به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مدادی مدیر کل دفتر موزه و ذخایر ژنتیکی سازمان محیط زیست در تشریح پانزدهمین اجلاس جهانی کشورهای عضو کنوانسیون تنوع زیستی سازمان ملل متحد (COP15) گفت: دربخش اول این اجلاس از آخرین نسخه چارچوب جهانی تنوع زیستی پسا ۲۰۲۰ که تا این مقطع زمانی نهایی شده بود مطرح و به اطلاع کشورهای عضو رسید. در بخش دیگر این اجلاس، رهبران و مقامات عالیرتبه کشورهای جهان در قالب نشست سطح بالا اقدام به بحث و تبادل نظر پیرامون وضعیت تنوع زیستی جهان در حال حاضر و دهههای آتی و راهکارهای مقابله با از دست رفتن این سرمایه عظیم کردند.
همچنین در این اجلاس هیأت جمهوری اسلامی ایران متشکل از نمایندگان سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت امور خارجه، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مراجع ملی ذیل کنوانسیون تنوع زیستی به سرپرستی اسکندر زند مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی حضور داشتند.
مدادی گفت: در این اجلاس پیرامون چارچوب جهانی تنوع زیستی پسا ۲۰۲۰ که یک سند راهبردی برای حفاظت از تنوع زیستی است، بهرهبرداری پایدار از تنوع زیستی و تسهیم عادلانه منافع ناشی از آن تا سال ۲۰۵۰ است تصمیم گیری شد.
مدیر کل دفتر موزه و ذخایر ژنتیکی با اشاره به اینکه پیشنویس اولیه این چارچوب که در تابستان ۱۴۰۰ منتشر شده است، بر اساس تجاربی است که جامعه جهانی از برنامه راهبردی تنوع زیستی آیچی طی سالهای ۲۰۱۰ الی ۲۰۲۰ آموخته است تصریح کرد: چارچوب جدید پیشنهادی برای تنوع زیستی پسا ۲۰۲۰ بر مبنای تئوری تغییر بنا نهاده شده است و سیاستگذاریها و اقدامات فوری در سطح تمام جامعه و در مقیاسهای جهانی، ملی و محلی با هدف توقف روند زوال تنوع زیستی تا سال ۲۰۳۰ و پرداختن به احیا تنوع زیستی از دست رفته تا سال ۲۰۵۰ لازم است صورت پذیرد.
گفتنی است در مراسم افتتاحیه این اجلاس، خانم الیزابت ماروما دبیر کل کنوانسیون تنوع زیستی سازمان ملل متحد، با اشاره به اهداف این اجلاس گفت: تصویب و نهاییسازی نقشه راه چارچوب جهانی تنوع زیستی پسا ۲۰۲۰ و جریانسازی برای تحقق شعار دهه فعلی که "احیا اکوسیستمها" است از اهداف اصلی کنوانسیون است.
اسکندر زند، مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی به نمایندگی از کشور ایران تصویری از غنای تنوع زیستی کشورمان در ابعاد فون و فلور ارائه کرد و بر حق مسلم کشورهای در حال توسعه برای برخورداری از فناوری توسط کشورهای توسعه یافته تاکید کرد.
وی با اشاره به تحریمهای غیرقانونی و یکجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران، پرهیز کنوانسیون و مجموعههای ذیل آن را از سیاستزدگی خواستار شد.
در ادامه نشست نمایندگان قارهها و سازمانهای مردم نهاد به ارائه گزارش در زمینه اقدامات صورت گرفته توسط هر یک از گروهها در رابطه با چارچوب جهانی تنوع زیستی پسا ۲۰۲۰ و لزوم توقف روند زوال تنوع زیستی پرداختند.
اعضای هیأت ایران متشکل از صوفیزاده مشاور مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی و مرجع ملی تبادل اطلاعات و همکاریهای علمی و فناوری، دکتر مدادی مرجع ملی بسیج منابع، دکتر محسن مفیدی نیستانک مرجع ملی تشکیلات ردهبندی جهانی، دکتر خدیوی عضو کمیته حقوقی مرجعیت ملی کنوانسیون، دکتر پورکاظمی مرجع ملی بازوی مشورتی علمی، فنی و فناوری و دکتر کرمی دهکردی مرجع ملی کمیته مشورتی ارتباطات، آموزش و آگاهی بخشی در کشاورزی و منابع طبیعی، آقای گلریز نماینده وزارت امور خارجه و خانم دکتر کهک دبیر پروتکل کارتاهنا حضور داشتند.
در پایان این اجلاس، چین به عنوان رئیس ادواری پانزدهمین اجلاس تنوع زیستی سازمان ملل متحد به مدت دو سال و وزیر اکولوژی و محیط زیست چین به عنوان رئیس این اجلاس انتخاب شدند.
نظر شما