۲۴ آبان ۱۴۰۰، ۱۶:۱۴

اسماعیلی مطرح کرد؛

کتابداران جریان سازان اصلی فرهنگ ما هستند

کتابداران جریان سازان اصلی فرهنگ ما هستند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار گفت: کتابخانه ها و کتابداران جریان سازان اصلی فرهنگ ما هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار پیش از ظهر امروز دوشنبه ۲۴ آبان با سخنرانی محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت برگزار شد.

اسماعیلی در این‌مراسم با تبریک فرا رسیدن هفته کتاب در سخنانی گفت: آغاز هفته کتاب را به همه عزیزان فعال در موضوع کتاب؛ ناشران، مولفان، نویسندگان، کتابداران، مدیران و دست‌اندرکاران مدیریت موضوع کتاب در بخش‌های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهاد کتابخانه‌های عمومی و دبیرکل اندیشمند نهاد تبریک می گویم.

وی همچنین با تقدیر از حضور علی نیکزاد نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی در این آیین گفت: ایشان همواره منشاء خیر و برکت بوده‌اند و در مجلس شورای اسلامی حمایت‌های خوبی از حوزه فرهنگ دارند. به همین خاطر خواهش می‌کنم با توجه به مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد، همین حمایت و پشتیبانی را از مجموعه فرهنگ داشته باشند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: رویکرد دولت جدید نسبت به موضوع فرهنگ کاملاً ایجابی است و مجموعه دولت جدید تمام تلاش خود را به کار می‌بندد تا به نهضت تولید فرهنگی دامن بزند. این نهضت تولید فرهنگی در حوزه کتاب، نشر، رسانه‌ها و همچنین حوزه هنرهای نمایشی، موسیقی اصیل ایرانی و سایر بخش‌های فرهنگ و هنر مورد توجه ما قرار دارد. این نهضت اجزا و اضلاعی دارد که باید توأمان در یک فرایند منطقی و به صورت هم افزا کار کنند تا خروجی آن به حصول این هدف گذاری منجر شود.

گفتمان غالب در حوزه مدیریتی کشور باید به گفتمان فرهنگی تبدیل شود

اسماعیلی با تاکید بر توجه به گفتمان فرهنگی در حوزه‌های مختلف مدیریتی گفت: ما در حوزه سیاستگذاری، مدیریت و نظارت باید فضای کار فرهنگی را در کشور به وجود بیاوریم. گفتمان غالب در حوزه مدیریتی کشور باید به گفتمان فرهنگی تبدیل شود و این میسر نخواهد شد مگر با یک کار جمعی و همه جانبه در حوزه‌های مختلف حاکمیت. درست است که امروز موضوع معیشت و اقتصاد موضوع مهم و اصلی است، اما همه باید به این موضوع اذعان داشته باشیم که حتی حل مسائل معیشتی و اقتصادی، جز از دریچه حوزه فرهنگ امکان پذیر نخواهد بود.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ، گفت: روز گذشته در حکمی که رهبر فرزانه انقلاب برای دوره جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی صادر کردند، به صراحت به این نکته اشاره کردند که موضوع فرهنگ سازی و فرهنگ عمومی نه به‌عنوان یک کار تزیینی و حاشیه‌ای، بلکه به عنوان متن و اصل کار باید مورد توجه قرار گیرد؛ چرا که انقلاب ما و نظام جمهوری اسلامی بر پایه مسائل فرهنگی بنا شده است.

اسماعیلی درباره فرصت‌های پیش رو در حوزه فرهنگ در دولت جدید گفت: امروز حضور رئیس جمهور انقلابی در راس دولت این فرصت را پدید آورده که از اولویت حوزه فرهنگ در مسائل اقتصادی با صراحت صحبت شود و برنامه‌های کشور در حوزه های مختلف بر این اساس استوار شده است.

