۲۱ آبان ۱۴۰۰، ۱۵:۳۳

نماینده ولی‌فقیه در لرستان:

خروجی سفر دولت رفع مشکلات لرستان باشد/ لزوم تدوین تقویم زمانبندی

خروجی سفر دولت رفع مشکلات لرستان باشد/ لزوم تدوین تقویم زمانبندی

خرم‌آباد- نماینده ولی‌فقیه در لرستان با بیان اینکه خروجی سفر دولت رفع مشکلات تورم، بیکاری، کارخانه‌های تعطیل و ... لرستان باشد بر لزوم تدوین تقویم زمانبندی در این رابطه تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید احمد رضا شاهرخی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه خرم آباد در سخنانی با بیان اینکه ایمان به خدا و تسلیم در برابر فرامین الهی نقطه اشتراک همه ادیان است و تسلیم در برابر فرامین الهی عامل پیوند جوامع بشری و جوامع متدینین است، عامل ارتباط اقوام و ملت‌ها با یکدیگر است، روح و حقیقت دین همان تسلیم در برابر خداوند است.

راه کمال جامعه تسلیم در برابر فرمان الهی و پرهیز از محرمات است

وی بیان داشت: همه پیامبران الهی و دینی که از جانب خدا آورده‌اند برای این است که انسان‌ها تسلیم فرامین الهی شوند، البته با تکامل جوامع بشری، کامل‌ترین دینی که پیامبر آن را از جانب خداوند آوردند به نام اسلام نامگذاری شد، اما تسلیم در برابر فرامین الهی این حقیقت همه ادیان است، نکته اینجاست که ما به فرامین الهی عمل می‌کنیم اما جامعه متدینین به رشد و کمال لازم نائل نمی‌شود، برای حضور قلب در پنج دقیقه نماز و راز و نیاز با خدای خویش مشکل پیدا می‌کنیم، ما کارهای خوب زیاد انجام می‌دهیم اما نتیجه لازم گرفته نمی‌شود.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان گفت: نماز گذاران در جماعت ثواب ارزشمندی را که ملائکه نمی‌توانند از جهت کمیت آن را محاسبه کنند، در اعمال خود دارند، در ایام رمضان نفس کشیدن تسبیح و خواب آن عبادت است، تلاوت یک آیه از آیات قرآن، ثواب تلاوت ختم قرآن را دارد، جامعه ما توسل‌ها دارد، زیارت‌ها، دعاها و مناجات‌ها دارد، عزاداری ماه محرم و صفر را دارد اما باز می‌بینیم نتیجه‌ای که می‌خواهیم به دست نمی‌آید، در جامعه ما آسیب‌های فردی، اجتماعی و خانوادگی وجود دارد، همه اینها در نامه اعمال ثبت می‌شوند اما کارهایی انجام می‌دهیم که به مقصد نائل نشویم و مانع رسیدن ما به منزلت تقوا می‌شود.

حجت الاسلام شاهرخی ادامه داد: اگر کار زشت و فعل حرام انجام نگیرد، همان کار اندک مقبول درگاه الهی راه نجات ما را فراهم می‌کند، اگر مرتکب حرام نشویم، نافرمانی الهی را انجام ندهیم، کار خوب کوچک در نامه اعمال ما ثبت می‌شود و راه نجات ما را فراهم می‌کند، پس مشکل کارهایی بوده که باید انجام ندهیم، نماز، روزه، دعا، توسل، عزاداری‌ها هستند اما دلی شکسته می‌شود، زخم زبانی به کسی زده می‌شود، آبروی کسی برده می‌شود، اینها مانع رسیدن به تقوا است، جمع آوری اعمال سخت است اما نتیجه روزه و نماز خواندن را حفظ کردن سخت‌تر است، راه آن تسلیم فرمان الهی بودن و پرهیز از محرمات است.

ضرورت استقبال از واکسیناسیون کرونا

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ویروس کرونا همچنان در کشور و استان ما وجود دارد، یک شهر ما قرمز، سه شهر نارنجی و چهار شهر وضعیت زرد دارد گفت: این برای ما هشدار است، رعایت اصول بهداشتی، فاصله اجتماعی و… باید مورد توجه قرار بگیرند.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان گفت: گسترش ویروس کرونا در کشور ما به معنای تضعیف امت اسلامی است و تضعیف امت اسلامی حرام است، ترویج و گسترش ویروس کرونا به واسطه عمل نکردن به قوانین و رعایت اصول بهداشتی و واکسن نزدن، تضعیف امت اسلامی است.

