خبرگزاری مهر، گروه استانها: واکسیناسیون، رعایت پروتکلهای بهداشتی و همچنین فاصله گذاری اجتماعی به مثابه دو راهکار مقابله با بیماری کرونا، از ابتدا مد نظر مسئولان استان سمنان قرار داشته و چند ماهی است که این روند با جدیت خوبی در هشت شهرستان استان دنبال میشود.
واکسیناسیون در کنار رعایت پروتکلها
مشکل اینجا است که علی رغم واکسیناسیون میانگین و حدود ۷۵ درصدی مردم استان سمنان، فقط ۳۵ درصد از مردم دو دز واکسن کرونا را دریافت کردهاند یعنی واکسیناسیون تنها یک سوم مردم استان کامل شده که این موضوع نگران کننده است.
ماجرا به واکسیناسیون هم محدود نمیشود بلکه مسئولان نگران هستند که اگر واکسیناسیون کامل نشود و شرایط به همین شکل باقی بماند، کم کم عادی انگاری و سهل انگاری در قبال کرونا با این تصور که این ویروس محدود شده، موجب اوج مجدد شیوع ویروس شود.
سوال اساسی که در این بین مطرح میشود این است که در چنین شرایطی چه باید کرد که هم مردم کرونا را جدی بگیرند و فکر نکنند که ویروس تمام شده و هم واکسیناسیون افراد برای دز دوم سرعت بگیرد؟ مسئولان استان سمنان اطلاع رسانی همگانی رسانهها، فرهنگ سازی، اعلام در مدارس و دانشگاهها، اعمال محدودیتها برای کسانی که واکسینه نشدهاند و اقداماتی از این دست را راهکار میدانند اما قبل از پرداختن به این مسائل ابتدا نگاهی به آخرین وضعیت کرونا در استان میاندازیم تا به این سوال پاسخ دهیم که اصلاً کرونا آیا بعد از پیک پنجم از استان رخت بر بسته است یا خیر؟
رعایت پروتکلها ضرورت دارد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه کرونا همچنان در جامعه وجود دارد و ما را تهدید میکند، گفت: تعداد مراجعات سرپایی با تست مثبت کرونا در شهرستانهای تابعه دانشگاه متأسفانه همچنان بالا است لذا باید به رعایت پروتکلها بازهم تاکید کرد.
نوید دانایی با بیان اینکه در بازه زمانی ۲۴ ساعت منتهی به سه شنبه بیست و چهارم مهرماه ۱۰۱ بیمار با تست کرونای مثبت در جامعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان شناسایی شده و مجموعاً ۱۱۶ بیمار کرونایی نیز بستری هستند و این موضوع نشان میدهد که ویروس کرونا نه تنها از بین نرفته بلکه همچنان جامعه را تهدید میکند.
وی با بیان اینکه هرچند در دو روز گذشته خوشبختانه فوتی کرونایی در شهرستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی سمنان نداشتیم اما نگرانیها از بابت بیماری همچنان پا برجاست، بیان کرد: ۸۰ درصد جامعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان یعنی افراد بالای ۱۲ سال تاکنون دست کم یک دز واکسن را دریافت کردهاند که وضعیت دانشگاه از این لحاظ نسبت به دیگر استانها خوب است اما باید گفت فقط ۴۰ درصد از افراد جامعه تحت پوشش دو دز واکسن را تزریق کردهاند.
کرونا هیچ جا نرفته است
شرایط در شرق استان سمنان هم تقریباً مشابه است، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود به خبرنگار مهر، میگوید: شاهرود و میامی در پیک پنجم شرایط بسیار دشواری داشتند و روزانه تا ۳۵۰ نفر مراجعه کرونای مثبت به ثبت رسید که آماری بسیار زیاد بود اما به یاری خدا و همراهی مردم و کادر درمانی و همچنین تسریع در زمینه واکسن رسانی به شهرستانهای شاهرود و میامی توانستیم شاهد بروز کاهش در شیوع بیماری باشیم.
رضا چمن با بیان اینکه علی رغم اینکه شاهرود در رنگ بندی شرایط، نارنجی و میامی شرایط آبی دارد اما همچنان دوری از تجمعات، رعایت مسائل بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و… مورد تاکید ما است، گفت: همیانگین ۴۵ مورد تست مثبت در شبانه روز در شهرستانهای شاهرود و میامی در زمینه تشخیص بیماری کرونا به ثبت میرسد که نشان میدهد کرونا هیچ کجا نرفته و کماکان با یک بی احتیاطی میتواند دوباره گریبان گیر جامعه شود.
همچنان نگران هستیم
استاندار سمنان نیز یکی دیگر از مقامات استان سمنان است که درباره نگرانیهای مرتبط با بیماری کرونا اظهار نظر کرده است. سید محمد رضا هاشمی در ستاد کرونای استان به این نکته اشاره کرد که با یک سهل انگاری دوباره استان سمنان میتواند مستعد شیوع ویروس کرونا باشد و لذا باید تلاش بیشتری در زمینه پروتکلها و واکسیناسیو ن داشت.
