به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران (IRICTU)، صابر فیضی بر لزوم حضور کمیته «سنا» به عنوان بازوی مشورتی وزارت ارتباطات در دولت سیزدهم برای پیشبرد اهداف و برنامههای این وزارتخانه تاکید کرد و گفت: این کمیته از ۳ مجموعه صنفی حوزه ICT شامل سازمان نظام صنفی رایانهای، سندیکای صنعت مخابرات و اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران در جهت هم افزایی خانواده بزرگ ICT و کسب منافع مشترک تشکیل شده است.
وی افزود: از آنجایی که حضور یک تشکل مستقل در فرآیندهای برنامهریزی و قرار گرفتن در کانون قدرت و تصمیم گیری این حوزه مفسده برانگیز است، پیشنهاد میشود که وزارت ارتباطات از حضور کمیته «سنا» به عنوان بازوی مشورتی در پیشبرد برنامههای این وزارتخانه بهره ببرد.
فیضی گفت: تمرکز سازمان نظام صنفی رایانهای بر تجمیع حجم بزرگی از شرکتهای حوزه ICT و جمع آوری نقطه نظرات آنها در کمیتههای مختلف و اقدامات صنفی است؛ در همین حال تمرکز عمده سندیکای مخابرات ایران بر حمایت از تولید داخل و تمرکز عمده اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران بر صادرات و حمایت از مشاورین و پیمانکاران و اپراتورهای EPC و FCP است.
وی ادامه داد: همان طور که در سالهای پیش و در دولتهای یازدهم و دوازدهم نیز دیده شد چه در ستاد وجوه اداره شده وزارت ارتباطات و چه در سایر بخشهای برخی از وزارتخانهها، شاهد قرار گرفتن برخی افراد در حلقه قدرت و ارتباطات بودیم که ماهیت رانت پیدا کرد. به همین دلیل برای جلوگیری از این معضل بزرگ در دولت سیزدهم در بخشهای مختلف وزارت ارتباطات، حضور کمیته «سنا» میتواند به عنوان بازوی مشورتی وزارت ارتباطات در پیشبرد برنامههای شبکه ملی اطلاعات و بازوی مشورتی وزارت صمت در حوزههای مرتبط با اکوسیستم ICT ، جلوی هرگونه شائبهای را بگیرد.
تا ۴ سال دیگر ۱۰ درصد کاربران به ۵G تجهیز میشوند
رئیس کمیسیون اپراتورهای دارای پروانه ارتباطات ثابت اتحادیه صادرکنندگان مخابرات ایران با اظهار امیدواری از اینکه برنامههای وزارت ارتباطات دولت سیزدهم در خصوص تکمیل شبکه ملی اطلاعات و ارتقای ۳۰ رتبهای جایگاه ایران در حوزه دولت الکترونیک محقق شود، گفت: طبیعتاً در صورت ارتقای ۳۰ رتبهای جایگاه ایران در دولت الکترونیک که جزو وعدهها و برنامههای وزیر ارتباطات است، شاهد بهبود سایر شاخصهای توسعه از جمله شاخص آمادگی شبکه ای و همینطور شاخص توسعه ICT خواهیم بود.
وی با بیان اینکه ما هم اکنون از لحاظ کمیت خدمات الکترونیکی در رتبه ۸۰ و از لحاظ کیفیت این خدمات در رتبه ۱۱۸ از بین ۱۹۳ کشور در دنیا قرار گرفته ایم، اظهار داشت: طبیعتاً ارتقای ۳۰ رتبهای ایران در این بخش، زمینه ساز ارتقای جایگاه بین المللی صنعت فناوری اطلاعات کشورمان خواهد بود.
فیضی درباره برنامههایی که میتوان برای شبکه ملی اطلاعات طی چهار سال آینده متصور بود، گفت: برنامهها در طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات مشخص شده است. در بعد کیفیت میتوان گفت که چشم انداز ما در داخل کشور در خصوص اینترنت، همان طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات مبتنی بر مصوبه شورای عالی فضای مجازی است و تا سال ۱۴۰۴ به نظر میرسد که به میزان ۱۰ درصد کاربران را در شبکه ۵G داشته باشیم.
عضو هیأت مدیره اتحادیه صادرکنندگان مخابرات ایران ادامه داد: مطابق با برنامههای جهانی برای توسعه ۵G پیش بینی شده تا سال ۲۰۲۵ جمعیت کاربران ۵G در دنیا به حدود ۳۴ تا ۳۵ درصد برسد و گفته میشود که نسل ششم نیز در برخی کشورها در حال رونمایی است. با این حال تحولات بزرگ در دنیا الزام میکند که در ایران نیز طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات با قدرت هر چه تمام تر اجرایی و پیاده سازی شود.
برخورد شعاری مدیران دولت گذشته در حمایت از تولید داخل
رئیس کمیسیون اپراتورهای پروانه ارتباطات ثابت اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران با بیان اینکه امیدوار هستیم که حمایت از تولید داخل و در کنار آن حمایت از سایر اجزای اکوسیستم حوزه فناوری اطلاعات که همواره از اهداف کمیته «سنا» است مدنظر قرار گیرد، خاطرنشان کرد: این کمیته نماینده شایسته بخش خصوصی است و بر خلاف مواضع و بخشنامههای حمایتی وزرا و مدیران وزارتخانههای مختلف در سنوات گذشته، که نوعاً برخورد کاملاً دولتی و بعضاً شعاری بوده است، «سنا» تمایل دارد که جریان حمایت از تولید داخل را در مسیری رو به رشد و پویا هدایت کند؛ تا فارغ از گرایش دولتهای مختلف و برخوردهای سیاسی آنها، شاهد روندی واقعی در راستای حمایت از تولید در برنامههای میان مدت و بلند مدت باشیم.
فیضی تصریح کرد: اگر به غیر از کمیته «سنا» بخواهیم اصرار به حضور یک تشکل یا اشخاص خاصی در کمیتههای مرتبط با وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات و حتی شبکه ملی اطلاعات داشته باشیم، همان طوری که رئیس جمهور نیز در ۸ شهریور امسال مطرح کرد، ویژه خواری کرده ایم. رئیس جمهور فرمود که مکمل اجرای عدالت، مبارزه با فساد و بسترهای فساد زا است و اعضای دولت برای اینکه ساختارهای فساد زا را از بین ببرند باید بازنگاهی در مجموعههای خود انجام دهند.
وی افزود: طبیعتاً یکی از این موارد، اصلاح ساختارهای فساد آفرین و قطع کردن دستهای پنهان رانت و فساد است و حضور کمیتههای چند تشکلی میتواند جلوی رانت و ویژه خواری را گرفته و ما را به عدالت در رعایت حقوق همه اعضای خانواده بزرگ فناوری اطلاعات و ارتباطات، نزدیک تر کند.
وی با اشاره به مشکلات به وجود آمده در وزارت صمت در دولت پیشین، برای حمایت از تولید داخل و برخورد به ظاهر حمایتی و در برخی موارد غیر اصولی در واردات برخی کالاهای دارای نمونه مشابه داخلی و جلوگیری از واردات برخی از تجهیزات فاقد مشابه داخلی، اظهار داشت: حضور کمیته مشورتی «سنا» در این وزارتخانه نیز ضروری به نظر میرسد؛ به عنوان مثال در زمینه واردات سوئیچ و روتر گاهی مشاهده شد که ثبت سفارش بی مورد صادر شده و یا از ثبت سفارش اقلام وارداتی شرکتهای مطرح این حوزه که فاقد نمونه مشابه داخلی بوده است، جلوگیری به عمل آمده است.
فیضی گفت: امروز دیگر واژهای تنها به نام مخابرات وجود ندارد که فقط حضور یک تشکل را در فرآیندهای مشورتی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات اجبار کند؛ بلکه با گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات، همگرایی منطقی و عقلایی در حوزههای مخابرات و فناوری اطلاعات و ارتباطات شکل گرفته و امروز با واژه بزرگی به نام فناوری اطلاعات و ارتباطات روبرو هستیم که حضور مشورتی تشکلهای همگرا در کانونهای تصمیم گیری و تصمیم سازی این حوزه میتواند انتخاب درستی باشد.
عضو هیأت مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران ادامه داد: «کمیته سنا» میتواند ضمن در نظر گرفتن منافع ملی و با اخذ مواضع صحیح و در نظر داشتن منافع تمامی شرکتهای اکوسیستم ICT نسبت به مشورت با وزارت صمت در هر حوزه مرتبط با این اکوسیستم حضور فعالی داشته باشد و علاوه بر ایفای نقش کارشناسی و مشورتی برای وزارت صمت ، برای ایجاد تعادل و حمایت سازنده از ذینفعان مختلف، میتواند در مباحث کلان پیاده سازی تحول و اقتصاد دیجیتال و نیز تنظیم اصول همکاری ۲۵ ساله ایران با چین، پیشنهاد دهنده راهکارهای کلان و دقیق به دولت جدید باشد.
نظر شما