۱ آذر ۱۴۰۰، ۱۵:۳۴

کارن کیهانی خبر داد؛

اجرای آثار سه آهنگساز ایرانی توسط آلمانی‌ها

اجرای آثار سه آهنگساز ایرانی توسط آلمانی‌ها

یک مجموعه بین‌المللی آثاری از سه آهنگساز معاصر ایرانی و یک آهنگساز آلمانی را دی ماه سال جاری، در شهر کلن آلمان روی صحنه خواهد برد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پروژه، آنسامبل آلمانیِ موزیک‌فابریک که به گفته دست اندرکاران و هنرمندان همکار این پروژه در حوزه موسیقی کلاسیک معاصر از شناخته شده ترین گروه های حال حاضر اروپا و جهان به شمار می‌آید، از اواسط دهه‌نود سد بیستم تا کنون، با آهنگسازان شهیری چون مارک آندره، انو پوپه، هلموت لاخنمن، ولفگانگ ریم، توشیو اُسُکاوا و کارل‌هاینز اشتوکهاوزن، همکاری داشته و هر ساله ده‌ها اثر جدید را روی صحنه می‌برد.

این آنسامبل در پروژه جدید خود که دی ماه امسال برگزار می‌شود آثاری برای ساز عود و آنسامبل را به سه آهنگساز ایرانی و یک آهنگساز آلمانی سفارش داده است که یاسمین شاه‌حسینی، عودنواز ایرانی به عنوان سولیست در تمامی قطعات این کنسرت خواهد نواخت. کارن کیهانی، سارا اباذری، ارشیا صمصامی‌نیا و یوآخیم هاینز، آهنگسازانی هستند که آثارشان در این کنسرت به اجرا در خواهدآمد.

کارن کیهانی آهنگساز درباره اجرا با آنسامبل موزیک فابریک گفت: سابقه آشنایی و همکاری یاسمین شاه‌حسینی با آنسامبل موزیک فابریک به چند سال قبل باز می‌گردد و علاقه‌ مشترک آنها برای پدیدآوردنِ چنین پروژه‌ای، سبب شکل‌گیری این طرح شده‌است. ناگفته نماند که تحصیل و تجربه‌ شخصیِ نوازنده‌ عود، چه در شناختِ نت‌نگاری جدید و چه در درک و اجرای این نوع از موسیقی، قطعاً نخستین پیش‌نیاز شکل‌گیری چنین پروژه‌ای است؛ چراکه یک نوازنده‌ کلاسیکِ ساز ایرانی، به طور طبیعی برای اجرای این گونه از موسیقی آموزش نمی‌بیند. آهنگسازانِ این پروژه نیز در نشست‌های میان آنسامبل و عودنواز ایرانی، انتخاب شده‌اند و به نظرم اینکه علاوه بر سه آهنگساز ایرانی، یواخیم هاینز آلمانی نیز اثری برای عود نوشته، خودش چالش و تجربه‌ی جالبی‌است.

کیهانی در ادامه با اشاره به معرفی موسیقی و آهنگسازان ایرانی توسط این پروژه بیان کرد: اساساً نوشتن اثر برای آنسامبلی مثل موزیک‌فابریک، برای ما آهنگسازان، فرصتی بسیار ارزشمند است و محوریت یک ساز ملی و یک نوازنده‌ی ایرانی، ارزش آن را چند برابر می‌کند؛ طبیعتاً با کیفیت اجرایی، مدیای وسیع و مخاطبین فراوانی که موزیک‌فابریک در سراسر جهان دارد، موقعیت خوبی برای موسیقی معاصر ماست تا به بهترین شکل ممکن، اجرا، معرفی و شنیده شود.

کد خبر 5358171

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha