۲۹ آبان ۱۴۰۰، ۱۰:۰۸

توماس وست:

نسبت به استفاده از زور به طالبان هشدار داده بودیم

نسبت به استفاده از زور به طالبان هشدار داده بودیم

نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان ضمن واکنش به نامه امیرخان متقی به کنگره ایالات متحده، گفت که طالبان حقایق بحران اقتصادی و انسانی در افغانستان را اشتباه تفسیر کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، «توماس وست» نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان که اخیرا با کناره گیری «زلمی خلیلزاد» از این منصب، به جای وی منصوب شده است، نسبت به نامه «امیرخان متقی» سرپرست وزارت خارجه دولت موقت طالبان به کنگره آمریکا، واکنش نشان داد.

وست در همین رابطه و با انتشار یک رشته بلند پیام توییتری، نوشت: نامه طالبان به کنگره در اوایل این هفته حقایق مرتبط با بحران اقتصادی و انسانی در افغانستان را اشتباه تفسیر کرد. افغانستان متاسفانه همینطوری هم پیش از اواسط ماه آگوست از یک بحران بشری وحشتناک که جنگ، سال‌ها خشکسالی و همه‌گیری کرونا موجب بدتر شدنش شده بود، رنج می برد.

وی ادامه داد: مقامات آمریکا برای سال‌ها به طالبان تصریح کردند که اگر آنها به ‌جای حل و فصل و مذاکره با دیگر افغان‌ها، به دنبال تصرف نظامی باشند، کمک‌های حیاتی بشردوستانه ارائه شده توسط جامعه بین‌المللی، در اقتصادی که به شدت وابسته به کمک‌ها، از جمله خدمات اساسی است، همه اینها متوقف می شود و این اتفاق افتاد.

نماینده آمریکا در ادامه پیامش افزود: ما به دیپلماسی شفاف و صریح با طالبان ادامه خواهیم داد. مشروعیت و حمایت باید از طریق اقداماتی برای مقابله با تروریسم، ایجاد یک دولت فراگیر و احترام به حقوق اقلیت ها، زنان و دختران از جمله دسترسی برابر به آموزش و اشتغال، به دست آید.

وی در پایان نوشت: آمریکا به حمایت از مردم افغانستان با کمک های بشردوستانه ادامه خواهد داد. ما امسال ۴۷۴ میلیون دلار در این زمینه اختصاص داده‌ایم و تلاش‌های استوار متحدین و شرکا در این فضا را تحسین می‌کنیم و همچنین تمام تلاش خود را برای کمک به سازمان ملل و عوامل بشردوستانه انجام می‌دهیم تا در زمستان امسال به نیازهای مرتبط پاسخ دهند.

نسبت به استفاده از زور به طالبان هشدار داده بودیم

پیشتر امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان در نامه‌ای به اعضای کنگره آمریکا، مصادره ثروت و پول افغانستان را دور از منطق خوانده و گفته بود: مسدود ‌کردن پول‌های افغانستان نه مشکل را حل می‌کند و نه خواست مردم آمریکا است.

وی در ادامه، مسدود شدن ذخایر ارزی افغانستان پس از تسلط طالبان را تعجب‌آور خواند و نوشته بود: این برخلاف انتظارات ما و توافق دوحه است. مردم افغانستان پس از چندین دهه جنگ، از امنیت جانی برخوردارند اما اکنون مسأله اساسی مردم امنیت مالی است که عامل آن اعمال محدودیت دولت آمریکا بر ذخایر ارزی افغانستان است.

پس از روی کارآمدن طالبان، آمریکا حدود ۱۰ میلیارد دلار ذخایر بانک مرکزی افغانستان در خارج از این کشور را بلوکه کرد که به ایجاد بحران نقدینگی در افغانستان منجر شد.

در همین حال، فقر و بیکاری با شروع فصل سرما رو به گسترش است. نهادهای بین‌المللی هشدار می‌دهند که بحران انسانی در افغانستان منجر به بدترین فاجعه بشری خواهد شد.

کد خبر 5355950

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha