محمدباقر قریشی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه آذربایجان غربی دومین استان پرآب کشور در بین استانهای غیرساحلی رتبه نخست تولید آبزیان را دارد، اظهار کرد: هم اکنون ۴۲۰ مرکز و مزرعه پروشی، تکثیر و پرورش و صید و صیادی در استان فعال در قالب ۳۰ تعاونی مشغول فعالیت بوده و بیش از ۲۵۵۰ نفر به صورت مستقیم در زمینه شیلات و آبزیان و صید و صیادی مشغول به کار هستند.
وی با بیان اینکه پیش بینی میشود امسال ۱۶ هزار و ۵۰۰ تن انواع آبزیان از منابع آبی استان تولید شود که این میزان ۱۰ درصد از تولیدات کشور را شامل میشود، افزود: مازاد تولید آبزیان استان علاوه بر مصرف داخلی در سال گذشته به میزان ۱۰۰ تُن به کشورهای عراق، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، روسیه و کشورهای اروپایی صادر شد.
قریشی خاطرنشان کرد: آذربایجانغربی با وجود منابع آبی غنی و متنوع، از استانهای موفق در زمینه تولید انواع آبزیان بوده و عمدهترین آبزیان صادراتی در این استان شامل ماهیان پرورشی از جمله قزلآلا و ماهی کپور است.
مدیرکل شیلات و آبزیان آذربایجانغربی با بیان اینکه از مجموع آبزیان تولیدی ۹ هزار تن سردآبی و ۷.۵ هزار تن نیز گرمابی است گفت: در حال حاضر در زمینه سردآبی گونه ماهی قزل آلای رنگین کمان و در زمینه گرمابی ماهیان، کپور، آمور، فیتوفاگ و بیگ هد در مزارع و منابع آبی آذربایجانغربی پرورش داده میشوند.
قریشی با بیان اینکه سرانه مصرف ماهی هم اکنون در استان ۸.۵ کیلوگرم است، گفت: این میزان در مقایسه با سرانه کشوری که بیش از ۱۳ کیلوگرم است ناچیز بوده و در برنامه داریم با فرهنگ سازی و نیز برگزاری دورههای آموزشی این میزان را امسال افزایش دهیم.
وی راهاندازی مراکز، مزارع و مجتمعهای جدید تکثیر و پرورش آبزیان، ارتقا بهرهوری در مزارع موجود از طریق اجرای سیستم مکانیزاسیون، حمایت کارشناسی و ارائه تسهیلات بانکی کمبهره به مزارع تکثیر و پرورش آبزیان و اجرای طرحها و پروژههای تحقیقاتی، آموزشی و برگزاری نمایشگاهها و جشنوارهها مختلف را از مهمترین برنامههای شیلات استان در سال جاری برشمرد.
نظر شما