با ملی شدن صنعت نشر به دنبال خودکفایی در این صنعت هستیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: امروز ما در حوزه کتاب و نشر با مساله مهم «کاغذ» مواجه هستیم. روز گذشته در جلسه هیات دولت در جمعبندی سخنان رئیس‌جمهور محترم و صحبت‌های پیش از دستور بنده نیز به این نکته اشاره شد که برنامه ریزی اصلی ما این است که در حوزه کاغذ در یک دورنمای دو ساله بتوانیم به نقطه‌ای مطلوب برسیم.

وی گفت: هدف‌گذاری ما این است که بتوانیم حداقل در حوزه تامین کاغذ کتاب به خودکفایی برسیم. ما با ظرفیت‌هایی که امروز در اختیار داریم مطمئن هستیم که با یک مدیریت قوی و هماهنگی میان وزارت صمت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌توانیم این مشکل را در یک بازه یک و نیم تا دو ساله برطرف کنیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره تعاملات خود با مجلس شورای اسلامی در حوزه تامین کاغذ گفت: در برنامه‌هایی که به مجلس شورای اسلامی ارائه شد، شعار «ملی کردن صنعت نشر» را مطرح کردم تا به خودکفایی در این بخش برسیم و این موضوع را تکلیف خود می‌دانم؛ چرا که اگر این کار را انجام ندهیم و همچنان صنعت نشر ما به نرخ ارز وابسته باشد، کتاب گران از سبد مصرفی مردم حذف خواهد شد. ما با موضوع ملی شدن صنعت نشر هم به دنبال خودکفایی در بخشی از صنایع خود هستیم و هم به دنبال این هستیم که فضای خرید کتاب و کتابخوانی را در جامعه خود تسهیل کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: از کتابداران عزیز تشکر می‌کنم که با فعالیت‌های خود اقدام به جلب مردم به فعالیت های کتاب و کتابخوانی می‌کنند. در بازدیدهایی که از کتابخانه‌های سطح شهر داشتم، از نزدیک این موضوع را مشاهده کردم و از آقای مختارپور تشکر می‌کنم که نگاه عمیقی به حل مسائل ویژه کتابداران دارند.

رییس شورای فرهنگ عمومی کشور ادامه داد: کتابخانه ها و کتابداران جریان سازان اصلی فرهنگ ما هستند و ما باید تلاش کنیم که از طریق این ظرفیت به عنوان نیروهای فرهنگی در صف نهضت کتاب‌خوانی را محقق کنیم.

وی افزود: در این میان کار تسهیل، نظارت و حمایت بر عهده ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و ترویج فضای کتابخوانی و کتابخوان شدن مردم نیازمند فعالیت‌های ترویجی و رسانه‌ای و به ویژه بر عهده کتابداران عزیز ما است که در بطن موضوع تلاش می کنند.

شاهد ارتقاء کیفی در حوزه ارائه خدمات و فعالیت های کتاب و کتابخوانی هستیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت‌های کتابخانه‌های عمومی گفت: کاری که در حوزه کتابخانه‌های عمومی ما صورت گرفته، کیفی‌سازی خدمات بوده است. در بازدیدی که هفته های اخیر در شهرهای سنندج و تهران از کتابخانه های عمومی داشتم و با گزارش‌ها و مستنداتی که به صورت مکتوب به دست ما می‌رسد، شاهد ارتقاء کیفی در حوزه ارائه خدمات و فعالیت های کتاب و کتابخوانی هستیم. این کیفی‌سازی از مسائل مورد توجه در ارائه خدمات کتابخانه‌ای است.

اسماعیلی در پایان گفت: تلاش می‌کنیم تا محدودیت‌های موجود را تا حد امکان برطرف کنیم و از نیروهای فرهنگی و کتابداران عزیز که کار ترویج امر کتابخوانی را برعهده دارند، تقاضا می کنم که این نهضت را ادامه دهند تا به یاری خداوند در دولت مردمی اتفاقات بسیار خوبی در حوزه مدیریت فرهنگی و هنری رخ بدهد.

در این آیین انجمن‌های برتر استانی و شهرستانی و خیرین برگزیده و کتابخانه های برتر نهادی و کتابداران برگزیده معرفی و تقدیر شدند.

کد خبر 5352586

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha