به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، در ایران بسترهای مختلفی برای سرمایهگذاری وجود دارد. بازارهایی مانند ملک، زمین، طلا، ارز، کالا و سهام نمونه آن هستند اما از بین این موارد، میتوان بازار بورس را به دلایلی مانند شفافیت بالا، نظارت دقیق سازان بورس، سهولت دسترسی برای همه افراد، عدم محدودیت در سرمایه گذاری و آنلاین بودن همه مراحل، بهترین انتخاب دانست. هر فردی با دریافت کد بورسی و گذراندن دوره آنلاین یا حضوری آموزش بورس به راحتی میتواند فعالیت خود را آغاز کند و پس از مدتی به یک معاملهگر حرفهای تبدیل شود. در ادامه این مطلب به موضوع «آموزش سرمایه گذاری در بازار بورس» میپردازیم و مراحل و روشهای گذراندن دورهها را بررسی میکنیم.
منظور از آموزش بورس چیست؟
در ابتدا باید بدانیم که منظور از آموزش بورس چیست. وقتی صحبت از آموزش بورس میشود، روشهای شناسایی سهام سودده، تحلیل بازار و تکنیکهای معاملهگری به ذهن افراد خطور میکند. اگرچه یادگیری این موارد برای فعالیت در بازار بورس اهمیت زیادی دارد، اما کافی نیست. یک معاملهگر حرفهای قبل از هر چیز باید درک درستی از ساز و کار بازار بورس داشته باشد، بتواند دارایی خود را مدیریت کند و با توجه به درصد ریسکپذیری و بازده مورد انتظار، به سرمایه گذاری در بورس بپردازد.
بنابراین آموزش سرمایه گذاری در بورس به سه بخش: «درک ساز و کار بازار و چگونگی مدیریت دارایی»، «یادگیری تکنیکهای معاملهگری» و «روشهای تحلیل بازار» تقسیم میشود. در ادامه هر سه این موارد را بررسی میکنیم.
آموزش مدیریت دارایی در بورس
اولین قدم در مسیر یادگیری مهارتهای بورسی، آموزش مدیریت دارایی در بورس است. شما باید بتوانید با توجه به میزان سرمایه، بازده مورد انتظار و درصد ریسکپذیری، دارایی خود را تقسیم کنید. در غیر اینصورت حتی با تسلط کافی بر روشهای تحلیل بازار، باز هم نمیتوانید به نتیجه دلخواه برسید.
مثلا برای فردی که کنترل چندانی بر هیجانات خود ندارد، سرمایهگذاری مستقیم در بورس میتواند خطر از دست رفتن دارایی را افزایش دهد. این فرد درگیر شایعات میشود و با تصمیمات لحظهای و هیجانی، زیان زیادی را متوجه دارایی خود میکند. پس بهترین انتخاب برای او تقسیم دارایی است. فرد بخشی از دارایی خود را در صندوقها و بخش دیگر را به صورت مستقیم در سهام شرکتهای بورسی سرمایهگذاری میکند. با خرید واحدهای صندوق، در کنار کسب سود، ریسک سرمایهگذاری کنترل میشود و در سرمایهگذاری مستقیم هم حتی در صورت زیان، کل دارایی از بین نمیرود. چنین فردی به مرور زمان نحوه کنترل هیجانات در بازار را میآموزد و میتواند مبلغ سرمایهگذاری مستقیم را افزایش دهد.
راهکاری که در این مثال ارائه شد، مدیریت دارایی نام دارد. آموزش مدیریت دارایی در بورس به شما کمک میکند، دید کامل و جامعی نسبت به بازار، شرایط جاری، گزینههای مختلف سرمایهگذاری و ... پیدا کنید و در نهایت به بهترین شکل ممکن به تقسیم دارایی بپردازید.
یادگیری تکنیکهای معاملهگری
بخش دوم آموزش بورس یادگیری تکنیکهای معاملهگری است. در واقع به مجموعهای از مهارتها که موجب تشخیص سریع روند جاری بازار، وضعیت سهمهای مدنظر و ورود به سهم یا خروج از آن میشود، تکنیکهای معاملهگری میگویند. مثلا یکی از اصلیترین تکنیکها «تابلوخوانی» است. معاملهگران به صورت روزانه تابلو بورس و تابلو مربوط به هر سهم را بررسی میکنند. در تابلو هر سهم، قیمت مجاز، حجم مبنا، ارزش بازار و اطلاعاتی از این قبیل درج میشود و سهامدار برای تصمیمگیری درباره انجام معاملات حتما باید به این موارد آگاه باشد.
همچنین فیلترنویسی در سایت tse یکی از موارد کاربردی است که میتواند در زمانی بسیار کوتاه نتایج را دلخواه را در اختیار شما قرار دهد. مثلا با کمک فیلترنویسی شما میتوانید در عرض چند ثانیه لیست سهامی که در روز جاری بیشتر از ۱۰۰۰ معامله داشتهاند را مشاهده کنید.
اگرچه آموزش فیلترنویسی در بورس چندان پیچیده نیست، اما کاربرد آن بسیار گسترده است و حتی معاملهگران حرفهای هم در محاسبات خود از فیلترها استفاده میکنند. شما به راحتی میتوانید به سایتهای آموزش سرمایه گذاری در بازار بورس مراجعه و در دوره فیلترنویسی شرکت کنید.
آموزش روشهای تحلیل بورس
برای شروع فعالیت در بازار بورس، یادگیری نحوه مدیریت دارایی و تکنیکهای معاملهگری کافی است اما اگر تصمیم دارید به صورت حرفهای در بازار فعالیت کنید و استراتژی سرمایه گذاری بلندمدت را انتخاب کردهاید، آموزش روشهای تحلیل بورس را باید در برنامه خود قرار دهید.
آموزش سرمایه گذاری در بازار بورس به کمک روشهای تحلیلی شامل دو دوره «تحلیل بنیادی» و «تحلیل تکنیکال» است. در تحلیل بنیادی، نحوه بررسی صورت وضعیتهای مالی، بنیاد و تاریخچه فعالیتهای اقتصادی شرکت را میآموزیم. در تحلیل تکنیکال رسم نمودارهای قیمتی (مثل نمودار خطی، میلهای و کندل استیک) را یاد میگیریم. این نمودارها ابزار اصلی برای پیشبینی قیمت سهم در آینده هستند.
همه سهامداران بلندمدت، نوسانگیران و افرادی که به صورت روزانه به معامله در بازار بورس میپردازند، از روشهای تحلیل بورس یعنی ابزارهای تحلیل تکنیکال و فرمولهای محاسباتی تحلیل بنیادی استفاده میکنند. بنابراین آموزش سرمایه گذاری در بازار بورس محدود به چند تکنیک خرید و فروش نمیشود و در اصل شما باید بتوانید در بازههای زمانی کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت کسب سود کنید.
دورههای آموزش سرمایه گذاری در بازار بورس
طبق آنچه تاکنون آموختیم، دورههای آموزش سرمایه گذاری در بازار بورس به سه سطح: مقدماتی، متوسط و پیشرفته تقسیم میشود. معمولا محدودیتی برای شرکت در یک دوره خاص وجود ندارد، اما بهترین روش، گذراندن ترتیبی دورهها و یادگیری همه مهارتها است. همچنین سعی کنید مرجعی معتبر و با سابقه را برای گذراندن دورههای آموزش بورس انتخاب کنید.
کارگزاری آگاه به عنوان یکی از قدیمیترین کارگزاران کشور، دورههای آموزش سرمایه گذاری در بازار بورس را به صورت مجازی و حضوری در همه شعب و به شرح زیر برگزار میکند:
مقدماتی:
بورسی شو
تابلوخوانی و تکنیکهای معاملاتی در سایت tsetmc
متوسط:
تحلیل بنیادی کاربردی
تحلیل تکنیکال مقدماتی
فیلترنویسی در دیدهبان بازار
استراتژی معاملاتی بر مبنای ACD
مدیریت سرمایه و طراحی سیستمهای معاملاتی
تحلیل تکنیکال پیشرفته
پیشرفته:
روانشناسی بازار با نمودار شمعی
امواج الیوت
پرایس اکشن
سخن آخر
افرادی که آموزش سرمایه گذاری در بازار بورس را به عنوان یکی از مراحل فعالیت خود در این بازار میدانند، معمولا در زمانی کوتاه و بدون زیان یا شکست قابل توجه، به یک سهامدار حرفهای تبدیل میشوند. آموزش بورس بخشی جدا نشدنی از سرمایهگذاری است، پس چه بهتر که از ابتدا و بدون تحمل زیان، در دورههای آموزش بورس شرکت کنیم و با اطمینان در مسیر سرمایه گذاری قدم بگذاریم.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما