خبرگزاری مهر - گروه دین و آیین- عصمت علی آبادی: امروز پنجم آذرماه سالروز صدور فرمان تشکیل بسیج از سوی امام خمینی (ره) است. یکی از مهمترین وظایف بسیج طلاب تغذیه فرهنگی و سیاسی بوده و از آنجا که حوزههای علمیه خود را مرکز علم و علوم اسلامی و معارف اهل بیت (ع) میدانند در این راستا بسیج طلاب با ارائه اطلاعات به روز در مورد مسائل مربوط به جهان اسلام و پاسخ دادن به شبهات اعتقادی می کوشد تا گامهای مثبتی بردارد.
امروز بعد از گذشت چهل سال وارد گام دوم انقلاب شدهایم و این چهل سال دوم حساستر از چهل سال اول است، از همین رو طلاب بسیجی همانند چهل سال اول باید در گام دوم با بصیرت تر وارد میدان شده و نسبت به معنویت و اخلاق در جامعه و سبک زندگی مردم و همچنین نسبت به علم پژوهش و حتی مسائل اقتصادی دغدغه مند بوده و در جهت اجرایی کردن مفاد بیانیه گام دوم با شیوههای خاص به نقش آفرینی بپردازند. بر همین اساس با حجت الاسلام محمدرضا تویسرکانی مسئول سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور به گفتگو پرداختیم تا بیشتر با وظایف طلاب بسیجی در گام دوم انقلاب آشنا شویم که حاصل آن را در ادامه میخوانید:
حجت الاسلام تویسرکانی با تاکید بر اینکه بسیج اساتید، طلاب و روحانیون در زمره اولین اقشار بسیج و در بین حدود ۲۰ سازمان قشری بسیج در کشور قدیمیترین قشر محسوب میشود، تصریح کرد: این سازمان در طول سالهای مختلف رشد و بالندگی خاص پیدا کرده است و موفق شده خدمات خود را به صورت ویژهای به کشور، انقلاب و حوزههای علمیه ارائه کند. سند اعتلای ده ساله بسیج اولین سند رسمی کشور مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب محسوب میشود. رهبر معظم انقلاب ۷ عرصه را در بیانیه گام دوم انقلاب مطرح فرمودند.
مسئول سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور ادامه داد: اولین عرصه از این عرصههای هفتگانه عرصه علم، پژوهش و دانش است. هزاران استاد در حوزههای علمیه که عضو بسیج اساتید هستند با تشکیل لجنههای علمی تلاش میکنند علوم اسلامی را در عرصه علوم انسانی و آنچه که مورد نیاز جامعه است، طراحی کنند، چندین جلد کتاب تا کنون در این خصوص تدوین و تألیف شده است و پژوهشگاه امام صادق (ع) در قم متولی چاپ این کتابها میباشد. این جمع فرهیخته با تشکیل همایشها، هم اندیشیها و لوژنههای علمی تلاش میکنند در این زمینه خلاقیتها و ابتکارات خاص خود را به کار بگیرند.
وی معنویت و اخلاق را دومین عرصه از عرصههای هفتگانه مورد تاکید مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب خواند و بیان داشت: سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون ر این زمینه تلاش میکند با حضوری هدفمند و نقش آفرین در میان اقشار بسیج و جامعه معنویت و اخلاق مورد نیاز جامعه را به صورت برنامهریزی شده و کارآمد در جامعه انقلابی تأمین کند.
تویسرکانی با تاکید بر اینکه اولین نقش روحانیون در جامعه ترویج، تبلیغ و ارتقای معنویت و اخلاق است، گفت: اساساً پرچم معنویت و اخلاق در همه ادوار تاریخ شیعه در اختیار علما، مراجع و بزرگان حوزههای علمیه بوده است. بسیج طلاب، اساتید و روحانیون در این زمینه نیز برنامههای خاص خود را دارد به ویژه در حلقههای صالحین و طرح شهید بهنام در میان بسیجیان دانشگاهی و اقشار گوناگون بسیج با حضوری هدفمند در راستای تعمیق اخلاق و معنویت مشغول فعالیت هستند.
طلاب بسیجی و رسالت مقابله با هجمههای فرهنگی غرب
مسئول سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور با اشاره به اینکه امروز فرهنگ غرب با در اختیار داشتن رسانههای مختلف و متنوع بحث معنویت و اخلاق را در میان جامعه ایرانی و دیگر جوامع اسلامی هدف قرار داده است هر چند جامعه غربی خود نیز از آفات و آسیبهای آن در امان نبودند، اظهار داشت: با این وجود اگر تلاشهای حوزههای علمیه، مراجع معظم تقلید، علما و اساتید نبود جامعه امروز در وضعیت بسیار نابسامانتری قرار داشت.
وی افزود: تلاش علما و روحانیون به خصوص علما و روحانیون بسیجی در راستای مقاوم سازی نسل جوان در برابر هجمههای فرهنگ غربی است تا بدین طریق جوانان قدرت مقاومت، پاسخگویی به شبهات و کنش گری در فضای مجازی را پیدا کنند. امروز فضای مجازی به شدت آلوده است. در این حوزه روحانیون بسیجی تلاشهای بسیار خردمندانه، مؤثر و نقش آفرینی داشتند. در این جنگ نرم جامعه اسلامی هم در حال دفاع است هم در حال تهاجم به مبانی فکری و اعتقادی فرهنگ غرب و قطعاً این جنگ نابرابر به نفع جریان انقلابی تمام خواهد شد.
