به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، وزارت خارجه آمریکا از برگزاری دومین دور از گفتگوهای اقتصادی واشنگتن-تایپه در روز دوشنبه خبر داد – ابتکار عملی که از سال میلادی گذشته در ادامه کارشکنی های آمریکا علیه چین باب شد.
اعلام این خبر در حالی است که بیش از چند روز از دیدار مجازی جو بایدن و همتای چینی نمی گذرد که طی آن رئیس جمهور آمریکا مدعی شد که قصدی برای تحریک جریان های جدایی طلب تایوان ندارد و به اصل چین واحد پایبند می ماند.
اکنون واشنگتن مدعی است شراکت اقتصادی با تایوان، بر مبنای تحقق سرمایه گذاری و تجارت دوجانبه، ارتباط مردمی و در دفاع از آزادی و ارزش های دموکراتیک مشترک انجام می شود.
تایپه انتظار دارد که چنین گفتگوهایی به عقد توافق تجارت آزاد با آمریکا منجر شود.
این در حالی است که بایدن بعد از دیدار با شی جینپینگ همتای چینی، در اظهارنظری دوپهلو مدعی شد: قرار نیست اصلاً تغییری در سیاست خود ایجاد و (آنها را) به استقلال (از چین) تشویق کنیم. آنها- تایوانی ها- باید درباره این مسئله تصمیم بگیرند؛ نه ما. واشنگتن آنها را تشویق می کند که دقیقاً مطابق با قانون «مناسبات با تایوان» رفتار کنند (قانونی که در سال ۱۹۷۹ تصویب شد و رویکرد آمریکا در قبال تایپه را مشخص می کند). این همان کاری است که ما انجام می دهیم. اجازه دهید آنها در این باره تصمیم بگیرند.
اظهارات اخیر بایدن دقیقاً منطبق بر همان رویکردی است که از آن با عنوان «ابهام راهبردی» تعبیر می شود. آمریکا مدعی است تعهداتش در مقابل تایوان به این کشور اجازه می دهد تا به عنوان مثال برای توانمند سازی قابلیت های دفاعی تایپه، به آن سلاح نظامی بفروشد. با این حال، آمریکا هیچگاه آشکار اعلام نکرده است که در صورت وقوع یک حمله، به تایوان نیروی نظامی اعزام خواهد کرد.
این در حالی است که بایدن در ادامه سیاست عدم شفافیت در قبال این مسئله حساس، در مصاحبه ای که ماه گذشته با سی ان ان داشت؛ در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا آمریکا در صورت حمله احتمالی چین به تایوان، از تایوان دفاع خواهد کرد، گفت: بله، ما چنین تعهدی داریم.
اما کاخ سفید بلافاصله پس از این صحبت بایدن، اعلام کرد موضع آمریکا در مقابل تایوان تغییری نکرده است.
چین از تایوان به عنوان خط قرمز خود یاد می کند و با قاطعیت به واشنگتن ثابت کرده که در صورت تخطی از احترام به اصل چین واحد، از نشان دادن واکنش مناسب ابایی نخواهد داشت.
نظر شما