به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی انتشارات راهیار، کتاب «از دشت لیلی تا جزیره مجنون» شامل خاطرات رزمندگان افغانستانی دفاع مقدس اثر زندهیاد محمدسرور رجایی بهتازگی و سهماه پس از درگذشت وی توسط انتشارات راهیار به چاپ سوم رسیده است.
محمدسرور رجایی، شاعر و نویسنده افغانستانی که برخی او را آوینی افغانستان میخوانند، مرداد ماه امسال به خاطر عوارض ناشی از کرونا درگذشت. او در بخشی از مقدمه خود برای این کتاب که میتوان آن را اولین اثر پژوهشی جدی درباره حضور رزمندگان افغانستانی دفاع مقدس دانست، چنین نوشته است:
«این اثر حاصل چهارده سال پژوهش است؛ سالهایی که تلخیها و شیرینیهای بسیاری برایم داشته است. از برکت همین گفتوگوها تقریباً با تمام محورهای عملیاتی آشنا شدهام. میدانم که زاغۀ شهید رستمپور کجاست و چگونه با رشادت مبارزان هموطنم و با اهدا کردن چند شهید دوباره احیا شده است. میدانم که آقای عزیز جعفری اگرچه امروز به دنبال آهنقراضه، کوچههای جنوب تهران را در مینوردد؛ روزگاری در فتح حاج عمران، آرپیجی زن قهاری بوده است... این کتاب میخواهد روایتگری کند تا همه بدانند دو ملت ایران و افغانستان یگانه هستند. هم خونشریکاند و هم غمشریک.
دو کتاب «در آغوش قلبها؛ خاطرات و اشعار مردم افغانستان درباره امام خمینی(ره)» و «مأموریت خدا؛ هفت روایت از شهید احمدرضا سعیدی، شهید ایرانی جهاد اسلامی افغانستان» نیز به قلم محمدسرور رجایی توسط انتشارات «راه یار» چاپ شدهاند. اما کتاب «از دشت لیلی تا جزیره مجنون» را میتوان اولین اثر پژوهشی جدی درباره حضور رزمندگان افغانستانی دفاع مقدس دانست که براساس آمار منتشر شده، بیش از دو هزار شهید تقدیم انقلاب اسلامی کردهاند.
رجایی میگوید برای همدلیهای بیشتر ملتهای ما، ضروری است بدانیم مجاهدان افغانستانی چگونه از ولایات مرکزی و شمالی افغانستان، از دشت لیلی جوزجان عبور کرده و در مسیر یافتن عشق، دوکوهه اندیشمک را هم پشت سر گذاشتهاند تا به جزیره مجنون برسند. چگونه بهسودِ ولایت میدان افغانستان را رها کرده و به جبهههای نبرد ایران در نوسود رسیدهاند... بسیاری از آنها در کارهای تدارکاتی و پشتیبانی، از پادگانهای تهران گرفته تا پشتجبههها خدمت کردهاند. از سنگرسازی گرفته تا آشپزی، تا رانندگی کامیونهای سنگین تا حضور در بخش بهداری و امداد جبهه، تا فعالیت در بیمارستان شهید بقایی، تا تعمیرات تانک، تا آرپیجی زنی و تا هرچه نمیدانیم، حضور داشتهاند...
اینپژوهشگر فقید در مقدمه کتاب «از دشت لیلی تا جزیره مجنون» گفته: در چند سالی که در این باره پژوهش میکنم، به شواهد بسیاری دست یافتهام و به این نتیجه رسیدهام مهاجران افغانستانی بدون اجبار و کاملاً داوطلبانه به جبهههای ایران میرفتهاند. انگیزه اصلی آنها نیز اطاعت از فرمان حضرت امام(ره) بود. با توجه به حضور شمار زیادی از مهاجران در سالهای جنگ، اعم از خط مقدم جبهه و پشت جبهه، پژوهشهای میدانیام حکایت از بیش از ۳ هزار شهید دارد.»
چاپ سوم اینکتاب با ۵۲۸ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۹۵ هزار تومان عرضه شده است.
نظر شما