به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، در ادامه تنش در روابط انگلیس و فرانسه، «بوریس جانسون»، نخستوزیر انگلیس از احتمال کلید زدن طرح مناقشه تجاری با فرانسه در روزهای آینده خبر داد.
جانسون در عین حال گفته است که نمیخواهد اختلاف با فرانسه بر سر ماهیگیری، جلسه گروه بیست را تحت الشعاع قرار دهد و از مسیر اصلی خارج کند، اما همزمان تاکید کرده که اگر نقض عهدی وجود داشته باشد، هر کاری را که لازم است برای حفاظت از منافع بریتانیا انجام خواهیم داد.
جانسون همچنین در دیدار با «اورسولا فندرلین»، رئیس کمیسیون اروپا، نگرانی خود را «در مورد ادعاهای دولت فرانسه» ابراز کرد.
پیش از این، «گابریل آتال»، سخنگوی ریاست جمهوری فرانسه اعلام کرده بود که پاریس در مورد اختلافات مربوط به ماهیگیری با انگلیس، تحریمهای احتمالی را در مورد قیمت انرژی و تجارت اعلام میکند. این اقدام پاریس در واکنش به تصمیم ماه گذشته انگلیس در جزیره جرزی برای رد مجوز فعالیت دهها قایق ماهیگیری فرانسوی در آبهای سرزمینی بریتانیا صورت میگیرد.
آتال با اشاره به اختلافات بر سر حوزه ماهیگیری با انگلیس گفت: در صورت عدم رعایت توافق، تحریمها را اعمال کنیم. چند نوع تحریم ممکن است؛ قیمت انرژی، دسترسی به بنادر (فرانسه)، مسائل تعرفهها را شامل شود.
به گفته سخنگوی دولت فرانسه، در صورت عدم دستیابی به توافق با لندن درخصوص جزیره جرزی، این تحریمها از ماه نوامبر اجرایی خواهد شد.
فرانسه همچنین خواستار آن شده که ۲۷ عضو اتحادیه اروپا نیز اقدامات متقابل را در برابر انگلیس انجام دهند.
دور تازه تنشها بین انگلیس و فرانسه بر سر حق ماهیگیری در آبهای بین دو کشور پس از آن بالا گرفت که پاریس در مورد گروگان گرفتن حق ماهیگیری فرانسه از سوی لندن هشدار داد.
«آنیک ژیراردن»، معاون امور دریایی وزیر حمل و نقل فرانسه هشدار داده که حق ماهیگیری این کشور نباید به دلیل اختلاف نظرهای سیاسی میان دو کشور گروگان گرفته شود. انگلیس وعده داد که درخواست فرانسه را مورد تجدید نظر قرار میدهد. اما ژیراردن تاکید دارد که دولت انگلیس مجوز قطعی برای صیادان فرانسوی صادر کند.
از بهمنماه گذشته که انگلیس از اتحادیه اروپا خارج شد، نزاع میان لندن و پاریس بر سر حق ماهیگیری ادامه دارد. اردیبهشت ماه گذشته اختلافات دو طرف در آبهای اطراف جزیره جرسی بالا گرفت و به دنبال آن حدود یکصد کشتی فرانسوی اطراف این جزیره را محاصره کردند.
دولت فرانسه به قطع برق این جزیره تهدید کرد که متعلق به انگلیس است و نزدیک مرزهای فرانسه قرار دارد. انگلیس هم در مقابل دو کشتی جنگی به منطقه اعزام کرد تا از محاصره آن توسط ماهیگیران فرانسوی جلوگیری کند.
هرچند با دخالت سران دو کشور بحران در این منطقه فروکش کرد اما اختلافنظرها بر سر حق ماهیگیری همچنان باقیست.
نظر شما