به گزارش خبرگزاری مهر، حسین توکلی کجانی در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه ری یکی از مهمترین شهرستانهای استان تهران است، گفت: این شهرستان قدمتی ۷ هزار ساله و آثار باستانی و جاذبههای مذهبی دارد. شهرری مهد تولید و صنعت است و در فراز و نشیبهای انقلاب، نقش داشته و خاستگاه ۳۰۰۰ شهید میباشد.
وی افزود: ری با وسعتی برابر وسعت ۳ منطقه تهران، ۹۸ نقطه جمعیتی، ۴۸ دهیاری و ۶ بخش دارد.
فرماندار ویژه شهرری در ادامه به توضیح درباره مشکلات این شهرستان پرداخت و در خصوص علت کمآبی در کهریزک و حسنآباد فشافویه گفت: منشأ مشکلات آب در ری سدهایی هستند که در اطراف تهران ایجاد شدند، زیرا با احداث آنها، در سفرههای زیرزمینی ری اختلال پیش آمد و آب رودخانه کرج که به حسنآباد منتهی میشد، قطع شد. در حال حاضر به دلیل کمشدن آبهای زیرزمینی، قابلیت تأمین آب شرب از چاه، قابلیت اجرا ندارد.
وی ادامه داد: حدود یکسال و نیم پیگیری کردیم تا برای تأمین آب برخی از بخشها و روستاهای شهرری از رینگ تأمین آب شرب تهران خط انتقال دریافت کنیم. از این طریق شهر آفتاب، کهریزک، فرودگاه امام و حسن آباد دارای آب سطحی خواهند بود. شرکت آب و فاضلاب استان تهران این طرح را پذیرفته است، و حدود ۳۰ میلیارد تومان اعتبار اولیه به آن اختصاص دادهایم. در صورتی که آبفا بتواند هماهنگیهای لازم با وزارت نیرو را انجام دهد، مناطق ذکر شده به آب سطحی دسترسی پیدا میکنند.
توکلی با بیان اینکه باقرشهر، شهرری و ۲۴ روستای این شهرستان به آب شرب مناسب، دسترسی دارند، ابراز داشت: مشکل کمآبی در فشافویه همچنان هست اما اوضاع در تابستان امسال نسبت به سال گذشته بهتر بوده است. کهریزک هم از نقاطی است که همچنان با مشکل کمآبی دست و پنجه نرم میکند.
وی در پاسخ به سوال مجری این برنامه تلویزیونی که «آیا در این مناطق لولهکشی آب انجام شده است» ، گفت: لولهکشی انجام شده است، اما در بعضی مواقع برای برقراری تعادل در شبکه آبرسانی، فشار آب کم میشود. از طرفی آب مورد نیاز جمعیت ندامتگاههای ری که بیش از ۲۰ هزار نفر هستند، از شبکه آبرسانی شهرری تأمین میشود.
این مقام مسئول در پاسخ به انتقاد یکی از شهروندان از وضعیت آسفالت معابر در شهرری، ابراز داشت: حتماً نام خیابان و کوچه را اطلاع دهند تا پیگیری شود.
وی همچنین درباره خرید آب توسط شهروندان از تانکرها در کهریزک و حسنآباد، بیان کرد: به دلیل کاهش سفرههای زیرزمینی، سختی آب بالاست، در نتیجه مردم یا باید دستگاه تصفیه آب داشته باشند و یا اینکه از تانکرها آب تصفیه شده خریداری کنند. اگر وزارت نیرو کار جابجایی را انجام دهد مشکل برطرف میشود.
فرماندار ری در ادامه در پاسخ به این سوال که مشکل بوی بد مخازن دفن زباله در اطراف آرادکوه چه زمانی حل میشود؟، گفت: متأسفانه هر وقت میخواهند چیزی را از تهران خارج کنند، اولین نقطهای که به ذهنشان میرسد، ری است. از ۶۰ سال پیش پسماندهای تهران را در این منطقه دفن میکنند و یا میسوزانند. باید مدیریت شهری تهران برنامه بلندمدت برای حل این معضل داشته باشد.
وی تأکید کرد: ۲۹ کانون اصلی بوی نامطبوع در اطراف آرادکوه، شهرک امام حسن، کهریزک و روستاها شناسایی شده است. روزانه ۶ الی ۷ تن زباله در این مناطق دفن میشود و تمام اراضی، محلات و آبهای زیرزمینی ما را تحت تأثیر قرار داده است. باید دستاندکاران مسائل کشور برای آسیبهایی که این پسماندها به مردمان اطراف تهران وارد میکند، چارهای بیندیشند.
نظر شما