سرهنگ محمدحسن خلجی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص بیشترین آمار تصادفات رانندگی و دلایل و راهکارهای آن در زنجان گفت: متأسفانه روند تصادفات در استان زنجان با شیب ملایمی در حال افزایش است و طبق آمار پزشکی قانونی در هفت ماهه پارسال ۲۱ کشته در معابر درونشهری استان زنجان داشتیم که این میزان طی مدت مشابه در سالجاری به ۲۲ نفر رسیده و این حاکی از افزایش پنج درصدی در این زمینه نسبت به سال گذشته است.
وی بیشترین علت بروز تصادفات جادهای در استان زنجان را توجه نکردن به جلو، رعایت نکردن حق تقدم و نیز تغییر مسیر ناگهانی عنوان کرد و با بیان اینکه این عوامل بیشترین فراوانی در بروز سوانح دورن شهری در استان زنجان را به خود اختصاص دادند، افزود: رانندگی زنجان به دلیل استفاده از تلفن همراه به هنگام رانندگی توجهی به جلو ندارد، زمانی که راننده با تلفن همراه صحبت میکند، بیتردید ذهن وی نیز درگیر این دستگاه بوده و بخش اعظمی از فعالیت مغز متوجه صحبت کردن با تلفن همراه میشود و به همین خاطر نمیتواند در زمان مناسب عکسالعمل مناسبی را داشته باشد.
رعایت نکردن حق تقدم فراوانی دوم در بروز سوانح درون شهری در استان زنجان است
سرهنگ خلجی رعایت نکردن حق تقدم را فراوانی دوم در بروز سوانح درون شهری در استان زنجان عنوان کرد و یادآور شد: این موضوع نیز نیاز به ارائه آموزشهای لازم دارد. رعایت حق تقدم عبور، مسائل بسیار سادهای است که در صورت رعایت آن میتوان بخش اعظمی از تصادفات رانندگی را کاهش داد.
وی تصریح کرد: رعیت نکردن حق تقدم میتواند منجر به بروز و وقوع بخشی از تصادفات شود که معمولاً در میادین، تقاطعها، سهراهیها و زمانی که وسیلهای قصد حرکت دارد، رعایت حق تقدم عبور در این موارد بسیار ضروری است.
رئیس اداره آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور استان زنجان، تغییر مسیر ناگهانی را سومین فراوانی بروز سوانح درون شهری در استان اعلام و خاطرنشان کرد: تغییر مسیر ناگهانی نشان میدهد که چقدر ما عجول و بیحوصله هستیم. آنچه که آمار تصادفات رانندگی به ما نشان میدهد، این است که رانندگان استان زنجان توجه به جلو نداشته، رعایت حق تقدم را انجام نداده و به خاطر عجول و بیحوصله بودن، اقدام به تغییر مسیر ناگهانی میکنند.
نخستین راهکار برای کاهش سوانح رانندگی میتواند راهکار فرهنگی باشد
وی با یادآوری اینکه نخستین راهکار برای کاهش سوانح دورن شهری میتواند راهکار فرهنگی باشد، گفت: در این راستا میتوان با نصب بنرها و پوسترها و نیز انجام فعالیتهایی در این زمینه در فضای مجازی، اقدام به ارائه آموزشهای لازم کرد.
خلجی متذکر شد: همچنین میتوان از ظرفیت رسانهها در این راستا استفاده و در نهایت اقدامات عملیاتی و ایجابی در این خصوص را به اجرا گذاشت که در این راستا تیمهای نامحسوسی نیز ساماندهی شده اما این بدان معنی نیست که هر کسی میتواند با هر لباسی ادعا کند که پلیس نامحسوس است.
پلیس نامحسوس در استان زنجان لباس مشخص و دوربین دارد
این مسئول با تاکید بر اینکه پلیس نامحسوس در استان زنجان لباس مشخص و دوربین دارد، ادامه داد: در صورت درخواست همشهریان، پلیس نامحسوس قادر به ارائه کارت شناسایی است، به همین خاطر از همشهریان انتظار داریم در این مواقع دقت لازم را داشته باشند تا از جایگاه پلیس نامحسوس سوءاستفاده نشود.
وی با بیان اینکه آنچه در خصوص موارد و موازین راهنمایی و رانندگی انتظار داریم، فرهنگ رانندگی است، خاطرنشان کرد: به همین خاطر نمیتوان فرهنگ را با قانون در جامعه پیاده کرد.
رئیس اداره آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور استان زنجان در خصوص در آغوش کشیدن کودکان به هنگام رانندگی، اذعان کرد: رویکرد ما در این زمینه فرهنگی است، هر چند قانونگذار نیز در این موارد جرایمی در نظر گرفته است.
خلجی در ادامه با اشاره به اینکه وظیفه پلیس در چرخه ترافیک، اعمال مقررات است، اظهار کرد: اصلاح هندسی تقاطعها بر عهده شهرداری است اما این بدان معنی نیست که پلیس راهنمایی و رانندگی در این خصوص نظارتی ندارد. به طور حتم پلیس نقاط پرحادثه، پرترافیک و نقاطی که شهروندان در خصوص مسائل ترافیکی با آن چالش دارند را به شورای ترافیک شهرستان منتقل کرده و مواردی نیز به عنوان راهکارهای پیشنهادی ارائه میشود.
استفاده از ظرفیت مانیتورینگ شهرداری از خواستههای اصلی پلیس راهنمایی و رانندگی است
وی، یکی از خواستههای اصلی پلیس راهنمایی و رانندگی را استفاده از ظرفیت مانیتورینگ شهرداری و پلیس راهور دانست و افزود: با استفاده از این ظرفیت میتوان ترافیک را به صورت هوشمند مدیریت کرد. امروز مدیریت هوشمند ترافیک به مفهوم واقعی وجود ندارد، بلکه هوشمند به صورت محلی است، در حالی که تقاطعها باید هوشمند باشد.
رئیس اداره آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور استان زنجان تاکید کرد: شهرداری زنجان این قول را داده است که تقاطع تربیت، ارتش و مدرس را هوشمند به معنای واقعی کلمه کند ولی امروز تقاطع به معنای واقعی هوشمند در زنجان نداریم.
خلجی با تاکید بر اینکه اگر قرار باشد به جای مدیریت ترافیک، فقط بر روی احداث راه و پارکینگ اقدام کنیم، راه به جایی نخواهیم برد، ادامه داد: به همین خاطر مدیریت ترافیک در این زمینه حرف اول را میزند که هم مردم و هم مسئولان در این خصوص وظایف و نقش مهمی دارند. به عبارت دیگر، مدیریت ترافیک با تعامل بین مردم و مسئولان محقق میشود که این مهم نیز از طریق ابزار فرهنگی میسر میشود.
وی با اشاره به اینکه باوجود اینکه مردم زنجان افرادی خونگرم هستند اما نمره خوبی در رانندگی نمیگیرند، بیان کرد: عوامل بسیار متعددی در این امر دخیل است. حرکاتی که برخی رانندگان زنجان به ویژه شبها انجام میدهند به هیچ وجه قابل قبول نیست و کسانی که شبها مرتکب خطای رانندگی شدند، میانگین سنی ۲۰ تا ۲۶ سال را دارند.
نظر شما