۱۶ آبان ۱۴۰۰، ۱۰:۴۲

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

ناگفته‌های جنگ در سیما/ پخش فایل صوتی در بی‌بی‌سی یا کشور خودمان؟

ناگفته‌های جنگ در سیما/ پخش فایل صوتی در بی‌بی‌سی یا کشور خودمان؟

مجری برنامه «مثبت نگاتیو» از طرح ناگفته‌های جنگ در این برنامه گفتگومحور که از شبکه مستند سیما پخش می‌شود، سخن گفت.

مهدی بختیاری مجری و سردبیر برنامه «مثبت نگاتیو» که از شبکه مستند روی آنتن می‌رود درباره این برنامه به خبرنگار مهر بیان کرد: شبکه مستند برنامه‌ای به نام «نگاتیو» دارد که در هر قسمت، فایل صوتی یا فیلمی منتشر نشده در آن پخش می‌شود.

وی اضافه کرد: برنامه «مثبت نگاتیو» به بهانه انتشار همان فیلم‌ها یا فایل‌های صوتی است و یک برنامه گفتگومحور درباره تاریخ جنگ است که از صفر تا صد مباحث جنگ یعنی از شروع تا پایان جنگ را در برمی‌گیرد، برخی از این مباحث مهم نیز حتی از زمان پیروی انقلاب شروع می‌شود.

ناگفته‌های جنگ در سیما/ پخش فایل صوتی در بی‌بی‌سی یا کشور خودمان؟

بختیاری درباره مدل پرداخت به این مباحث تصریح کرد: زمان برنامه حدود ۵۰ دقیقه است و موضوعات به صورت تاریخی جلو می‌رود شروع این وقایع را هم از پیروزی انقلاب گذاشتیم چون مساله کردستان از جمله اتفاقاتی است که در نظر خیلی‌ها به شروع جنگ منجر شد و باید به آن هم پرداخت.

وی در پاسخ به اینکه چرا گفتگو درباره جنگ همچنان با فضای کلیشه پیش می‌رود، اظهار کرد: خود ما سعی داریم مباحث در این برنامه عمیق‌تر باشد و صرفاً پرداخت تاریخی نباشد. از طرف دیگر رویکرد ما در این گفتگوها صریح اما منصفانه است.

مجری «مثبت نگاتیو» در توضیح بیشتر از ناگفته‌های جنگ در این برنامه یادآور شد: ناگفته‌ها از جنگ معمولاً سلیقه‌ای است اما همانطور که گفتم ما به بسیاری از مباحث و اشخاص گفتگو می‌کنیم و سعی داریم نگاهی منصفانه هم داشته باشیم. اشخاصی مثل بنی صدر و دیگرانی که مباحث مختلفی درباره آنها وجود دارد. پرداخت ما هم بر اساس اسنادی است که جمع‌آوری کرده‌ایم، برخی مسائل در این سال‌ها اشتباه گفته شده و نیاز به اصلاح دارد و ما در برنامه به اینها هم می‌پردازیم.

ناگفته‌های جنگ در سیما/ پخش فایل صوتی در بی‌بی‌سی یا کشور خودمان؟

وی درباره اینکه چقدر ممکن است فشار بیرونی نسبت به طرح چنین مسائلی وجود داشته باشد نیز بیان کرد: کار سختی است و ممکن است عده‌ای خوششان نیاید یا موضع بگیرند با این حال تاریخ با کسی تعارف ندارد اگر الان نگویید چند سال دیگر باید درنهایت مطرح شود. معمولاً می‌گویند باید صد سال از یک اتفاق تاریخی گذشته باشد تا بتوان به درستی روایتش کرد.

سردبیر «مثبت نگاتیو» در بخش دیگر در واکنش به پرداخت به این مباحث توسط رسانه‌های بیگانه هم یادآور شد: تا وقتی خود ما از داخل نظام به این موضوعات تاریخی و مسائل آنها با جزئیات نپردازیم فضا را برای کسانی که اینها را با نیت سوء مطرح می‌کنند باز می‌کنیم. به طور مثال بی‌بی‌سی فارسی در مقاطعی فایلی را پخش می‌کند و موج و فضاسازی راه می‌اندازد که برای اولین بار پخش می‌شود. در صورتیکه اگر آن فایل صوتی همین جا پخش و درباره آن گفتگو می‌شد اینقدر از آن سواستفاده نمی‌شد.

کد خبر 5345631

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • کورش عجمی IR ۱۵:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۱
      0 1
      با درود ..این کارشناس که ظاهراً علاقه بسیاری به واژه آفند دارد را اگر قصد دارید شفاف سازی کنید عوض کنید و از کسانی مثل سرتیپ ایزدستا سرتیپ خلبان علیرضا نمکی .ناخدا صمدی .سرتیپ بختیاری و بچه های نیروی هوایی و ستاد ارتش استفاده کنید که بطور قطع نمیکنید ..تاکی جنگی که ارتش پیش برد میخواهید شیپورش دست