۲۳ آبان ۱۴۰۰، ۸:۰۶

شعار حمایت از تولید پَر کشید؛

ناپختگی مدیران در صنعت مرغ/ تصمیمات اشتباه گذشته تکرار نشود

ناپختگی مدیران در صنعت مرغ/ تصمیمات اشتباه گذشته تکرار نشود

گرگان- تصمیمات ناپخته در واردات مرغ منجمد و پیشنهاد حذف ارز یارانه ای در تامین نهاده های طیور موجب نگرانی مرغداران گلستانی شده و آن ها این امر را با رویکرد حمایت از تولید در تضاد می دانند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- اعظم محبی: صنعت مرغداری از بزرگترین صنایع گلستان است که با استقرار بیش از هزار واحد مرغداری گوشتی و تخمگذار نقش بسزایی در تأمین مرغ کشور دارد و روزانه حدود ۷۰۰ تن گوشت مرغ از گلستان به تهران و دیگر استان‌ها صادر می‌شود.

صنعت مرغداری در سال‌های اخیر به سبب اتخاذ برخی سیاست‌های نادرست با چالش‌های متعددی روبرو شده است؛ رویه غلط توزیع نهاده‌های دامی، دخالت در انتخاب نوع جوجه ریزی ها و مداخله در قیمت گذاری مرغ و جوجه و همچنین واردات نابهنگام مرغ منجمد از خارج از کشور از جمله رویکردهای غلط در حوزه مرغداری در سال گذشته بوده است.

انتظار می‌رفت با روی کار آمدن دولت جدید و تمرکز برای تحقق اقتصاد مقاومتی و خودکفایی در تولید محصولات پروتئینی و گوشت سفید این سیاست‌ها اصلاح شود اما متأسفانه شاهد آن هستیم که دولت با استمرار رویه‌های حاکم بر صنعت مرغداری، چشم انداز روشنی برای حمایت از فعالان این بخش ندارد.

واردات هزاران تن مرغ یخ زده و کاهش قیمت مرغ منجمد در بازار یکی از موضوعاتی بوده که در روزهای اخیر سبب اعتراض برخی از مرغداران شده است.

فعالان این بخش معتقد هستند که دولت به جای واردات مرغ منجمد و پیش بینی ارز نیمایی یا ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی در این بخش، می‌توانست این مبالغ را صرف یارانه در حوزه تأمین نهاده‌های دام و طیور و یا دارو و مکمل‌های بخش صنعت مرغداری کند تا قدرت توان تولید داخلی افزایش یافته و امکان صادرات این محصول استراتژیک فراهم شود.

ناپختگی سیاست مدیران در صنعت مرغ/ تصمیمات اشتباه گذشته تکرار نشود

مرغداران گلستان بر این باور هستند که همجواری با کشورهای عضو اوراسیا بازار بسیار مناسبی برای صنعت مرغداری است و حمایت دولت، زمینه فعال کردن توان حداکثری واحدهای تولیدی استان را فراهم کرده و با این عمل، امکان افزایش بیش از ۵۰ درصدی تولید هم وجود دارد.

حذف یارانه قیمت تمام شده را افزایش می‌دهد

یک مرغدار گلستانی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: مقوله واردات مرغ منجمد شاید برای مصرف کنندگان پروتئین در کشور بسیار ضروری و رضایت بخش باشد ولی تأثیر استمرار این روند در درازمدت مشخص نیست و باید کار کارشناسی و دقیقی بر روی آن انجام شود.

حذف یارانه نهاده‌ها قیمت تمام شده گوشت مرغ را افزایش خواهد داد کامران فلاح در زمینه حذف احتمالی یارانه بر نهاده‌های مورد مصرف دام و طیور هم، افزود: با توجه به اینکه ۷۰ الی ۸۰ درصد قیمت تمام شده گوشت مرغ متأثر از قیمت ذرت و سویا است لذا حذف یارانه از این نهاده‌ها و خریداری کردن با قیمت ۶ برابری آن (از چهار هزار و ۲۰۰ به ۲۵ هزار تومان) موجب رشد چند برابری قیمت گوشت مرغ می‌شود.

وی اضافه کرد: حذف یارانه اعمالی دولت بر نهاده‌های دامی، قیمت تمام شده مرغ را افزایش خواهد داد و به طور مستقیم بر بازار مصرف تأثیر می‌گذارد.

