خبرگزاری مهر؛ گروه استان ها: جلسه شورای شهر بیرجند پیرامون نامه جمعی از مردم بیرجند مبنی بر پیگیری اعضای شورا برای تحقق مطالبات مردم در خصوص اراضی پادگان ۰۴ بیرجند برگزار شد.
علیرضا محمودی راد در جلسه پیش از ظهر شنبه شورای اسلامی شهر بیرجند که این نامه در جلسه قرائت شد، اظهار کرد: پیگیری مطالبات همشهریان درباره اراضی پادگان همواره یکی از دغدغههای اعضای شورا بوده است.
وی بیان داشت: مصوباتی در این زمینه تاکنون داشته ایم و با مکاتبه با دستگاههای مربوط پیگیری های لازم با هدف احیای فضای سبز، جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز، بازگشایی تعدادی از خیابانهای شهر از اراضی پادگان انجام شده است.
راه حل مشکل اراضی پادگان
وی ادامه داد: تا جایی که از دست ما بر آید خواستههای مردم در این زمینه را پیگیری و کوتاهی در مورد آن نخواهیم کرد.
رضا حسنی صفت عضو شورای شهر بیرجند با تاکید بر اینکه در شورای دوره پنجم پیگیریهای بسیاری در این خصوص شد، عنوان کرد: پیگیری های شورا در حوزه سیاسیون و مراجع بالای استان تاکنون نتیجهای در بر نداشته است.
وی تصریح کرد: حتی با وزارت کشور مکاتبه شد اما پاسخی دریافت نکردیم لذا باید از دفتر مقام معظم رهبری برای این موضوع وقت بگیریم زیرا تنها از این طریق مشکل قابل حل است.
به گفته وی شهرداری باید بر اساس رأی قاطع اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰ مبنی بر جلوگیری از ساخت و ساز در اراضی پادگان ورود و از انجام آن جلوگیری کند.
به گفته وی کمیسیون ماده ۵ هم تنها کاربری اراضی را مشخص میکند و مجوز ساخت و ساز نمیتواند صادر کند.
چراغ سبز راه و شهر سازی برای ساخت و ساز در اراضی
مرتضی یزدان شناس عضو دیگر شورای شهر بیرجند با اشاره به اینکه مکاتبه شهروندان با شورا و شهرداری در این باره راه به جایی نمیبرد، اضافه کرد: بر اساس توافق انجام شده بین وزارت راه و شهرسازی و وزارت دفاع در سال ۹۲ وزارت راه و شهرسازی ۷۵ میلیارد تومان برای اراضی پادگان پرداخت و به جای ۲۵ میلیارد تومان باقی مانده مجدد زمینهای حد فاصل چهار راه غفاری و میدان ابوذر را به ارتش واگذار کرده است.
وی ادامه داد: لذا مطالبه شهروندان برای بازگشایی معابر از این اراضی باید از راه و شهرسازی پیگیری شود که در این مورد کوتاهی کرده است.
وی با بیان اینکه و اکنون با چراغ سبز راه و شهرسازی ساخت و ساز در این اراضی در حال انجام است، گفت: خانههای سازمانی ارتش در جای مناسب دیگری میتوانست احداث شود و با وجود اینکه در شورای قبلی با راه و شهرسازی در این خصوص مکاتبه شد هنوز جوابی دریافت نکرده ایم.
یزدان شناس بیان داشت: اگر سال ۹۲ راه و شهرسازی مشکل خود را برای پرداخت ۲۵ میلیارد تومان باقی مانده به شهرداری اعلام میکرد این کار به شکل بهتری انجام میشد لذا راه و شهرسازی با عمل به توافق سال ۸۴ و پرداخت خسارت به ارتش برای رفع این مشکل میتواند اقدام کند.
حق السهم شهرداری از اراضی فرزان پرداخت شود
مهدی بهترین شهردار بیرجند هم با بیان اینکه موضع شهرداری التزام به قانون است و سلیقه شخصی در آن جای ندارد، گفت: نظر مقام معظم رهبری به طور جدی باید در این باره اجرا شود.
وی تصریح کرد: از آن جایی که توافق سال ۹۲ بدون حضور نماینده شهرداری و شورا انجام شده معضل فعلی به وجود آمده و راه حل آن در شورا نمیباشد.
وی همچنین درباره حق السهم شهرداری از زمینهای محدوده معبر فرزان اضافه کرد: راه و شهرسازی مکلف بوده است اقدامات لازم را در اراضی مربوط به بافت فرسوده را انجام دهد و حق السهم شهرداری باید از زمینهای تجاری دو طرف معبر فرزان پرداخت شود.
به گفته وی راه و شهرسازی به وظیفه خود در زمینه تفکیک اراضی موردنظر عمل نکرده است.
شهردار بیرجند از راهنمایی و رانندگی استان هم خواست در راستای ایجاد میدان اجتماعات در خیابان ابوذر بیرجند، فکری برای ساختمان مجموعه خود و انتقال آن بردارند.
نظر شما