به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، این چسب به خصوص برای استفاده در محیط های مرطوب که چسب های عادی به اندازه کافی قدرتمند عمل نمی کنند، کاربرد دارد. چسب مذکور در قالب نوعی هیدروژل طراحی شده که می توان از آن برای تعمیر ابزار زیرآبی و نیز التیام زخم های بدن استفاده کرد.
صدفها موجودات کوچک چسبندهای هستند که پروتئینهای ویژهای ترشح میکنند که به آنها اجازه میدهد حتی در میان امواج اقیانوسی به شدت به سطوح بچسبند. استفاده از پروتئین های مذکور برای تولید چسب مناسب محیط های دریایی یا اتاق های عمل با تولید نوعی هیدروژل جدید به ثمر رسیده است. اما این هیدروژل چسبنده در گام اول استحکام زیادی نداشت.
در بررسی های اولیه، مشاهده شد این چسب اگرچه سطوح را در زیر آب به هم می چسباند، اما با فشاری اندک از کار می افتد. برای حل این مشکل از پروتئین های تار عنکبوت استفاده شد و ترکیب آن با پروتئین صدف منجر به تولید نوعی پروتئین هیبریدی جدید با استحکام و قدرت چسبندگی بی سابقه شد.
به گفته پژوهشگران دانشگاه واشنگتن این هیدروژل کمی متراکم تر از آب است، بنابراین می توان به راحتی از آن در زیر آب استفاده کرد و این چسب را روی سطوح یا بین دو سطح قرار داد.
نظر شما