سجاد چهره آرا در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه مقدمات ثبت جهانی این اثر در خوی فراهم شده است، اظهار کرد: برگزاری جشنوارهها متعدد ملی و بین المللی، بازسازی بارگاه شمس تبریزی، مستندسازی آثار که در قالب یک کتابچه تهیه شده، انتشار مقالات به صورت کتاب از مهمترین فاکتورهای ثبت این اثر در یونسکو بود که سالهای اخیر بخش زیادی از این اقدامات اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه کارهای اجرایی ثبت جهانی این اثر به اتمام رسیده و بزودی عملیاتی میشود، افزود: مقرر شد برای تسریع در روند بازسازی بارگاه شمس تبریزی ساخت این مجموعه به شهرداری خوی واگذار شود.
چهره آرا خاطرنشان کرد: در حال حاضر تمام مراحل و کارهای ابنیه بارگاه شمس تبریزی به شهرداری خوی واگذار شده و پس از احداث آرامگاه شمس، شهرداری میتواند ۴۰ سال از این آرامگاه بهره برداری کند.
ساخت بارگاه شمس تبریزی به شهرداری خوی واگذار شد
رئیس شورای اسلامی شهر خوی با بیان اینکه تاکنون برای ساخت مجموعه شمس تبریزی و بازسازی بارگاه شمس ۳ تا ۳.۵ میلیارد تومان هزینه شده است، عنوان کرد: بر اساس برآوردها صورت گرفته اتمام این مجموعه ۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه مقرر شده شهرداری خوی در ۳۶ ماه این مجموعه را به اتمام برساند، گفت: تزریق قطرهای اعتبارات و روند کند بازسازی موجب واگذاری ادامه روند ساخت این آرامگاه به شهرداری خوی شده است.
رئیس شورای اسلامی شهر خوی با بیان اینکه برای اجرای این طرح تاکنون ۷ هزار مترمربع محوطه آزادسازی شده است، افزود: روند اجرای عملیات ساخت آرامگاه شمس تبریزی در مجموع ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
لزوم حضور کشوری و آذربایجان غربی در همایش بین اللمی شمس تبریزی در خوی
چهره آرا با اشاره به برگزاری چهارمین همایش بین المللی و جشنواره ملی شمس و مولانا بر لزوم حضور مسئولان کشوری و استانی به خصوص استاندار آذربایجان غربی در در جشنواره تاکید کرد و گفت: با توجه به شناختی که از استاندار فرهیخته و آشنا به حوزه فرهنگ سراغ داریم انتظار میرود در مراسم اختتامیه این دوره از جشنواره ملی شمس که از مهمترین رویدادهای هنری با حضور هنرمندان استانهای مختلف کشور است به عنوان نماینده عالی دولت در استان آذربایجان غربی حضور یابند.
رئیس شورای شهر خوی افزود: قطعاً دغدغه و مطالبه مدیریت و پارلمان شهری همچنین شهروندان فرهنگ مدار خوی این است که با توجه به جایگاه و اهمیت شمس در حوزه ادب و عرفان ایران اسلامی و حضور این شخصیت برجسته در این شهر، استاندار آذربایجان غربی نگاه ویژه ای به این حوزه داشته و از ظرفیت شمس تبریزی برای توسعه استان و حتی منطقه استفاده شود.
چهره آرا با اشاره به ظرفیت بالای فرهنگی خوی و وجود بارگاه شمس تبریزی در خوی عنوان کرد: این ظرفیت فرهنگی پیشنهاد میشود به عنوان سرفصل درسی توسط آموزش و پرورش مورد استفاده قرار گیرد تا نسلهای آینده به عرفان و اندیشههای شمس و مولانا به خوبی آشنا شوند.
شمس الدین محمدبن علی بن ملک داد تبریزی بنا بر اشارههای تاریخی به احتمال زیاد در سال ۵۸۲ هجری قمری به دنیا آمد و ملقب به «شیخ پرّان» و «زر دوز» بود.
کتاب مقالات شمس شامل مطالب ارزندهای با موضوع عرفان است؛ این کتاب سوال و جوابهای شمس و مولانا و مریدان و منکران آنان را در بر میگیرد و توسط شاگردان وی گردآوری شد.
تاریخ وفات شمس تبریزی به علت کمبود اسناد تاریخی مربوط به آن دوره زندگی شمس به روشنی معلوم نیست اما شمسپژوهان آن را بین سالهای ۶۴۵ و ۶۷۲ هجری قمری ذکر کردهاند.
نظر شما