فلاح بیان کرد: در حال حاضر قیمت مصوب دولت در زمینه جوجه یک روزه به مبلغ چهار هزار تومان در بازار اعمال نمی‌شود و مرغداران مجبور هستند جوجه خود را با واسطه و با قیمت چند برابری تا ۱۳ هزار تومان هم خریداری کنند در نتیجه حذف ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی منجر به افزایش قیمت تمام شده مرغ تولیدی می‌شود.

ناپختگی سیاست مدیران در صنعت مرغ/ تصمیمات اشتباه گذشته تکرار نشود

سیاست‌های غلط گذشته سبب کمبود محصول شد

سخنگوی اتاق بازرگانی گرگان که خود فعال صنعت مرغداری است هم به خبرنگار مهر گفت: واردات مرغ منجمد دو جنبه کوتاه و بلندمدت دارد، در جنبه بلندمدت، واردات به این شیوه کار غلطی است و می‌توانستیم آن را از تولید داخل، تأمین کنیم به شرطی که سیاستگذاری درستی از قبل انجام می‌شد.

رضا مبصری با بیان اینکه می توان علل یا عوامل این انتخاب را جستجو کرد، ادامه داد: این امر به سیاست‌گذاری‌های غلطی برمی گردد که در ۱.۵ سال گذشته در کشور اتفاق افتاده و باعث شد توان تولید داخل بلااستفاده باقی بماند و چون مدیران نتوانستند پاسخگوی تقاضای بازار داخل باشند ناچار به واردات از خارج شدند تا آرامش به بازار تزریق شود.

وی افزود: اتفاقات غلط گذشته نباید تکرار شود اما بخشی از این اتفاق به دلیل سیاستگذاری‌های غلط گذشته است که ما ناچار به اجرای آن هستیم‌.

مبصری گفت: قطعاً تولیدکننده داخل از این امر ناراحت است چون استفاده از توان داخلی مسکوت مانده و کار به جایی رسیده که مرغ منجمد وارد می‌کنیم.

وی با بیان اینکه گلستان ظرفیت و توان بالایی در تولید دارد، اضافه کرد: ما از همه ظرفیت‌ها استفاده نمی‌کنیم، هم اکنون بخشی از واحدهای استان راکد بوده و فاصله بین دوره‌های تولید هم افزایش یافته است.

مبصری توضیح داد: در یک مقطع که نهاده و جوجه به اندازه کافی تأمین نشد و قیمت بالا رفت در واکنش به کنترل بازار، مسئولان سعی کردند تا تقاضا را کم کنند بنابراین فاصله بین جوجه‌ریزی را به اجبار زیاد کرده و از ۶۰ روز به ۹۰ روز رسید؛ در نتیجه ظرفیت‌ها را دستکاری کردند و این باعث شد هم اکنون در این محصول کم بیاوریم که این امر طبیعی بود.

ناپختگی سیاست مدیران در صنعت مرغ/ تصمیمات اشتباه گذشته تکرار نشود

حذف ارز ۴۲۰۰ تدریجی باشد

این تولیدکننده گلستان گفت: پیشنهاد ما آزادسازی قیمت‌ها است، هر جا که محدودیتی در ظرفیت نهادها، بازار و غیره ایجاد شود باعث می‌شود که تولید، اقتصادی نباشد و محصول هم به اندازه کافی تولید نشود.

مبصری افزود: ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی باید برداشته شود و دولت هم باید در قالب سوبسید به جمعیت هدف کمک کند؛ همچنین تقاضای محصول باید بالا رفته و تولیدکننده داخل بتواند به اندازه کافی تولید کرده و نباید محدودیت برای تولیدکننده قائل شوند.

وی ادامه داد: هم اکنون اختلاف بین ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومان و ارز آزاد زیاد شده بنابراین دو مقوله دیگر باید رعایت شود؛ نخست اینکه ارز دولتی به تدریج حذف شود و دیگر سرمایه در گردش تولیدکننده هم مدنظر قرار گیرد زیرا تولید کننده کالا را با ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومان می خرید و هم اکنون نیاز سرمایه در گردش آن ۶ برابر می‌شود که باید آن را تأمین کرد.

