۲۹ مهر ۱۴۰۰، ۱۵:۳۶

به بهانه سفر رئیس جمهور به اردبیل؛

راه و مسکن در اردبیل از محاق بی‌مهری بیرون آمدند

راه و مسکن در اردبیل از محاق بی‌مهری بیرون آمدند

اردبیل - راه و مسکن از بخش‌های زیرساختی بسیار مهم در مسیر توسعه استان اردبیل است که در سال‌های اخیر و با همت مسئولان استانی از محاق بی‌مهری بیرون آمدند.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: در آستانه سفر رئیس جمهور و در تحقق برنامه جهش تولید مسکن در مناطق مختلف کشور و استان اردبیل در حوزه مسکن با اجرای طرح‌های متعدد تلاش بر این بوده تا افراد فاقد سرپناه از مسکن شایسته و آبرومند بهره‌مند شوند که هر چند تأمین هزینه‌های ساخت مسکن در سال‌های اخیر سر به فلک گذاشته اما حمایت در تأمین زمین رایگان و پرداخت تسهیلات بانکی امیدواری را برای جوانان و افراد فاقد مسکن به وجود آورده تا در دولت سیزدهم زیر سقف خانه خود زندگی آرامی را تجربه کنند.

اجرای دیرهنگام طرح اقدام ملی مسکن در دولت دوازدهم و ثبت‌نامی که در قالب این طرح انجام شده برای متقاضیان مسکن در تأمین و پرداخت هزینه‌های اولیه مشکلات جدی به وجود آورده که انتظار می‌رود در دولت سیزدهم با راهبرد تأمین و تولید مسکن به شکل گسترده قیمت تمام شده واحدهای مسکونی پایین آمده و قشر جوان با توجه به درآمد و تناسب شرایط معیشتی بتوانند در حوزه مسکن نیز پس‌اندازی مناسب داشته باشند.

در قالب طرح جهش تولید مسکن در استان اردبیل سالانه ۲۰ هزار واحد تولید مسکن پیش‌بینی شده اما در این زمینه باز هم چالش‌هایی وجود دارد که برای رفع کامل نیازمند کارشناسی راهبردی است.

در قالب طرح جهش تولید مسکن در استان اردبیل سالانه احداث ۲۰ هزار واحد پیش‌بینی شده اما در این زمینه چند چالش اساسی وجود دارد که به نظر می‌رسد مسئولان باید ضمن برطرف کردن آن به احصای دقیق آمار افراد فاقد مسکن اقدام کنند تا این پروژه‌ها به عاقبت مسکن مهر و تمرکز خرید عده‌ای در این واحدها مبتلا نشود.

در گام اول تأمین زمین با الحاق محدوده به شهرها و همچنین طرح‌های توافقی و خرید از سوی راه و شهرسازی پیش‌بینی شده که مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل به صراحت به خبرنگار مهر اعلام کرد که در حال حاضر یک متر مربع زمین برای احداث سالانه ۲۰ هزار واحد طرح جهش مسکن وجود ندارد و ما از طرق مختلف سعی می‌کنیم تأمین زمین را با افزایش محدوده و الحاق به شهر و احداث شهرک‌های جدید انجام دهیم.

آغاز احداث ۴ هزار واحد مسکن همزمان با سفر رئیسی

محبوب حیدری اظهار کرد: در سفر رئیس جمهور و وزیر راه و شهرسازی به استان اردبیل چهار هزار واحد از این مساکن کلنگ‌زنی شده و ۱۶ هزار واحد دیگر مربوط به سهمیه سال جاری در شهرهای مختلف استان تا پایان امسال آغاز خواهد شد.

راه و مسکن در اردبیل از محاق بی‌مهری بیرون آمدند

وی به ضرورت افزایش وام و تسهیلات بانکی نیز اشاره کرد و گفت: برخی اخبار و شنیده‌ها حکایت از افزایش وام مسکن تا ۴۰۰ میلیون تومان است که البته باید در بازپرداخت این تسهیلات به صورت پلکانی نیز تدبیری اندیشیده شود تا جوانان و گروه‌های کم درآمدی که از این مساکن استفاده خواهند کرد قدرت بازپرداخت این تسهیلات را داشته باشند.

در کنار تولید مساکن جدید، باید در سکونتگاه‌های غیررسمی ساخت و سازها در اردبیل سر و سامان پیدا کند.

در کنار تولید مساکن جدید، باید در مناطق بافت فرسوده و همچنین سکونتگاه‌های غیررسمی ساخت و سازها در اردبیل سر و سامان پیدا کرده و از لحاظ سیما و منظر شهری نیز مشکلی وجود نداشته باشد.

بانک مسکن هر چند اعلام کرده که بدون محدودیت برای ساکنان بافت فرسوده در احیای واحدهای مسکونی تسهیلات پرداخت می‌کند اما بهتر است سود پرداخت این تسهیلات نیز به حداقل برسد تا امکان احداث واحدهای جدید فراهم آید.

راه‌های اردبیل چشم انتظار حمایت

اما در حوزه راه نیز در سال‌های اخیر با ردیف‌دار شدن طرح‌های توسعه بزرگراهی تحولاتی آغاز شده ولی انتظار می‌رود با تأمین اعتبار در دولت سیزدهم استان اردبیل از زیرساخت راه ایمن، کم حادثه و همچنین بزرگراهی بهره‌مند شود.

راه و مسکن در اردبیل از محاق بی‌مهری بیرون آمدند

در شرایط کنونی بهره‌برداری از ۱۸۵ کیلومتر بزرگراه در استان اردبیل به ویژه در خط شرق به غرب این استان در حال بهره‌برداری است اما مهمترین کریدور شمال و جنوب این استان از توسعه بزرگراه‌ها بی‌بهره است که با توجه به ضرورت اتصال اردبیل به مرکز کشور، توسعه بزرگراه اردبیل – سرچم و در کنار آن تعریض محور نمین به سمت آستارا و احداث تونل دوم نیز در اولویت قرار گرفته است.

اما در شمال استان اردبیل با توجه به وقوع تصادفات متعدد در محورهای مواصلاتی پارس‌آباد، بیله‌سوار، گرمی و مشگین‌شهر در این خط ارتباطی محور اردبیل – مشگین‌شهر در مرحله تکمیل و بهره‌برداری کامل بزرگراهی است و از سه راه مشگین شهر تا پارس‌آباد نیز طرح توسعه بزرگراه به تازگی آغاز شده ولی نیازمند تقویت منابع اعتباری و حمایت از پیمانکار است تا این چهار خطه ایمن به سرعت احداث شود.

پروژه سه راهی امیرکندی – رضی به سمت گرمی و بیله‌سوار نیز به عنوان جاده ترانزیتی در حال تبدیل به چهار خطه ایمن و بزرگراه مناسبی است که البته تکمیل آنها با پیشرفت‌های مختلف نیازمند تأمین اعتبار در دولت سیزدهم است تا با حمایت‌هایی که دولت و شخص رئیس جمهور از زیرساخت‌ها نظیر راه، مسکن و توسعه خط ریلی انجام می‌دهد، اردبیل در خطوط ارتباطی اعم از بزرگراه‌ها، راه آهن و فرودگاهی مجهز و مناسب از شرایط مطلوب‌تری بهره‌مند شود.

کد خبر 5332361

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha