به گزارش خبرنگار مهر، در اولین سالگرد درگذشت مرحوم علامه قاضی سید نیاز حسین نقوی؛ از علمای بزرگ و تأثیرگذار پاکستان، سمیناری به رسم یادبود از خدمات این عالم ربانی در مدرسه علمیه المنتظر در لاهور با حضور علمای شیعه و سنی از جمله حضور آیت الله حافظ سید ریاض حسین نجفی؛ رئیس وفاق المدارس شیعه، جعفر روناس؛ مسئول خانه فرهنگ ایران، صاحبزاده ابوالخیر زبیر؛ رئیس شورای همبستگی ملی، علامه افتخاری حسین نقوی؛ رئیس بنیاد امام خمینی (ره) و علامه محمد افضل حیدری؛ سرپرست مدرسه علمیه المنتظر برگزار شد. سخنرانان هر یک با تبیین زوایای مختلفی از زندگی مرحوم علامه نیاز حسین نقوی، از اقدمات ایشان در تقویت وحدت بین المسلمین در پاکستان و همچنین خدمات مرحوم در گسترش دین و ارزشهای اهل بیت (ع) درپاکستان و دیگر کشورهای جهان تجلیل به عمل آوردند.
آیت الله حافظ سید ریاض حسین نجفی؛ رئیس وفاق المدارس شیعه پاکستان گفت: مرحوم علامه سید نیاز حسین نقوی به مدت ۲۵ سال در ایران عهده دار قضاوت بود و در طول این سنوات از ایشان به عنوان بهترین قاضی تجلیل به عمل آمد.
وی با بیان اینکه مرحوم نقوی از علمای حق گوی پاکستان بود افزود: ایشان در مقابل حاکمان مختلف پاکستان نیز از بیان حقیقت ابایی نداشتند و به صورت صریح و روشن سخنان حق گویانه خود را بیان میکردند.
جعفر روناس؛ وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ کشورمان در لاهور، وفات این عالم بزرگ را خسارتی عظیم و حادثه و مصیبتی بزرگ برای ملت پاکستان دانست و گفت: ایشان عالمی با وقار و اهل خیر و خوبی برای همه، همراه با احترام متقابل در راه حل مسائل بین مذاهب بودند.
وی افزود: آن مرحوم در همین جامعه المنتظر تشکیلات بسیار مفصلی ایجاد نمودند که طلاب زیادی با امکانات فراوان به تحصیل و تبلیغ علوم دینی مشغول هستند.
روناس بیان کرد: علامه قاضی سید نیاز حسین نقوی مدیری مدبر و توانمند بودند که قریب به ۱۷ سال ریاست بزرگترین حوزه علمیه پاکستان را بعهده داشتند. در اتحادیه تنظیمات مدارس دینیه شامل: وفاق المدارس العربیه، وفاق مدارس سلفیه، وفاق مدارس اهل سنت، رابطه المدارس و وفاق المدارس شیعه، ایشان صاحب نفوذ و رأی بوده و در جلسات با سران کشوری و حتی لشگری بر حفظ آزادی عمل و استقلال مدارس تاکید و پافشاری داشتند.
وی گفت: تحولات اساسی در حوزه علمیه جامعه المنتظر (عج) که بیش از نیم قرن قدمت دارد و همچنین تأسیس مدارس در اسلام آباد، بلوچستان، نجف اشرف، دانمارک و ایتالیا از جمله خدمات ایشان است. در زمان شهادت شهید سلیمانی بزرگترین راهپیمایی و اجتماع اعتراضی را با بیش از ۱۵ هزار نفر شرکت کننده در لاهور برگزار کردند.
دکتر صاحبزاده ابوالخیر زبیر؛ رئیس شورای همبستگی ملی، ائتلافی از ۳۰ حزب شیعه و سنی نیز با تمجید از اقدامات وحدت آفرین مرحوم علامه سید نیاز حسین نقوی در پاکستان گفت: ایشان در راستای وحدت، با علمای جریانهای گوناگون اسلامی در پاکستان از جمله بریلوی ها، دیوبندی ها، مشایخ و اهل حدیث رابطهای گسترده و عمیق داشت.
در این سمینار مولانا عنایت علی شاکر و حسین شیرازی از کانادا و مولانا ثقلین نقوی از تانزانیا، وفات علامه نیاز حسین نقوی را سانحهای غیر قابل جبران برای ملت تشیع در پاکستان دانستند.
علامه محسن مهدی، مولانا شاهد حسین نقوی، علامه ظفر شهانی، مولانا حسنین موسوی، مولانا حسین نجفی، مشتاق جعفری، حافظ کاظم رضا نقوی و مولانا زمان حسینی نیز در این سمینار سخنرانی کردند.
نظر شما