به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، «فومیو کیشیدا» نخست وزیر ژاپن و «اسکات موریسون» نخست وزیر استرالیا امروز در نشست مجازی سران کشورهای عضور اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا موسوم به «آ سه آن» (ASEAN) سخنانی هم راستا با سیاست های «ایندوپاسیفیک» آمریکا برضد پکن بر زبان راندند.
کیشیدا در این رابطه بر مخالفت شدید کشورش با چالشهای نظم دریایی آزاد و بر نگرانیهای منطقهای درباره آنچه وی نفوذ نظامی رو به رشد چین خواند، تاکید کرد.
وی در این زمینه ادعاهایش را در مورد نظامیسازی و رویارویی در دریای چین جنوبی را مورد بحث قرار داد و خواستار انعقاد نتیجه گیری درباره شرح وظایف آ سه آن و چین منطبق با قوانین بینالمللی شد.
همچنین نخست وزیر استرالیا نیز در این نشست با اشاره به پیمان تسلیحاتی اخیر بین این کشور، انگلیس و آمریکا موسوم به «آکوس» (AUKUS) که طی آن واشنگتن و لندن متعهد به ساخت زیردریایی های هسته ای برای کانبرا شده اند، گفت که پیمان مذکور به معنی دستیابی به تسلیحات هسته ای و تهدیدی امنیتی نیست.
موریسون در ادامه مدعی شد: آکوس شبکه همکاری های ما را که از ثبات و امنیت منطقه ای حمایت می کند، افزایش می دهد.
طبق اظهارات «رتنو مارسودی» وزیر خارجه اندونزی، «جوکو ویدودو» رئیس جمهور این کشور امروز چهارشنبه ضمن ابراز نگرانی از پیمان آکوس اعلام کرد که این توافق می تواند منجر به رقابت در منطقه شود.
فیلیپین از این پیمان حمایت کرده است، اما «رودریگو دوترته» رئیس جمهور این کشور امروز چهارشنبه یادآور شد که «این پیمان باید روش های کاری ما برای همکاری را تکمیل کند نه اینکه منجر به پیچیده شدن شان شود».
«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه به این نشست مجازی با حضور رهبران چین، هند، استرالیا، نیوزیلند، روسیه و کره جنوبی، ژاپن و اعضای آسه آن خواهد پیوست.
آ سه آن تبدیل به یک میدان جنگ راهبردی در رقابت بین آمریکا و چین تبدیل شده است و واشنگتن و متحدانش حضور نظامی مداخله جویانه خود را در منطقه برای به چالش کشیدن ناوگان دریایی چین، که برای تقویت حاکمیت پکن بر مناطق مرتبط در دریای چین جنوبی عمل میکند، افزایش دادهاند.
همچنین علیرغم عدم حضور میانمار در این نشست، کشور برونئی رئیس آ سه آن در بیانیه اجلاس مذکور لحنی آشتی جویانه داشت.
در این بیانیه آمده است: میانمار به زمان و فضای سیاسی برای مقابله با چالشهای پیچیده و متعدد خود نیاز دارد.
آ سه آن که به طور سنتی طرفدار خط مشی مشارکت و عدم مداخله است، پیشتر در یک تصمیم غیر منتظره، شورای نظامی میانمار را از شرکت در این نشست محروم کرده بود.
نظر شما