حجت الاسلام شاهرخی با اشاره به مناسبت ولادت امام حسن عسکری (ع) و امامت شش ساله ایشان گفت: زندگی ایشان آکنده از تلاش، جهاد و تبلیغ معارف دینی بوده و شاگردان زیادی را تربیت کردند، ایشان با اینکه در یک کمپ نظامی و تحت محاصره بودند اما برای گسترش فرهنگ تشیع و توسعه علم و دانش مجاهدت‌های فراوانی کردند، موافقان و مخالفان ایشان به علم، تقوا و شجاعت ایشان در برابر دشمنان و صبر و استقامت در برابر سختی‌ها اعتراف دارند، ایشان به عنوان یک جوان ۲۸ ساله می‌تواند الگویی در عبادت، سخاوت، زهد و ساده زیستی، ترویج فرهنگ صرفه جویی، اهتمام به دو اصل تولی و تب را، پاسخگویی به پرسش‌های روز، تشویق عالمان و دانشمندان، رهبری مبارزات سری علیه حاکمان ظالم عباسی از برجستگی‌های آن حضرت است که امروز مورد نیاز جامع بشری و جامعه شیعه است.

ضرورت ترویج سبک زندگی صحیح

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بحث فرهنگ عمومی و روز فرهنگ عمومی در تقویم بیان داشت: فرهنگ عمومی به معنای فرهنگ غالب و گسترده‌ای است که در میان عموم جامعه رواج دارد، انقلاب اسلامی با هدف ارائه طرح جدیدی از حکومت داری بر پایه عدالت و خدا محوری در ایران اسلامی استوار شد و متولد شد تا منتهی به تمدن اسلامی شود، در تلاش است که فرهنگ زندگی صحیح را به عنوان یک الگو به جامعه بشری معرفی کند، تحقق تمدن اسلامی دارای دو بال و بخش است، یک بخش جنبه ابزاری و سخت افزاری دارد که شامل علم، اختراع، اکتشاف، اقتصاد، سیاست، پیشرفت و… و رشد در این حوزه‌ها است، بخش دوم سبک و فرهنگ زندگی صحیح است که شامل مسائل مربوط به خانواده، ازدواج، نوع مسکن، نوع لباس، الگوی مصرف، تفریحات، کسب و کار، رفتارهای فردی و اجتماعی در محیط‌های مختلف است.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با تاکید بر اینکه باید بر این مدل از رفتارهای فردی و اجتماعی شکل و شیوه صحیحی حاکم باشد افزود: تلفن همراه به عنوان یک تکنولوژی در خدمت انسان است اگر فرهنگ صحیح از آن به کار برده نشود ضرر می‌زند، اگر فرهنگ صحیح استفاده از وسیله نقلیه به عنوان یک وسیله در خدمت انسان، محقق نشود در کشور ۱۵ هزار نفر در تصادفات جان خود را از دست می‌دهند و هزاران نفر مجروح می‌شوند، پس اختراع، پیشرفت و هم فرهنگ صحیح زندگی باید در کنار هم قرار بگیرند.

حجت الاسلام شاهرخی با بیان اینکه در قرآن کریم و روایات ما برای سبک زندگی صحیح توصیه‌های زیادی شده است، افزود: همچنین در فرهنگ و سنت ایرانی ما هم برای زندگی صحیح مبتنی بر این فرهنگ توصیه‌های خوبی شده است، در این راستا بدون پیشرفت در فرهنگ زندگی صحیح رسیدن به تمدن اسلامی میسر نیست و باید اختراعات، اکتشافات در کنار فرهنگ زندگی صحیح به کار برده شود.

لزوم حاکم شدن فرهنگ اسلامی و ایرانی در جامعه

وی بیان داشت: باید اعتراف کرد در این حوزه با موانعی مواجه هستیم، فرهنگ کار جمعی در ما ضعیف است، در روابط اجتماعی متقابل دچار ضعف‌هایی هستیم و حقوق متقابل را رعایت نمی‌کنیم، در محیط کسب و کار و حتی کسانی که از دانش و تجربه لازم هم برخوردار هستند، رعایت حقوق متقابل ضعیف است، افزایش طلاق، عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، رعایت نکردن حقوق همسایه، نزاع‌ها و پرخاشگری‌ها، عدم صبر و شکیبایی در روابط اجتماعی، طراحی لباس‌ها به دور از سنت‌های ایرانی، فاصله با فرهنگ ایرانی و اسلامی و … از جمله این موارد است.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان تصریح کرد: زیر پوست و باطن شهر خبرهایی است، قانون گریزی، سودجویی از مرتبه پایین تا قرار دادهای رانت، فساد و…، عدم توجه به کیفیت در تولیدات داخلی، زیاده رویی در مصرف، عدم حفظ کرامت بانوان در خانواده و جامعه و… از دیگر مواردی است که به فرهنگ عمومی بر می‌گردد، رعایت همه این مسائل بر پایه خرد ورزی، اخلاق و رعایت حقوق متقابل است و اینها به نحو کامل در آموزه‌های اسلامی و سنت‌های ایرانی ما وجود دارد اما جامعه ما تا حدودی از آن فاصله گرفته است.

