۲۸ مهر ۱۴۰۰، ۱۵:۰۳

خندانی در جمع خبرنگاران:

وکالتی هم سند زده می‌شود/ الزامی برای ثبت سند در دفترخانه نیست

وکالتی هم سند زده می‌شود/ الزامی برای ثبت سند در دفترخانه نیست

رئیس کانون سردفتران گفت: در بحث خودرو، مردم مختار هستند که به دفترخانه‌ها مراجعه کنند اما اگر زمانی مشکلی رخ دهد و بخواهند به محاکم قضائی مراجعه کنند، اگر سند نداشته باشند کارشان سخت می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، علی خندانی رئیس کانون سردفتران و دفتر یاران ظهر امروز در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا با خرید و فروش خودرو به صورت وکالتی می‌شود در دفترخانه‌ها سند ثبت کرد یا خیر؟ اظهار کرد: قطعاً چنین امری امکانپذیر خواهد بود. دفترخانه‌ها برای معاملات خودرویی سند وکالتی می‌زنند و هیچ مشکلی نیست. اگر دفترخانه‌ای از ثبت سند در معاملات وکالتی خودداری می‌کند، تخلف است و باید اعلام شود.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه دفترخانه‌ها در برابر هزینه‌ای که برای ثبت سند می‌گیرند چه خدماتی به مردم ارائه می‌دهند؟ گفت: خدمات ما در قانون تعریف شده و قرار نیست در برابر هزینه‌ای که از افراد اخذ می‌کنیم، خدماتی ارائه دهیم. درواقع ما مالکیت شما را ثبت می‌کنیم و فلسفه ذاتی تنظیم سند این است.

رئیس کانون سردفتران و دفتر یاران افزود: در بحث خودرو، مردم مختار هستند که به دفترخانه‌ها مراجعه کنند اما اگر زمانی به مشکلی برخورد کنند و بخواهند به محاکم قضائی مراجعه کنند، شخصی که سند دفترخانه‌ای دارد، راحت‌تر می‌تواند حق خود را بگیرد تا کسی که تنها به برگ سبز پلیس اکتفا کرده است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما در مراحل اخذ سند در دفترخانه‌ها، داشتن برگ سبز پلیس را الزامی می‌دانید اما چرا خودتان این سند را به رسمیت قبول ندارید؟ گفت: در قانون ذکر شده اول باید تعویض پلاک، انجام و سپس سند داده شود برای همین هم ما می‌گوئیم همراه مدارک خود برگ سبز هم باید داشته باشید.

خندانی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا دفترخانه‌ها با عدم مراجعه مردم برای ثبت سند به ویژه سند خودرو دارای ضرر و زیان می‌شوند؟ گفت: طبیعی به نظر می‌رسد اگر سندی در دفترخانه‌ها ثبت نشود، آن دفترخانه دچار ضرر و زیان می‌شود چرا که در قانون دفترداران هزینه‌های خود را از ثبت سند به دست می‌آورند و هیچ هزینه دولتی دیگری به عنوان حقوق و مزایا به آنها پرداخت نمی‌شود.

رئیس کانون سردفتران و دفتر یاران ادامه داد: این به آن معنا نیست که ما بخواهیم تمام هزینه‌های خود را از ثبت سند خودرو به دست بیاوریم چرا که ثبت سند خودرو تنها بخش اندکی از دیگر خدماتی است که دفاتر به مردم ارائه می‌دهند.

به گفته وی، به طور مثال برای ثبت خودروی پژو پارس مدل ۱۴۰۰، یک فرد باید دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در دفترخانه پرداخت کند که از این رقم یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان آن مربوط به مالیات نقل و انتقال (خزانه دولت)، ۵۳ هزار و ۵۰۰ تومان هزینه کاداستر (هزینه خزانه دولت)، ۵۳ هزار و ۵۰۰ تومان حق‌الثبت (خزانه دولت) و ۴۵ هزار و ۳۰۰ تومان ارزش افزوده (خزانه دولت) می‌شود.

خندانی اظهار کرد: فقط ۲۵۰ هزار تومان سهم سردفتر از ثبت سند خودرو یعنی ۹.۲۵ درصد از آن ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان هزینه ثبت سند خودرو خواهد بود.

رئیس کانون سردفتران و دفتر یاران گفت: اکنون در کشور ۸۵۰۰ دفتر اسناد رسمی داریم، حدود ۲۰۰۰ دفترخانه در تهران قرار دارد و میانگین زمان ثبت سند خودرو در این دفاتر بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه است.

کد خبر 5332436

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۰۰:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۱
      3 1
      این خبر درست نیست. به ما از طرف شورای عالی کانون های که رئیسش جناب خندانی رئیس کانون سردفتران تهران است دستور داده شده از تنظیم وکالت با استناد به برگ سبز صادره از نیروی انتظامی خودداری کنیم و الا مورد بازخواست و کیفر انتظامی قرار میگیریم. نوعی تهدید صریح تا مردم را مجبور به تنظیم سندقطعی خودرو کنیم
    • وحید IR ۰۱:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
      4 1
      محضر دارها بدجوری شکست خوردید ، پلیس پیروز شد .
    • پیمان رضوانی نژاد GB ۱۳:۴۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۱
      0 1
      دعواتون فعلا باعث ضرر من شده جوری که خریدار از من قطعی میخواد فروشنده میگه میخواستی همون موقع بزنی و صاحب آخرین سند قطعی چهار میلیون علاوه بر پول دفتر میخواد این جنگ باعث متضرر شدن ما هستش لطفا تموم کنید