۲۵ مهر ۱۴۰۰، ۸:۱۵

فرماندار اسکو خبر داد؛

شهرستان اسکو پیشرودر ارائه خدمات بهداشت روانی ومراقبت های اجتماعی

شهرستان اسکو پیشرودر ارائه خدمات بهداشت روانی ومراقبت های اجتماعی

اسکو- فرماندار شهرستان اسکو گفت: شهرستان اسکو در ارائه خدمات بهداشت روانی و مراقبت های اجتماعی در سطح کشور پیشرو است.

به گزارش خبرگزاری مهر، بابک رضی منش در همایش هفته سلامت روان شهرستان اسکو اظهار داشت: شهرستان اسکو با اجرای طرح سامان به عنوان شهرستان پیشرو در ارائه خدمات بهداشت روانی و مراقبت‌های اجتماعی در سطح کشور است.

وی با بیان اینکه هفته سلامت روان فرصت مغتنمی برای ارتقای آگاهی جامعه در حوزه سلامت روانی و اجتماعی است، افزود: عمده ترین هدف در این هفته ارتقا و افزایش آگاهی جامعه و تغییر و اصلاح نگرش مردم نسبت به مسائل بهداشت روان می‌باشد.

فرماندار شهرستان اسکو با اشاره به شعار روزجهانی سلامت روان در سال ۲۰۲۱ با عنوان "سلامت روان در جهانی نابرابر" توسط فدراسیون جهانی بهداشت روان گفت: این عنوان با هدف افزایش آگاهی از نابرابری در دسترسی به مراقبت‌های بهداشت روانی در سطوح مختلف برای افراد حاشیه‌نشین، به ویژه برای افرادی که در فقر زندگی می‌کنند عنوان شده و بر اهمیت عدالت دسترسی به خدمات بهداشت روان تاکید دارد.

وی افزود: در زمان پاندمی کرونا دسترسی به مراقبت و حمایت از سلامت روان اهمیت ویژه دارد افزود؛ این بیماری تأثیر نابرابری بر سلامتی را افزایش داده و چالش‌های بهداشت روان را دوچندان کرده که ابتلاء به بیماری، ناراحتی، از دست دادن شغل، عدم امنیت شغلی و انزوای اجتماعی از جمله آنها می‌باشد.

فرماندار شهرستان اسکو با بیان اینکه دولت اهتمام ویژه ای به ارتقای سلامت روان در جامعه دارد اظهار کرد: پروژه پیشگام خدمات جامع سلامت روانی و مراقبت‌های اجتماعی با عنوان طرح سامان با جدیدیت از طریق وزارت کشور و بهداشت پیگیری می‌شود و در اجرای این طرح شهرستان اسکو به عنوان پایلوت کشوری اقدامات گسترده‌ای را انجام داده و دستاوردهای ارزشمندی را به دست آورده است.

وی با اشاره به اینکه با اجرای طرح سامان غربالگری کل شهروندان با هدف شناسایی بیماران انجام گرفت افزود: با تلاش مجموعه بهداشت و درمان شهرستان در حال حاضر ۱۰۰ درصد از شهروندان گروه هدف غربالگری شده‌اند که طبق نتایج آن، درصد شناسایی و بیماریابی بیماری‌های روانپزشکی از ۲.۵ درصد پیش از آغاز طرح در سال ۹۲ به ۱۹.۲ درصد رسیده است.

رضی منش با اشاره به سایر اهداف اجرای طرح سامان اظهار کرد: کاهش عوامل خطر بروز اختلالات روانپزشکی، تقویت عوامل محافظت کننده سلامت روانی و اجتماعی، توسعه سبک‌های خود مراقبتی، افزایش سواد سلامت روان جامعه، بهره مندی عادلانه از خدمات سلامت، کاهش آسیب‌های اجتماعی و افزایش حمایت‌های بین بخشی و اجتماعی در حوزه سلامت روان از جمله مهم‌ترین اهداف اجرای طرح است که این اهداف از طریق انعقاد تفاهمنامه میان ۲۳ دستگاه دولتی و با جلب همکاری همه جانبه سازمان‌ها و نهادهای غیر دولتی و سمن‌ها در سطح شهرستان در حال پیگیری است.

فرماندار شهرستان اسکو تشکیل ستاد خوداتکایی با هدف شناسایی فقر، بیکاری، خانواده‌های آسیب پذیر، بازماندگان از تحصیل و شناسایی و درمان اعتیاد را از دیگر اقدامات مهم در اجرای طرح سامان دانست و گفت: پس غربالگری و طبقه بندی بیماران، این افراد به ستاد خوداتکایی معرفی می‌شوند و ستاد خوداتکایی بسته به نیاز بیماران، آنها را به ارگان‌ها و نهادهای مختلفی چون بهزیستی، مؤسسات خیریه، کمیته امداد، دفاتر وکالت و دفاتر مشاوره ارجاع تا مداخلات لازم صورت گیرد.

رضی منش بکار گیری ۱۲ کارشناس ارشد روانشناسی بالینی به منظور برگزاری کارگاه‌های مهارت‌های زندگی، فرزند پروری و ارائه مداخلات روانشناختی را از جمله دستاوردهای طرح سامان برشمرد و افزود: قبل از اجرای طرح حتی یک نفر کارشناس سلامت روان در شبکه بهداشت و درمان وجود نداشت و برای اولین بار در سطح کشور با اجرای این طرح خدمات سلامت روان با اعزام روانشناسان به روستاها انجام گرفت.

فرماندار اسکو با بیان اینکه هم اکنون دو متخصص روانپزشکی در شهرستان به صورت ۲۴ ساعته به شهروندان خدمات ارائه می‌دهند، افزود: احداث مرکز تخصصی سلامت روان جامعه نگر (CMHC) به منظور مراقبت از بیماران روانپزشکی از دستاوردهای این طرح بود که تاکنون آثار مثبت فراوانی داشته است.

کد خبر 5329205

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha