به گزارش خبرنگار مهر، مدیر کل دفتر شهری و امور شوراهای استانداری فارس ظهر سه شنبه در این مراسم با بیان اینکه فضای کالبدی و فرهنگ حاکم بر شهر نشانگر فعالیت شهرداریهاست، اظهار کرد: یکی از معضلات جدی در مدیریت شهری سامانه پسماند و جمع آوری و دفع بهداشتی پسماند و جداسازی آن است.
پرویز کهندل با تاکید به زیبا سازی منظر شهری در شهرستان زرین دشت افزود: باید با اقدام جدی درجهت زیبا سازی منظر شهری با ایجاد فضای سبز و مبلمان شهری مناسب در مرکز این شهرستان باعث به وجود آمدن رمز و راز ماندگاری شویم.
مدیر کل دفتر شهری و امور شوراهای استانداری فارس بر لزوم استفاده از نظریات نخبگان در زیبا سازی منظر شهری تاکید کرد و گفت: مردم باید احساس کنند که یک تیم جدید با تفکر و دانش جدید آمده تا شهرداری را از روزمرگی نجات دهد.
کهندل تصریح کرد: شهرداری اداره نیست بلکه یک دستگاه تخصصی عملیاتی است که باید با مردم مراوده و در راستای کاهش دغدغههای مردم تلاش کند.
این مسئول با بیان اینکه باید الگوی شهرداران شهید باکری باشد که در میان مردم بود و کسی نمیدانست که چه پستی دارد، ابراز کرد: شهردار جدید حاجی آباد باید پاشنه کفش خود را کشیده و با شنیدن مسائل شهر از زبان مردم برای حل مشکلات آنان چاره اندیشی کند.
به گفته کهندل، شهردار باید آلام شهرنشینی را حس کرده و برای رفع معضلاتی نظیر پسماند، رها سازی فاضلاب و استاندار سازی سرانه فضای سبز وارد عمل شود.
او در بخش دیگری از سخنان خود بر نامگذاری معابر به نام شهدا تاکید کرد و گفت: در قانون شوراها بر سیاستگذاری معابر به نام شهدا تاکید شده است.
مدیر کل دفتر شهری و امور شوراهای استانداری فارس تصریح کرد: ارائه خدمات عمومی تعطیل بردار نیست پس به دلیل مناسبتها و تعطیلی فعالیتهای عمرانی را تعطیل و باعث آزار مردم نشوید.
کهندل ضمن انتقال از کم کاری شهرداری در حوزه فرهنگی عنوان کرد: فعالیتهای فرهنگی نصب چند پرچم در میادین شهر نیست بلکه مردم باید با ارائه اقدامات فرهنگی با حقوق شهروندی خود آشنا شوند.
به گفته وی؛ رضایتمندی مردم از مجموعه شهرداری زمینه ساز رشد فرهنگی شهر میشود.
از شهردار جدید حمایت میکنم اما به شرط اینکه دغدغه مردم داشته باشد
امام جمعه شهرستان زرین دشت نیز در سخنانی ضمن انتقاد از وضعیت منظر شهری مرکز شهرستان زرین دشت بیان کرد: این فضای شهری زیبنده حاجی آباد بعنوان مرکز یک شهرستان نیست.
حجت الاسلام غلامرضا دروند پور با اشاره آسیبهای اجتماعی نظیر اعتیاد در این شهرستان متذکر شد: بدلیل نبود فضای مناسب تفریحی برای جوانان این شهرستان متأسفانه شاهد افزایش آمار اعتیاد بدلیل دور همی های دوستانه در خارج از فضای عمومی هستیم.
وی افزود: باعث تأسف است که مردم این شهرستان برای گذراندن اوقات فراغت خود بر بستر خاکی ورودی شهر بنشینند.
حجت الاسلام دروند پور تصریح کرد: احداث پارکها و فضای سبز کمترین و ابتداییترین توقع مردم از مدیریت شهری است که باید عملیاتی شود.
امام جمعه زرین دشت خواستار نامگذاری معابر و میادین شهر به نام مبارک شهدا شد و گفت: شهرداری با زیبنده کردن معابر و خیابانهای شهر برای پاسداشت ارزشهای شهدا تلاش کند.
او توجه ویژه به یادمان شهدای گمنام شهر حاجی آباد را خواستار شد و افزود: یادمان شهدای گمنام باید با فضا سازی در خور شأن شهدا ملجایی برای دردمندان و مرکزی برای ترویج فرهنگ و ایثار و خدا محوری باشد.
دروند پور ضمن اعلام حمایت از شهردار جدید ابراز کرد: بنده بعنوان پشتوانه محکمی از شهردار حمایت میکنم اما به شرط اینکه شهردار جدید دغدغه مردم داشته باشد.
شهرداریها برای خودکفایی صدمه دیدند
در ادامه نایب رئیس شورای شهر حاجی آباد گفت: شهرداریها به عنوان بزرگترین نهاد خدمات رسانی کشور در اقتصاد به شدت دولتی ایران سهم اندکی از درآمدهای دولتی دارد.
علیرضا صارمی با بیان اینکه شهرداریها برای خودکفایی در این اقتصاد به شدت دولتی صدمات جبران ناپذیری دیده اند، اظهار کرد: همین مساله شهرداریها را برای تأمین درآمد پایدار به سمت تراکم فروشی، ساخت و سازهای غیر مجاز و جرایم کنسولهای ماده ۱۰۰ و به اصطلاح شهر فروشی کشانده است.
وی افزود: با توجه به طولانی شدن بیماری کرونا و فشار مضاعف به مردم و همچنین فشارهای تورمی و خشکسالیهای پیاپی میطلبد که دولت در این اقتصاد دولتی برای کمکهای بهینه و اثر بخش به شهروندان نگاه مهربانانه تری به شهرداریها داشته باشد.
نایب رئیس شورای شهر حاجی آباد با تاکید بر اینکه تمام تلاش مجموعه شورا و شهرداری ایجاد درآمد پایدار برای سامان بخشی مدیریت شهری است خاطر نشان کرد: تلاش میکنیم تا با سیاستهای انقباظی هزینهها را کاهش داده و از پرت شدن منابع جلوگیری کنیم.
صارمی با تاکید بر اینکه مشکلات شهر حاجی آباد شناسایی شده، اعلام کرد: با تکیه بر شناخت کاستیها و معضلات شهر و تعیین شاخصهای توسعه مدیریت شهری و جایگاه حاجی آباد بعنوان مرکز شهرستان زرین دشت در این شاخص هاتلاش میکنیم تا با تعیین استاندارهای موجود از مدیریت مبتنی بر روزمرگی نجات پیدا کنیم و گامی به سمت مدیریت استراتژیک برداریم.
این عضو شورای شهر حاجی آباد با اذعان بر اینکه سرانه فضای سبز بر اساس شاخصها به ازای هر نفر ۸ متر مربع میباشد، ابراز کرد: متاسفانا این سرانه در شهر حاجی آباد زیر یک متر است که نشان میدهد برای رسیدن به این سرانه باید با همدلی و وفاق تلاشی بی وقفه داشته باشیم.
نایب رئیس شورای شهر حاجی آباد گفت: هدف شهرداری و شورای شهر در شورای ششم توسعه فضای سبز و ساماندهی پارکها و مراکز تفریحی و همچنین ایجاد مبلپان شهری و تکمیل پروژههای بر زمین مانده شهری در طول چهار سال آینده است.
رفع بلاتکلیفی از پروژههای نیمه تمام اولویت شهرداری است
شهردار منتخب حاجی آباد نیز در سخنانی با بیان اینکه مدیریت شهری حاجی آباد در آستانه سرآغازی دیگر برای گشودن افقهای توسعه قرار گرفته، اظهار کرد: پرداخت معوقات و ایجاد درآمد برای توسعه پایدار شهر و ایجاد فضای مناسب جهت سرمایه گذاران با مشارکت مردمی و همراهی آنان اولویت اصلی ما در مدیریت شهری است.
یوسف شفیعی افزود: شفافیت، انضباط مالی، پاسخگویی، توسعه متوازن و عدالتمحور در دوره جدید مدیریتشهری از مهمترین موضوعاتی است که باید در شهرداری حاجی آباد عملیاتی شود.
وی تصریح کرد: یکی از بزرگترین آسیبهای شهرداری در حوزههای عمرانی و شهرسازی حجم انبوهی از بلاتکلیفی در پروژههای عمرانی و شهرسازی بعضاً به مدت زمانی بالغ بر بیست سال است.
شهردار حاجی آباد بر لزوم توسعه عمرانی و فضا سازی محیط شهروندان تاکید کرد و گفت: اولویت اصلی مدیریت شهری بدون تردید پیش از کلید زدن هر پروژه جدید، رفع بلاتکلیفی از این پروژههای عمرانی و شهرسازی و رساندن آنها به سرمنزل مقصود خواهد بود.
شفیعی سالم سازی محیط زیست، توسعه فضای سبز شهری و اهتمام به سلامت محیط زیست را لازمه اصلی زندگی شهروندی دانست و متذکر شد: باید با برنامه ریزی جهت تهیه طرح دفع آبهای سطحی به کمک سایر نهادهای ذیربط از آلودگیهای زیست محیطی و بیماریهای واگیر جلوگیری کرد.
او افزایش اعتماد عمومی به مجموعه مدیریت شهری به عنوان خط مقدم انجام امورات شهری را لازمه کار مدیران شهرداری دانست و ابراز کرد: ایجاد همدلی و همافزایی تمامی جریانهای تأثیرگذار در مدیریتشهری با انسجام اعضای شورای شهر در توسعه و عمران و آبادانی شهر لازم است.
شهردار حاجی آباد با اشاره به اینکه در گام نخست باید شهرداری و شورای شهر برای پیشبرد امور شهر پیشقدم شوند، عنوان کرد: جلب اعتماد مردم در سایه اقدام و عمل، زمینه ساز توسعه و آبادانی شهر با مشارکت شهروندان میشود.
شفیعی ضمن استقبال از پیشنهادات مردم خصوصاً نخبگان در رسیدن به جامعهای در خور شهروندان اعلام کرد: در تعامل با شهروندان از ایدهها و افکار خلاقانه نخبگان محلی بهره میگیریم وتلاش میکنیم تا در کمترین زمان بهترین تصمیمات را با مشورت اعضای شورا شهر و مجموعه شهرداری اتخاذ کنیم.
او به استفاده از خرد جمعی برای استفاده از تجربیات مدیران شهری ادوار گذشته و همه نخبگان و دلسوزان جهت توسعه و آبادانی تاکید کرد و گفت: به خرد جمعی اعتقاد راسخ دارم و به همین منظور نیز از ایدههای نظریه پردازان و نخبگان استفاده خواهیم کرد.
شهردار حاجی آباد ضمن خواستار پرهیز کارکنان شهرداری به حواشی گفت: کارکنان شهرداری باید وجدان کاری را سرلوحه کار خود قرار داده تا با اتحاد و همدلی، مدیریت شهری بر مشکلات پیش روی خود فائق آید.
این مقام مسئول در حوزه شهروندی یادآور شد: شهرداری به عنوان سازمانی که سر و کارش با مردم است باید روحیه خدمتگذاری و اخلاص را بیشتر ازدیگر نهادها و سازمانهای خدماتی داشته باشد.
شفیعی اذعانکرد: با وجود تمامی تلاشها، ضرورت دست بردن به اقدامات اساسی و زیرساختی همچنان در مدیریت شهری احساس میشود.
او در خاتمه خاطر نشان کرد: به شهروندان و بزرگان این شهر نوید پویایی و انسجام میدهم؛ زیرا معتقدم این مهم با همکاری و همبستگی این عزیزان محقق خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر: در پایان این مراسم از زحمات کرامت ابراهیمی شهردار پیشین حاجی آباد تقدیر و یوسف شفیعی بعنوان شهردار جدید این شهر منصوب شد.
نظر شما