توفیق محمدحسینی در گفت و گو با خبرنگار مهر پیرامون ظرفیتهای آموزش در فضای مجازی و لزوم افزایش بهره وری آموزشی در این فضا اظهار کرد: باید به یاد داشته باشیم تأثیر گزاری آموزش مجازی با بهترین امکانات هرگز نمیتواند به میزان اثربخشی آموزش حضوری و چهره به چهره باشد.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته و پیش از شیوع ویروس کرونا کمبودهایی در تولید محتوای آموزش الکترونیک در آموزش و پرورش حس میشد ولی با وقوع این اتفاق الواح مختلفی با بالاترین کیفیت در سطح کشور تهیه شده و در دسترس همه دانش آموزان قرار گرفته است.
این کارشناس آموزش بیان کرد: هم اکنون در اپلیکیشن شاد آموزشهای مجازی با کیفیت مورد تأیید وجود دارد و دانش آموزان در سراسر کشور از مناطق محروم تا همه شهرها میتوانند به این محتواها دسترسی داشته باشند که این موضوع یک حسن محسوب میشود.
محمدحسینی مطرح کرد: نیاز امروز جامعه آموزشی ما این است که باید وارد مرحله آموزش معکوس شود، به این معنی که دانش آموزان پیش مطالعه داشته باشند و کلاس درس به مباحثه و موضوعات اکتشافی اختصاص یابد، دانش آموزان بخشی از آموزش کلاس شوند و با آموزش ودرس همراه باشند.
وی بیان کرد: دانش آموز باید به خود ارزیابی برسد، در شرایطی که ما دسترسی مستقیم به دانش آموزان نداریم حس مسئولیت در برابر آموزش و پیشرفت داشته باشند و در این راستا خانوادهها و خود دانش آموزان نقش دارند و از حالت سنتی که کلیات آموزش به مدرسه واگذار شده بود تفاوت میکند و نقش خانوادهها پررنگ میشود.
این کارشناس آموزشی مطرح کرد: پرورش مهارتهای فراشناختی و خود یادگیری دانش آموزان باید در روند آموزش مجازی نمود بیشتری داشته باشد تا به پیشرفت علمی برسیم و در سوی دیگر این فرایند معلمان توانمند هستند.
وی افزود: توانمند سازی نیروی انسانی نیز از حلقههای این روند است، نیروهایی که با توجه به نیاز روز دانش خود را به روز کردهاند و با وسایل آموزشی جدید به خوبی ارتباط میگیرند و از بهترین مدلهای آموزشی برای بهبود کیفیت آموزش استفاده میکنند اثرگذاری دو چندان دارند.
محمدحسینی تصریح کرد: ما در ابتدای کار بهره بردن از آموزش در فضای مجازی هستیم و باید این روند را افزایش دهیم، اگر کرونا اتفاق نمیافتاد ما تا سالهای آینده نیز به آنچه امروز به دست آوردهایم حتی نزدیک نمیشدیم.
وی ادامه داد: پیش از کرونا پوشش اینترنت در بسیاری از مناطق محروم وجود نداشت ولی امروز این مشکل تا حد زیلدی رفع شده است، از سوی دیگر تعداد دانش آموزانی که وسایل کمک آموزشی الکترونیکی رانداشتند نیز به طور قابل توجهی کاهش یافته است.
این کارشناس تبیین کرد: شبکه آموزش، معارف و چند شبکه تلویزیونی دیگر امروز وارد میدان شدهاند و تلویزیون به یکی از وسلایل کمک آموزشی بدل شده که تا پیش از این، این روند را نداشتیم و از سوی دیگر فرزندان ما در تمام کشور میتوانند از بهترین کیفیت آموزش بدون در نظر گرفتن دوری و یا نزدیکی به مرکز استفاده میکنند.
محمدحسینی یادآور شد: ما نیازمندیم که آموزش حضوری و مجازی را در یک فضای مناسب مدیریت شده در کنار هم و با هم پیش ببریم، امروز خروجی آموزش مجازی ۶۰ درصد از خواستهها را تأمین میکند و در بلند مدت این خروجی میتواند آسیبهای زیادی را در سطح دانشی جامعه به همراه داشته باشد.
نظر شما