خبرگزاری مهر، گروه استانها: هنوز ۱۵ درصد از جامعه هدف در مازندران واکسن گریز هستند و به دلایل متعدد از تزریق واکسن خودداری کردهاند و بی توجهی از کنار پروتکلهای بهداشتی عبور میکنند تا استان وارد پیک ششم کرونایی شود.
تعطیلات و سفر هم قصه تکراری است که پس از پایان هر پیک نیک پایان هفتهای، رنگ کرونایی مازندران تغییر میکند و شمار بیماران و مبتلایان آن افزوده میشود.
از سوی دیگر با پایان یافتن ماه عزاداری محرم و صفر، ساز عروسی در تالارها و اماکن سرپوشیده کوک شد و دعوت به دورهمی کرونا آغاز شده است. همه عوامل ذکر شده دست به دست هم داد تا شمار شهرهای آبی مازندران کمتر شود و دوباره استان به وضعیت نارنجی برگردد و هشدارها بیش از گذشته تکرار میشود.
یک بانوی ساروی که مادرش در بیمارستان امام خمینی (ره) براثر بیماری کرونا بستری است، به خبرنگار مهر گفت: مادرم در یکی از مهمانیهای خانگی و فامیلی به کرونا مبتلا شد و اکنون وضعیت خوبی ندارد.
مرجانه احمدی با اظهار اینکه کمتر از یکسال پدرمان را براثر بیماری کرونا از دست دادیم و اکنون دوباره خانواده ما درگیر این بیماری شده است، از مردم خواست تا به توصیههای کادر درمان و پزشکی توجه کنند.
وضعیت جادههای مازندران در روزهای منتهی به پایان هفته شلوغ و پرترافیک بود و خیز مسافران مناطق مختلف در شرایط کرونایی، حال استان را بیش از همیشه بدتر کرده است.
این درحالی است که هنوز مازندران شرایط میزبانی و استقبال از مسافران و سفر را ندارد اما بسیاری از هموطنان بی توجه به هشدارها و محدودیتهای کرونایی، بساط سفر را میبندند و قدم در راه میگذارند.
واکسن گریزی جوانان ۲۰ تا ۳۰ ساله
بی توجهی به پروتکلها از یک سوم و واکسن گریزی جمعیت جوان و فعال از سوی دیگر بیش از هرچیزی وضعیت مازندران را پیچیدهتر کرده است. معاون بهداشتی علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه ۸۶ درصد جامعه هدف دز اول واکسن کرونا را دریافت کردند، گفت: این درحالی است که ۳۰ درصد جمعیت ۲۰ تا ۳۰ ساله واکسن نزدند.
ابوالقاسم اویس در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه شاهد آرام و تدریجی بستری و مراجعه سرپایی بیماران کرونایی هستیم، کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی همزمان با فصل سرما را دلیل اصلی بیان کرد و گفت: تعطیلات و سفرهای مسافران و بازگشایی تالار از جمله افزایش بیماری است.
وی با اظهار اینکه امید ما به افزایش حجم واکسیناسیون است، افزود: با این حال باید موارد بهداشتی و پروتکلها را مدنظر قرار داد.
وی گفت: وضعیت و میانگین واکسیناسیون در استان بهتر از کشور است و ۸۶ درصد جامعه هدف دز اول و ۴۶ درصد نیز دز دوم را دریافت کردند و پیش بینی میشود میزان تزریق دز دوم تا پایان هفته به بیش از ۶۰ درصد است.
وضعیت و میانگین واکسیناسیون در استان بهتر از کشور است و ۸۶ درصد جامعه هدف دز اول و ۴۶ درصد نیز دز دوم را دریافت کردند
اویس یادآور شد: ۸۴.۲ درصد دانش آموزان در استان تزریق شده و از ۱۰ تا ۱۵ درصدی جمعیت باقیمانده که دز اول را دریافت نکردند تقاضا داریم نسبت به تزریق واکسن مراجعه کنند.
معاون بهداشتی علوم پزشکی مازندران با اظهار اینکه بیشترین گروه سنی که واکسن را دریافت نکردند گروه سنی ۲۰ تا ۳۰ ساله هستند، گفت: ۷۸ درصد گروه سنی ۳۰ تا ۴۰ سال واکسن زدند ولی ۳۰ درصد گروه سنی ۲۰ تا ۳۰ ساله واکسن را دریافت نکردند.
وی افزود: خوشبختانه در زمینه تأمین واکسن هیچ مشکلی نداریم و از برخی انواع واکسن برای دز سوم و یادآور واکسن نیز استفاده میشود.
اویس یادآور شد: تاکنون هفت درصد از کادر درمان دز یادآور و سوم واکسن کرونا را دریافت کردند.
طی روزهای اخیر شمار بیماران کرونایی مازندران افزایش یافته و در حال حاضر ۴۲۵ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند.
کرونا با شیب ملایم خیز برداشت
سید عباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه کاهش رعایت شیوه نامههای بهداشتی و استفاده از ماسک، دورهمی ها، عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از سفرهای غیرضروری سبب افزایش شمار بیماران شده است، خواهان توجه به توصیهها شده است.
وی با بیان اینکه بیماری کرونا با شیب ملایمی در حال افزایش است از مردم خواست تا با رعایت پروتکلها، به کنترل بیماری کمک کنند و گفت: کوچکترین غفلت در این زمینه پیامدهای ناگواری خواهد داشت.
وی گفت: هوای رو به سردشدن میرود و بسته شدن درب و پنجرهها و کاهش تهویه روند بیماری را شتاب می بخشد و تا میتوانیم باید استفاده از ماسک را به عنوان محافظ در دستور کار قرار دهیم.
موسوی همچنین خواستار توجه افراد باقیمانده برای تزریق واکسن شد.
بازگشت رنگ نارنجی به مازندران یعنی آنکه زنگ خطر شیوع بیماری طنین انداز شده است و در حال حاضر شهرستان نور رنگ نارنجی به خود گرفته است و احتمال درگیرشدن دیگر شهرهای استان نیز وجود دارد.
نظر شما