تعادل بخشی در بازار

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی هم به خبرنگار مهر گفت: هدف از واردات مرغ منجمد و توزیع آن در بازار این بود که بسیاری از اقشار آسیب پذیر نمی‌توانستند مرغ را با قیمت بالا تهیه کنند بنابراین برای تعادل بخشی در وضعیت بازار این امر اتفاق افتاد.

رحمت اله نوروزی افزود: با توجه به نگاهی که امامین انقلاب مبنی بر حمایت از اقشار آسیب پذیر دارند، واردات مرغ انجام شد و با قیمت پایین‌تر در اختیار مصرف کننده قرار گرفت.

ناپختگی سیاست مدیران در صنعت مرغ/ تصمیمات اشتباه گذشته تکرار نشود

وی بیان کرد: البته باید خودکفایی و حمایت از توان داخل مدنظر بوده تا اشتغال پایدار و مولد ایجاد شود.

نوروزی ادامه داد: باید کاری کرد که نهاده به دست تولیدکننده واقعی برسد و با توجه به اینکه گلستان نیاز هشت استان دیگر و تهران را تأمین می‌کند لذا باید نگاه ویژه‌ای به این صنعت در استان شود.

وی در خصوص حذف ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی هم گفت: در جلسه با وزیر جهاد و در مجلس تاکید کردم که باید برای حذف ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی زمینه سازی شده تا فشاری بر روی اقشار آسیب پذیر وارد نشود.

وی عنوان کرد: باید مددجویان کمیته امداد و بهزیستی، کارمندان و کارگران و بازنشستگان در این طرح مد نظر قرار گیرند.

نوروزی بیان کرد: در زمان هدفمندی یارانه‌ها ۴۵ هزار تومان رقم خوبی بود و هم اکنون ۱۵۰ هزار تومان هم ارزش چندانی ندارد.

وی اضافه کرد: یکی از رویکردهای آیت الله رئیسی این بود که معیشت و امرار و معاش مردم حمایت شود بنابراین نباید کاری کرد که برای اقشار آسیب پذیر در اجرای این طرح مشکلی ایجاد شود.

ناپختگی سیاست مدیران در صنعت مرغ/ تصمیمات اشتباه گذشته تکرار نشود

نماینده مردم علی آبادکتول در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: باید از ظرفیت نخبگان اقتصادی، اهل فن، کمیسیون برنامه و بودجه، کمیسیون اقتصادی و کمیسیون اجتماعی و غیره در این راستا استفاده کرد و همه پای کار باشند تا این طرح تورم‌زا نباشد و گرانی را مهار کند.

تولید روزانه ۶۰۰ تن گوشت مرغ در گلستان

جانشین رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان هم در خصوص ظرفیت‌های استان در بخش مرغداری به خبرنگار مهر گفت: بیش از هزار واحد تولید گوشت مرغ در استان وجود دارد که روزانه بین ۵۰۰ الی ۶۰۰ تن گوشت تولید می‌کنند.

سعید حسن پور افزود: میزان مصرف روزانه استان ۱۲۰ الی ۱۴۰ تن در نوسان بوده که این میزان در روز توزیع می‌شود.

حسن پور بیان کرد: بخش اعظمی از تولیدات استان (حدود ۶۰ درصد) به تهران صادر شده و بقیه در هشت استان توزیع می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مطمئناً اعمال سیاست‌های غلط در خصوص حذف چهار هزار و ۲۰۰ تومانی و یا واردات مرغ منجمد می‌تواند بر تولید داخل اثر گذاشته و در درازمدت این صنعت را در گلستان که بزرگترین تولیدکننده مرغ در کشور است، دچار چالش کند لذا مسئولان این بخش باید با اعمال سیاست‌های درست از تولید داخل حمایت کنند.

کد خبر 5351027

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۰۷:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۴
      1 0
      مرغداران نسبت به مردم جنایت کردند مرغ کمتر عرضه میکردند تا براثر کمبود گران شود و دولت هم بخاطر مشکلات ارزی نمی توانست مرغ وارد کند عده ای پلید از این موقعیت سواستفاده کردند...با توجیه حمایت از تولید نباید به مصرف کننده ستم شود تولید کننده و مصرف کننده هر دو باید دیده شوند