به گزارش خبرگزاری مهر، منابع سوری امروز بعد از ظهر اعلام کردند که شیخ عبدالله بن زائد وزیر خارجه امارات به دمشق سفر کرده است.
الوطن آنلاین گزارش داد: منابع رسانهای غیر رسمی از نشستن هواپیمای حامل عبدالله بن زائد وزیر خارجه امارات در فرودگاه دمشق در سفری که اولین از نوع خود از سال ۲۰۱۱ محسوب میشود و یک مقام عالی رتبه اماراتی به سوریه سفر میکند، خبر دادند.
این نشریه تأکید کرد که بن زائد حامل یک پیام مهم از جانب ولیعهد ابوظبی به بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، است.
روسیا الیوم هم به نقل از منابع آگاه خبر داد که یک هواپیمای حامل هیئتی بلندپایه از امارات بعد از ظهر امروز وارد دمشق شده است.
این منابع افزودهاند که هدف از این سفر شکستن انزوای سوریه پس از یک دهه ناآرامی و قطع روابط کشورهای عربی با این کشور است.
از سوی دیگر خبرگزاری عمون اردن اعلام کرد که عبدالله بن زائد در رأس هیات عالی رتبه پس از سفرش به دمشق به اردن سفر کرده و با ایمن الصفدی وزیر خارجه اردن دیدار و گفتگو خواهد کرد.
منابع دیپلماتیک به شبکه الشرق اعلام کردند که بن زائد به بشار اسد رئیس جمهوری سوریه نامهای از رئیس امارات و ولیعهد ابوظبی تقدیم کرده است و با او پرونده بازگشت سوریه به اتحادیه عرب را مورد رایزنی قرار داده است.
برخی منابع سوری به رای الیوم اعلام کردند: بن زاید در کاخ ریاست جمهوری سوریه با بشار اسد دیدار کرده است بن زاید از بشار اسد برای سفر به ابوظبی در اسرع وقت دعوت به عمل آورده است.
این منابع افزودند: شیخ عبدالله بن زاید حضور سوریه در نشست سران عرب در الجزایر را به اطلاع بشار اسد رسانده است و اینکه از سوریه برای حضور در این نشست دعوت به عمل خواهد آمد.
پیشینه روابط سوریه و امارات
گفتنی است که پیش از این نیز «سهیل المزروعی»، وزیر انرژی و زیرساختهای امارات با «تمام رعد»، وزیر منابع آبی سوریه در تاریخ ۲۲ سپتامبر ۲۰۲۱ در دبی دیدار کرده بود و دو طرف درباره تقویت همکاری مشترک در زمینههای مختلف به خصوص پرونده آب و انرژی گفت وگو کرده بودند.
المزروعی اشاره کرده بود که امارات به اقدام عربی مشترک به خصوص در بخش آب اعتقاد دارد و از هرگونه اقدامی استقبال میکند که برای انتقال تجربه امارات در زمینه خصوصی سازی بخشهای حیاتی و تبادل تجربه و حمایت از پروژههای سرمایه گذاری در دمشق لازم باشد.
به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه، وزیر انرژی امارات تاکید کرده بود که کشورش آماده کمک به بازسازی سوریه با هدف تقویت توسعه آن و بازگشت اوضاع به پیش از جنگ داخلی در سوریه است.
وزارت اقتصاد سوریه در ۳ اکتبر ۲۰۲۱ اعلام کرد که وزیر اقتصاد این کشور با همتای اماراتی خود دیدار کرده است.
در این دیدار که در حاشیه نمایشگاه بین المللی اکسپو ۲۰۲۰ دبی برگزار شد، دو طرف بر سر تشویق مبادله تجاری و سرمایه گذاری و همکاری در سطح اقتصادی بین سوریه و امارات توافق کردند.
وزیر اقتصاد سوریه در این دیدار به تشریح قانون سرمایه گذاری در سوریه پرداخت که محیط مناسب و جالب توجهای را در مرحله بهبود و بازسازی ایجاد میکند و همچنین سرمایه گذاران را به ایجاد پروژه در همه زمینهها تشویق خواهد کرد.
خبرگزاری رسمی سوریه نیز در این خصوص گزارش داد که دو طرف در این مذاکرات درباره مسائل اقتصادی دارای اهمیت مشترک از جمله توافق بر سر تشکیل مجدد و احیای شورای مشترک تجار سوری و اماراتی با هدف تشویق مبادله تجاری، سرمایه گذاری و همکاری اقتصادی بین دو کشور رایزنی کردند.
مهمتر از این دیدارها، گفتوگوی تلفنی بین «محمد بن زائد»، ولیعهد امارات و «بشار اسد»، رئیس جمهور سوریه در ۲۷ مارس ۲۰۲۰ است که دو طرف درباره آخرین تحولات و پیامدهای ویروس کرونا در منطقه و جهان و اقدامات و تدابیر اتخاذ شده از سوی دو کشور برای مقابله با این بیماری گفتوگو کردند.
بن زائد بر حمایت امارات از سوریه برای غلبه بر این ویروس تاکید کرد و اسد نیز از این اقدام استقبال، و از موضع امارات در این خصوص قدردانی کرد.
الخلیج آنلاین چندی قبل گزارش داده بود: پس از آنکه بیش از ۱۰ سال روابط دیپلماتیک و اقتصادی بین سوریه و برخی از کشورهای عربی متوقف شده بود، اخیراً برخی کشورهای عربی روابط دیپلماتیک و اقتصادی خود با سوریه را به تدریج از سرگرفتند. امارات پیش از سال ۲۰۱۱، دومین سرمایه گذار بزرگ در میان کشورهای عربی در سوریه به ویژه در بخش املاک و مستغلات و گردشگری بود. گزارشها حاکی از آن است که ارزش کل سرمایه گذاریهای امارات در سوریه در ابتدای ۲۰۱۱، بیش از ۲۰ میلیارد دلار بوده است.
گزارشها نشان میدهد که امارات بزرگترین منبع سرمایه گذاری خارجی مستقیم در سوریه طی دهه نخست قرن کنونی میلادی بوده به گونهای که حجم تجارت بین دو کشور در سال ۲۰۰۹ نزدیک به ۳۳۲ میلیون دلار بوده است.
امارات از نخستین کشورهایی است که سفارت خود در دمشق را برای احیا و از سرگیری ارتباط بین سوریه با سایر کشورها، بازگشایی کرد.
نظر شما