۲۶ آبان ۱۴۰۰، ۱۱:۱۲

خرید اعتباری چیست؟

خرید اعتباری چیست؟

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که به خرید رفته‌اید و کارت بانکی همراه نداشتید و یا مجبور به پرداخت مبلغی شدید که خارج از توانایی مالی شما بوده؛امادر این مواقع چطور می توان به راحتی خرید کرد؟

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، در بسیاری از نقاط دنیا، افراد علاوه بر استفاده از پول نقد و کارت‌های بانکی از دو روش بسیار محبوب دیگر هم برای خرید کردن استفاده می‌کنند. خرید با کارت اعتباری و یا استفاده از سرویس‌های "الان خرید کن، بعداً پرداخت کن" که به‌اختصار به آن‌ها BNPL گفته می‌شود. ساز و کار خرید با هر دوی این روش‌ها تا حدود زیادی به یکدیگر شبیه است و عمده تفاوت در تعداد فروشگاه‌هایی است که می‌توان در آن‌ها خرید کرد.

کارت‌های اعتباری اگر توسط بانک‌ها صادر شوند، عملکردشان شبیه به کارت‌های بانکی است که ما در ایران از آن‌ها استفاده می‌کنیم. یعنی شما می‌توانید در هر دستگاه پوزی از آن استفاده کنید و خرید خود را انجام دهید. اگر کارت اعتباری توسط سرویس‌های دیگری مانند افرم و کلارنا (که دو سرویس ارائه‌دهنده بزرگ و بین‌المللی هستند) صادر شود، شما امکان خرید در فروشگاه‌های طرف قرارداد این سرویس‌ها را دارید. روش دریافت اعتبار و بازپرداخت آن اما تقریباً در همه این سرویس‌های ارائه‌دهنده اعتبار شبیه به یکدیگر است و از این جهات تفاوت چشمگیری با هم ندارند.

داشتن اعتبار چه کمکی به ما می‌کند؟

بارها شده است که به خرید رفته‌ایم و کارت بانکی خود را همراه نداشتیم و یا مجبور به پرداخت مبلغی شدیم که خارج از توانایی مالی ما نبوده است اما در لحظه آن را در حسابمان نداشتیم. یا در روزهای پایانی ماه که معمولاً مبلغی در حسابمان باقی نمانده است، یک خرید ناگهانی مانند خرید هدیه یا برگزاری یک مهمانی یا حتی وقوع حوادثی چون خرابی خودرو یا مریضی می‌تواند بسیار مشکل‌ساز باشد. در این حالت معمولاً مجبور به قرض گرفتن مبلغ مورد نیازمان از یک دوست یا آشنا می‌شویم و یا از خرید کردن منصرف می‌شویم. پس ما به صورت روزانه ممکن است با دو مشکل اساسی روبرو شویم: نداشتن پول مورد نیازمان در لحظه و همراه نداشتن کارت بانکی یا پول نقد.

در این شرایط داشتن اعتبار می‌تواند شما را از ورود به یک بحران مالی نجات دهد.

تفاوت کارت بانکی و کارت اعتباری چیست؟

کارت‌های بانکی که ما در ایران از آن برای خرید استفاده می‌کنیم در واقع کارت بدهی یا همان دبیت کارت است. زمانی که یک حساب سپرده بانکی افتتاح می‌کنید، بانک یک کارت بانکی در اختیار شما قرار می‌دهد تا بتوانید مستقیماً پولی که در سپرده خود دارید را خرج کنید. این کارت در همه پوزهای متصل به شبکه شتاب و همه درگاه‌های پرداخت اینترنتی قابل‌استفاده است.

کارت‌های اعتباری اما شرایط متفاوتی از کارت‌های بانکی دارند. شما باید ابتدا به یک سرویس ارائه‌دهنده اعتبار، درخواست دریافت اعتبار دهید. پس از ثبت‌نام در سیستم این سرویس‌ها، شما وارد فرایند اعتبارسنجی می‌شوید. بعد از این مرحله سرویس ارائه‌دهنده با توجه به امتیازی که در اعتبارسنجی خود کسب کردید، مبلغی را به صورت مجازی و اعتباری در اختیار شما قرار می‌دهد و شما برای استفاده از این اعتبار تنها نیاز به یک کارت اعتباری فیزیکی یا مجازی دارید. این مبلغ نه به حساب بانکی شما واریز می‌شود، نه قابل نقد کردن است و نه قابل جابه‌جایی بین افراد و تنها قابل استفاده در فروشگاه‌های حضوری و اینترنتی طرف قرارداد سرویسی است که از آن اعتبار دریافت کردید.

چگونه اعتباری خرید کنیم؟

خرید اعتباری چیست؟

برای خرید اعتباری شما باید به فروشگاه های حضوری یا اینترنتی طرف قرارداد سرویس ارائه دهنده اعتبار خود (حضوری یا اینترنتی) مراجعه نمایید.

برای فروشگاه‌های حضوری اگر بخواهیم دقیق‌تر بررسی کنیم، سرویس ارائه‌دهنده اعتبار تالی را برای شما مثال می زنیم. اگر شما اعتبار تالی داشته باشید، می توانید از تمام ۶۰۰ هزار فروشگاه حضوری در سراسر کشور که دستگاه پوز آپ دارند، مانند فروشگاه های هایپرمی، جانبو، پیرکاردین و بسیاری فروشگاه دیگر، از طریق گزینه تله‌پرداز اپلیکیشن آپ و اسکن کردن QR کدی که بر نمایشگر پوز آپ قابل مشاهده است، اعتباری خرید کنید. برای اسکن این کد نیز باید از اپلیکیشن آپ استفاده نمایید و پس از وارد کردن مبلغ خرید خود، در بخش نحوه پرداخت اعتبار تالی را انتخاب نمایید.

نحوه بازپرداخت اعتبار

باز هم اگر سرویس تالی را به عنوان مثال در نظر بگیریم، شما از زمان دریافت اعتبار تالی، به مدت یک ماه فرصت خرید کردن دارید. در آخرین روز ماه برای شما یک صورت‌حساب صادر می‌شود که جزئیات پرداختی‌هایتان در ماهی که گذشت را به شما نشان می‌دهد. از لحظه صدور این صورت‌حساب تا پنجمین روز ماه بعد فرصت دارید تا بدهی خود را بدون کارمزد پرداخت کنید. اگر تا این مدت بدهی خود را پرداخت نکنید، درصدی کارمزد روزشمار بر بدهی شما اعمال می‌شود که باید آن را هم پرداخت نمایید. حال اگر بدهی خود را تا پایان ماه دوم هم پرداخت نکنید، حساب شما به طور موقت مسدود شده و دیگر امکان خرید با آن را ندارید تا بدهی خود را علاوه بر کارمزدهای اعمال شده به طور کامل پرداخت کنید. اگر عدم تسویه شما تا پایان ماه سوم نیز ادامه پیدا کند، حساب شما به طور دائمی مسدود می‌شود.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5353973

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha