حقوق، در پرداخت حقوق‌ها عدالت ایجاد شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه در حاشیه مراسم تودیع و معارفه رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی در جمع خبرنگاران درباره افزایش ۱۰ درصدی حقوق کارمندان در سال آینده گفت: در پرداخت حقوق در چرخه منفی افتادیم، مرتب تورم ایجاد می‌شود و حقوق‌ها به تبع آن افزایش می‌یابد و برای تأمین حقوق، پایه پولی بالا می‌رود که این امر باعث افزایش نقدینگی و تورم می‌شود. یعنی وقتی ۲۰ درصد حقوق کارمند افزایش می‌یابد، ۵۰ درصد تورم برای عموم مردم ایجاد می‌شود که این چرخه پرداخت درست نیست.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ادامه داد: تلاش می‌کنیم حداقل افزایش حقوق را داشته باشیم و این افزایش به صورت پلکانی باشد و کسانی که حقوق‌های پایین می‌گیرند بیش از ۳۰ درصد افزایش حقوق داشته باشند و کسانی که چندین بار افزایش حقوق داشتند کمترین افزایش شامل آن‌ها شود یعنی همه کارمندان ۱۰ درصد افزایش حقوق نخواهند داشت.

میرکاظمی ادامه داد: امروز برخی کارمندان از تسهیلات بالایی برخوردارند، اما کارمندان جدیدی که با تحصیلات وارد عرصه کار شدند و جوان هستند حقوق پایینی دارند، بنابراین تلاش می‌کنیم در طول دو تا سه سال حقوق آن‌ها را به حد عادلانه‌ای برسانیم یعنی اول خلق پول نکنیم.

وی درباره استفاده سازمان برنامه و بودجه از منابع صندوق توسعه در بودجه سال ۱۴۰۱، گفت: در بودجه سال آینده تلاش می‌کنیم از منابع صندوق برداشت و خلق پول نکنیم مگر برای پیشرانی اقتصاد و پشتیبانی از طرح‌هایی که بخش خصوصی سرمایه‌گذاری می‌کند تا زیرساخت کشور توسعه یابد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: در بودجه امسال از منابع صندوق در ۶ ماهه اول استفاده شده است و ممکن است در نیمه دوم هم از آن استفاده شود البته برای برداشت از منابع صندوق، دولت مصوبه داشته و دلیل برداشت، کاهش درآمد نفت، فشار اقتصادی، تأمین کالاهای اساسی و رفاه مردم بوده است. برداشت از منابع صندوق برای سال جاری عدد زیادی نبوده، اما به دولت کمک کرده است.

وی درباره بدهی‌های دولت گذشته به صندوق توسعه ملی گفت: نگاه دولت قبل این بود که در فشارهای اقتصادی و در زمانی که نیاز به پول دارد همان گونه که پول وارد صندوق توسعه می‌کند از آن برداشت هم بکند که در این زمینه برداشت‌هایی به عنوان پروژه‌های پشتیبانی مانند مهار آب‌های برون مرزی انجام شده که کار پسندیده‌ای است. در برخی موارد نیز ضرورت ایجاب می‌کرد تا دولت از منابع صندوق برداشت کند که در این زمینه نیز مجوزهایی گرفته شد.

میرکاظمی گفت: مجوزهایی که از مقام معظم رهبری برای برداشت از منابع صندوق توسعه ملی گرفته شده است به عنوان تسهیلات پرداخت شد یعنی باید این منابع به صندوق برگردد که در این زمینه هیئت نظارت باید حسابرسی دقیقی انجام دهد و گزارش را به هیئت امنا اعلام کند تا میزان بدهی را اطلاع رسانی کند.

وی همچنین درباره مهم‌ترین اولویت صندوق توسعه ملی در دوره جدید، افزود: منابع صندوق توسعه ملی باید حفظ شود و منابع مالی آن افزایش یابد و نوع سرمایه‌گذاری‌ها و ورودی صندوق توسعه بیشتر شود تا در پشتیبانی از طرح‌های پیشران اقتصادی کشور بتوانیم از آن استفاده کنیم و پشتیبان خوبی برای نسل‌های آینده باشد.

کد خبر 5328657

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • ناشناس IR ۱۲:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۴
      4 1
      چرا آدرس غلط می دهید؟ چرا دستمزد حداقل 4-5 برابری در عراق، تورم 50 درصدی ایجاد نمی کند؟ چرا هیچیک از کشورهای همسایه مان، حتی عراق و افغانستان تورمی حتی در حد یک دهم ما ندارند؟ آدرس غلط نتیجه غلط به بار می آورد، آیا به نفع کشور است؟
    • حسین IR ۱۲:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۴
      4 1
      تورم ارتباطی با دستمزدها و حقوق ها در شرایط فعلی ندارد. اگر حقوق ها را هیچ افزایش هم ندهید باز سال دیگر تورم 50 درصدی و در صورت ادامه تنش سیاسی تورم 200 درصدی خواهیم داشت. چون مشکل اساسا نظام بانکی معیوب و بهره بانکی و تسهیلات تکلیفی و ارزان و کلانی است که دلالان و ثروتمندان از آن برخوردارند.
    • IR ۱۳:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۴
      4 0
      شما چه 20 درصد بیشتر کنید و یا صفر درصد، این پنجاه درصد تورم که هست. حداقل ما هم نانی بخوریم!
    • IR ۱۶:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۴
      8 1
      سخنان آقای میرکاظمی کاملا راهبرد درستی است افزایش حقوق عده ای کارمند خاص منجر به کسری بودجه و تورم بالا برای عموم مردم می شود
    • کارمند سابق و زیر خط فقر فعلی IR ۱۶:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۴
      2 0
      این هم نوعی خطا رفتن یا آدرس غلط دادن است . باور ندارید ؟سال آینده ریالی به حقوق ها اضافه نکنید و 20 درصد هم از آن چه که پرداخت می کنید کسر شود . خواهید دید که آمار حقیقی تورم باز هم بالای 248 درصد است .
    • IR ۱۶:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۴
      0 0
      کاملا درست هم تورم را کم کنید حقوق را هم افزایش ندهید والا هر جا تورم هست مخصوصا با تحریها بخای انقباض اقتسادی ابساط به وجود اورده اند الکی به صورت صوری گردش اقتصادی ایجاد می کنند قافل از اینکه همین خود باعث رکود خواهد شد با پول چاپ کردن و قیمتها را الکی بالا بردن نمی شود اقتصاد را تحریک کرد
    • آرش IR ۲۱:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۴
      2 0
      اگر این نظر را دارند ۲۰ درصد حقوق را کم گنند تا تورم نه ۵۰ درصد بلکه افزایش نداشته باشد. آخه این چه نظریه ایشان به عنوان متولی بودجه کشور می دهد؟
    • AE ۲۲:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۴
      2 0
      لطف کنید و به نمودارها نگاه کنید شما که متخصص آمار هستید از سال 86 تا 87 تقریبا افزایش 20 درصد بوده ولی تورم سال بعد 10 درصد بوده توجیه کنید و قس علی هاذا
    • محمد IR ۰۸:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۵
      0 0
      این موضوع در کالاهایی صدق میکند که صادراتی نمی باشند در حال حاضر که اغلب محصولات کشاورزی و صنعتی در حال صادر شدن است با اتخاذ سیاست انقباضی تورم این محصولات مهار نخواهد شد.