وی با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد جمعیت هدف دانشگاه علوم پزشکی سمنان و ۷۴ درصد جمعیت هدف دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، دُز اول واکسن را دریافت کردند که از این لحاظ در وضعیت مطلوبی قرار داریم، گفت: ۳۵ درصد جمعیت تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی سمنان و ۳۱ درصد جمعیت تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی شاهرود، دُز دوم واکسن را دریافت کردند.
استاندار سمنان همچنین با بیان اینکه افرادی که تاکنون واکسن نزدهاند برای واکسیناسیون عمومی اقدام کنند، گفت: مراکز تجمیعی واکسیناسیون با همکاری سپاه و کادر درمان و بهداشت استان آماده پذیرش و واکسیناسیون افراد بالای ۱۲ سال هستند از سوی دیگر رسانهها نیز به ما کمک کنند تا در این زمینه اطلاع رسانی بهتری صورت گیرد.
واکسن ایمنی ۱۰۰ درصدی نمیآورد
یک پزشک عمومی در گفتگو با خبرنگار مهر، در پاسخ به این سوال که باید برای ترویج واکسیناسیون به خصوص بین افرادی که تاکنون حتی یک دز واکسن هم دریافت نکردهاند چه کرد، میگوید: آمار ۷۵ تا ۸۰ درصدی واکسیناسیون به صورت میانگین برای دست کم یک دز، آمار نسبتاً خوبی است ما نباید فراموش کنیم که شرایط رساندن واکسن به مراکز واکسیناسیون فقط یک ماه است که سرعت گرفته و لذا نباید توقع بیشتر هم داشت.
محمد رضا اسماعیلی که پزشک عمومی است با بیان اینکه شرایط آنجا خطرناک میشود که بدانیم کمی بیش از یک سوم مردم دو دز واکسن را دریافت کردهاند، بیان کرد: اگر آمار کادر درمان، افراد سالمند که زودتر واکسن زدند و همچنین موارد خاص مانند برخی مشاغل را که بسیار زودتر واکسن دریافت کردند را از این تعداد کم کنیم خواهیم دید که ۳۰ درصد مردم استان هم دو دز واکسن را دریافت نکردهاند که این بسیار نگران کننده است.
وی با بیان اینکه متأسفانه مردم فکر میکنند که با یک دز واکسن کرونا چه داخلی و چه خارجی، اکسیر جوانی و حیات به بدنشان وارد شده است، بیان داشت: این تصور که چون واکسن زدهایم ایمن هستیم به هیچ وجه درست نیست و از رسانهها خواهش میکنیم که این موضوع را مکرراً به مردم گوشزد کنند.
اعمال محدودیت برای واکسن نزدهها
اسماعیلی با بیان اینکه کارت واکسن معلوم و کد ملی افرادی که واکسن زدهاند نیز مشخص است در نتیجه به راحتی میتواند با قطع یارانه، اعمال محدودیتها مثلاً در ارائه خدمات در رستورانها، اغذیهفروشیها، نانواییها، سوپرمارکتهای زنجیرهای، تاکسی و… با این افراد برخورد شود، ابراز کرد: یکی دیگر از ابزارها برای مقابله با واکسن نزن ها البته آگاهی افراد است بسیاری از این افراد از روی ترس و همچنین خرافه واکسن دریافت نمیکنند که باید آگاه شوند.
وی افزود: شاید برخی بگویند که افراد آزاد و مختار هستند که به هر صورت میخواهند زندگی کنند اما آزادی به شرطی معنی دارد که مخل سلامت دیگران نباشد این موضوع مصداق این است که فردی بگوید من آزاد هستم با خودروی خودم با سرعت ۲۰۰ کیلومتر در ساعت در خیابان رانندگی کرده و به کسی هم ربطی ندارد، آیا این فرد قانوناً نباید محدود و یا جریمه شود؟ این موضوع با واکسن نزدن چه فرقی میکند؟
ترغیب مردم با تشویق
در کنار اعمال محدودیتها که صحبت آن در مجلس و دولت نیز وجود دارد میتوان کمپینهای ترغیبی واکسیناسیون نیز به خصوص با مشارکت کودکان برگزار کرد. چندی پیش همیار پلیس، طرحی که کودکان را جزئی از خانواده پلیس راه میکرد و سبب میشد تا فرهنگ ترافیکی در درون خانهها نفوذ کند، اجرا و با نتایج خوبی نیز همراه شد اما چرا در زمینه کرونا از این دست طرحها در استان سمنان به صورت فراگیر انجام نمیشود؟
خوشبختانه طرحی از سوی علوم پزشکی شاهرود انجام شده که کمپین با هم بودن نام دارد این کمپین توسط روابط عمومی دانشگاه به انحای مختلف در سطح فضای مجازی و حقیقی با به کار گیری ظرفیتهای مختلف اجرا شده و توانسته آثار خوبی هم بر جای بگذارد اما متأسفانه این دست طرحها برای فراگیری نیازمند حضور دانشگاهها، آموزش و پرورش، ورزش و جوانان و نهادهایی از این دست است که باید در استان این تعامل تقویت شود.
در نهایت باید گفت شرایط واکسیناسیون در استان سمنان تا میزان ایده آل فاصله دارد اما خوشبختانه شرایط بیماری کرونا قدری کاهش یافته و وضعیت خوبی در استان حکمفرما است اما مردم باید بدانند که تنها راه شکست کرونا، همراهی با مسئولان در واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
نظر شما