به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا نصرآبادی با اشاره به مساحت استان و شرایط سخت حاکم بر مراتع افزود: ساماندهی مرتع داران و شناسایی بهرهبرداران واقعی دارای حق استفاده از مراتع، ایجاد تعادل دام و مرتع و صدور پروانه چرای دام از مهمترین اهداف اجرای طرح ممیزی به شمار میرود.
وی اضافه کرد: حدود ۹ هزار خانوار در قالب ۲۰۶ طرح از مزایای اجرای طرحهای ممیزی بهره مند شدند، بهرهبرداران محلی از نظر معیشتی وابستگی کامل به محصولات فرعی مانند علوفه، گیاهان دارویی، خوراکی، صنعتی دارند.
مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی با اشاره به تمدید زمان پروانه چرای دام اضافه کرد: به دنبال مراجعه و درخواستهای مکرر مرتع داران و بهره برداران مجاز مراتع برای تمدید پروانه چرای دام و مطلع نبودن برخی از آنها از مقررات اعلام شده، مهلت پرداخت پروانه چرای دام تا هشت آذر تمدید شد.
نصرآبادی از مرتع داران و بهره برداران مجاز که تاکنون موفق به پرداخت حق و حقوق ناشی از تمدید سالانه پروانه چرای دام در سالهای گذشته نشدهاند خواست نسبت به پرداخت بدهی و تهیه و اجرای طرح مرتع داری اقدام کنند.
وی با اشاره به شتاب تحقق مدیریت پایدار و بهرهبرداری اصولی از مراتع افزود: بر اساس بخشنامه سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، همه پروانههای مرتع داری چرای دام که تا پایان سال ۹۸ صادر شده است باید در سال جاری منجر به طرح مرتعداری شود.
وی توصیه کرد: بهرهبرداران در بازه زمانی باقی مانده تا هشتم آذر سالجاری باید با مراجعه به ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستانها یا مراجعه به سامانه «سماک» نسبت به پرداخت عوارض پروانه چرا اقدام کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی یادآور شد: خراسان جنوبی ۲ میلیون و ۴۷۴ هزار و ۲۵۰ واحد دامی مجاز، وابسته به مرتع دارد.
نظر شما