حجت الاسلام شاهرخی ادامه داد: باید علل و عواملی که این فرهنگ اسلامی و ایرانی ما را مورد تهدید قرار داده از سوی فرهیختگان و برجستگان تربیت یافته حوزه و دانشگاه شناسایی شوند و موانع از سر راه امت اسلامی و مردم استان برداشته شود تا شکوه اسلامی رقم بخورد، اگر فرهنگ صحیح بر جامعه حاکم نباشد نمی‌توان از اختراعات، اکتشافات، تکنولوژی و ابزار و وسایلی که نمود و جلوه پیشرفت هستند بهره گرفت، بلکه همین وسایل پیشرفت در اختیار زور گویان عالم و گاهی از سوی افراد معمولی به انحراف کشیده می‌شود.

وی گفت: امیدواریم متولیان فرهنگ دینی، برجستگان حوزه و دانشگاه و… همه با هم بنشینیم و برای این امر مهم چاره جویی کنیم.

واکنش به موضوع زنان کار در لرستان

نماینده ولی‌فقیه در لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در آستانه سفر رئیس جمهور و هیئت همراه به لرستان هستیم گفت: امیدواریم نتایج این سفر با سفرهای مشابه متفاوت باشد و درخواست‌های دست یافتنی مردم متدین و انقلابی لرستان در این سفر در طول یک زمان منطقی تحقق پیدا کند.

حجت الاسلام شاهرخی بیان داشت: در این روزها هیئت‌هایی از مرکز به استان آمده‌اند و هیئت‌هایی از استان به مرکز رفته‌اند، نشست‌های متعددی برگزار شده، حل مشکلاتی مانند تورم، بیکاری، عدم رونق کسب و کار، کارخانه‌های تعطیل شده، عدم تخصیص آب و مشکل سدها و دهها مسئله دیگر خروجی این نشست‌ها باشد.

وی گفت: مهم‌تر از اینها، اجرای این تصمیمات است، کار ارزشمند است اما اینکه در استان ما بانوانی به عنوان بانوان کار به این شکل و به این شیوه مشاهده شود، زیبنده نیست، گرچه با کمیته امداد و ستاد اجرایی فرمان امام گفتگو کردیم و می‌دانیم که حمایت و کمک می‌کنند، این حمایت‌ها و کمک‌ها کافی نیست، اما درخواست کردم که تدابیری اندیشیده شود که هم کرامت بانوان حفظ شود و هم مشکلات معیشتی این دسته از افراد که مشابه و شبیه به آنها در جاهای دیگر هم هست، به صورت پایدار و دائمی رفع شود.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان افزود: داشته‌های ما در استان بیش از مشکلات است، افق برای ما روشن است، آینده برای کشور و استان ما در همه حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و… روشن است اما نیازمند این است که برنامه محوری با کیفیت و کمیت مشخص روشن شوند که ما در طول برنامه هفتم، چهار ساله و یک ساله می‌خواهیم نرخ بیکاری را به چند درصد کاهش دهیم؟ چند درصد شغل می‌خواهیم در استان ایجاد کنیم؟ چه تعداد کارگاه و کارخانه به تولید می برگردد؟ علاوه بر بودجه استانی هر دستگاهی چند درصد از بودجه ملی و متمرکز را باید جذب کند؟ اگر جذب نکرد با این مدیر و تیمی که به همراه او هست چه واکنشی خواهیم داشت؟ از سرمایه بانک‌ها و بخش خصوصی و بهره مندی از توان داخلی به چه میزانی استفاده خواهد شد و همه اینها راستی آزمایی شود.

حجت الاسلام شاهرخی تاکید کرد: همواره در این دو سال اینها را بازگو کرده‌ام و امیدواریم از سفر استانی رئیس جمهور نهایت بهره و گشایش را برای استان داشته باشیم.

وی با اشاره به مناسبت ارتحال کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه (س) گفت: این هجرت هم تحولی برای تاریخ ایران اسلامی در پی داشت و هم در تاریخ جهان اثر گذار بود، اینکه مشاهده می‌کنیم بر گرد آن بانوی کرامت حوزه علمیه‌ای شکل می‌گیرد که فقاهت، فلسفه و عرفان و کلام و معارف اسلامی را در سراسر جهان گسترش می‌دهد، مجاهدانی را پرورش می‌دهد که امروز در سطح مبارزه با استکبار جهانی و زورگویان عالم هستند، نشان دهنده کرامت و فضیلت آن بانوی گرامی است.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان همچنین با اشاره به مناسبت بزرگداشت علامه آیت الله سید محمد حسین طباطبایی، صاحب تفسیر شریف المیزان گفت: رحلت فیلسوف و نویسنده توانا علامه آیت الله محمد تقی جعفری دیگر مناسبت این هفته است که این دو به گونه‌ای پرورش یافته حوزه علمیه قم بوده، به امر تعلیم و تربیت پرداختند و در کنار حرم کریمه اهل بیت معارف اسلامی را گسترش دادند.

کد خبر 5349793

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha