حمیدرضا فولادگر نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص انتقادات اخیر رئیس مجلس شورای اسلامی درباره شرایط اقتصادی که رسانههای اصلاحطلب از آن به عنوان آغاز شکاف میان مجلس و دولت یاد کردند، گفت: اینکه رئیس مجلس بنا بر مسئولیت خودش به مسائل کشور بپردازد، مشکلات اقتصادی را مطرح کند و برای اداره بهتر کشور مطالباتی از دولت داشته باشد، به معنای اختلاف نظر نیست و نمیتوان نتیجه گرفت شکافی ایجاد شده است.
وی افزود: فرض کنید این انتقادات مطرح نمیشد، آن وقت میگفتند حالا که مجلس و دولت همراستا و از یک جریان هستند، اشکالات را هم مطرح نمیکنند یا میگفتند که مجلس به وظیفه نظارتی خود عمل نمیکند و از مسائل دستگاه اجرایی چشمپوشی میکند.
نماینده ادوار مجلس عنوان کرد: مجلس باید به وظیفه خود عمل کند و با تصویب قوانین، ریلگذاری لازم را برای سیستم اجرایی انجام دهد و همچنین از اهرم نظارتی خود بر حسن اجرای امور اطمینان پیدا کند. اینکه مجلس و دولت هر دو وابسته به جریان انقلابی و اصولگرا هستند، نباید مانع از این شود که مجلس به وظیفه نظارتی خود عمل نکند و دولت هم باید از تذکرات مجلس شورای اسلامی استقبال کند.
فولادگر، همراستایی دولت و مجلس را یک فرصت خوب برای حل مشکلات کشور دانست و گفت: در چنین شرایطی میتوان به جای تنش و تضعیف و مانعتراشی، با همافزایی تصمیمات درستی برای حل مشکلات مردم اتخاذ کرد، لذا این فرصت میتواند به تحقق بهتر سیاستهای نظام کمک شایانی کند.
وی با اشاره به اینکه دولت سیزدهم در آغاز راه است، تصریح کرد: حل مسائل اقتصادی چهار بخش دارد. بخش مدیریتی، بخش ساختاری، بخش مردمی و بخشی که به تحریمها بستگی دارد. با تغییر دولت و روی کار آمدن مدیران جهادی و تازهنفس، بخش مدیریتی تا حد زیادی حل خواهد شد، اما مسائل دیگر یک شبه حل نمیشوند.
نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه حل مسائل ساختاری نیازمند زمان، برنامهریزی، قانون، سیاستهای جدید، سرمایه و غیره است، تاکید کرد: مسائل ساختاری باید در سطوح مختلف از قانونگذاری، سیاستگذاری، مقررات و روشهای اجرایی حل شوند و همه آنها مستلزم زمان است. با روی کار آمدن دولت سیزدهم، انتظار این است که بخشهای ساختاری هم به زودی اصلاح شوند.
فولادگر افزود: ممکن است رسیدگی مجلس به پرونده حسن روحانی، انگیزهای سیاسی برای طرح مسائلی مثل شکاف بین دولت و مجلس شده باشد و عمل به وظیفه نظارتی، باعث شده باشد عدهای که عملکرد دولت قبل را حمایت یا توجیه میکردند، امروز نخواهند به این مسائل پرداخته شود و موضوعات دیگری را عنوان کنند.
وی با تاکید بر اینکه صد در صد مشکلات اقتصادی امروز جامعه فقط به خاطر دولت قبل نبوده است، خاطرنشان کرد: دولت قبل هم با بخشهای ساختاری و مسائل بیرونی مثل تحریم مواجه بوده است. وقتی فرض کنیم که همه مشکلات به خاطر دولت قبل بوده، چنین تصوری ایجاد میشود که با تغییر دولت باید صد در صد مسائل حل شود، درحالیکه چنین نبوده است.
نظر شما