تویسرکانی با بیان اینکه بر اساس اندیشه مقام معظم رهبری سه اولویت مهم برای سازمان بسیج طلاب و روحانیون تعریف شده است، اذعان داشت: اولویت اول مباحث معرفتی، اعتقادی و شناختی است. در این رابطه روحانیون و اساتید باید تلاش کنند بعد شناختی جامعه را از جهات گوناگون تقویت کنند، مبانی اسلام ناب را توضیح داده و شبهات را پاسخ دهند و به بیان دیگر پاسخگوی نیازهای نسل جوان در عرصه معرفتی باشند.
وی ادامه داد: مسئله بصیرت افزایی و روشنگری در عرصه سیاسی کشور، جبهه مقاومت و جامعه دومین اولویت سازمان بسیج طلاب است. در این راستا روحانیون و اساتید هم در فضای مجازی و هم در فضای حقیقی با برگزاری نشستهای گوناگون بحث بصیرت افزایی را به صورت برنامهریزی شده دنبال میکنند. در این خصوص بسیجیان سراسر کشور در طرحی با عنوان طرح ثامن سازماندهی شدند. در این میان سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون به طور طبیعی باید نقش ویژهای ایفا کنند. این سازمان امروز ۴۰ هزار کانال در فضای مجازی دارد و حدود ۴ میلیون بسیجی را تحت پوشش خود قرار داده است.
جهاد تبیین
مسئول سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری از مسئله بصیرت افزایی و روشنگری با نام جهاد تبیین یاد میکنند، گفت: جهاد تبیین یکی از اولویتهای مهم سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون است و این مجموعه با شیوهها و روشهای مختلف با استفاده از ابزارهای مؤثر در پی تحقق این هدف است.
مسئول سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور اضافه کرد: اولویت سومی که سازمان بسیج طلاب، اساتید و روحانیون برای خود تعریف کرده است بحث حضور در گروههای جهادی، محرومیت زدایی و خدمت رسانی به مردم است. در مواقع بحرانی مانند زلزله اولین گروههایی که به مناطق زلزله زده اعزام میشود گروههای جهادی طلاب و روحانیون به همراه سایر گروههای جهادی هستند. مثال دیگری که در این حوزه میتوان عنوان کرد بحث کرونا است.
تویسرکانی ادامه داد: در موضوع کرونا طلاب و روحانیون و اساتید به نحو احسن عمل کردند و کار بسیار خارق العادهای انجام دادند. از جمله این فعالیتها میتوان به همراهی و پرستاری از بیماران کرونایی، مشاورههای مذهبی، بیان احکام، تغسیل، تکفین و نماز خواندن به اموات کرونایی، دلجویی از خانوادههای متوفیان و مانند آن اشاره کرد. تعداد زیادی از روحانیون و طلاب جوان در این جهاد مقدس جان خود را از دست دادند و به یک معنا شهید سلامت شدند، آخرین مورد نیز یکی از روحانیون بسیار فعال و تلاشگر استان سیستان و بلوچستان بود که در این مسیر جان خود را از دست دادند.
بهره گیری از ظرفیت اقیانوسی بسیج در رفع مشکلات کشور
وی با بیان اینکه سازمان بسیج طلاب، اساتید و روحانیون تلاش میکند به طرق مختلف و در عرصههای گوناگون نیازها و خلاءهای جامعه را پر کرده، خدمت رسانی و مشکل گشایی کند، گفت: به تعبیر امام خمینی (ره) بسیج لشکر مخلص خدا و در بیان مقام معظم رهبری بسیج پاره تن ملت است. آیت الله مکارم شیرازی فرمودند شبیهترین افراد به سربازان رسول خدا (ص) در جامعه ما بسیجیان هستند که به صورت داوطلبانه بدون دریافت مزد و حقوق از جان، آبرو و عمرشان برای خدمت به مردم برای رسیدن به رضای الهی استفاده میکنند. بسیج یک ظرفیت عظیم مردمی است. با استفاده از بسیج هیچ بن بستی در کشور وجود ندارد. هر کجا در کشور مشکل و بن بستی وجود ندارد نشان از آن دارد که در آن بخش بسیج حضور ندارد و هر جا مشکلی وجود ندارد دلیل بر این است که آنجا تفکر، فرهنگ و نیروهای بسیجی حضور دارند.
مسئول سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور بیان کرد: دولت انقلابی، مجلس و قوه قضائیه برای حل مشکلات مزمن شده که موجب آزار مردم و ناراحتی مقام معظم رهبری است باید از ظرفیت اقیانوسی بسیج استفاده کنند. امروز نیروهای بسیجی بی مزد و منت در خدمت انقلاب و ارکان نظام هستند و همه باید قدر این نعمت بینظیر را بدانند. با بهره بردن از ظرفیت عظیم و بینظیر بسیج در همه اقشار گوناگون حوزوی، دانشگاهی، دانش آموزی، مهندسی، اساتید، کارگری، کارمندی و ورزشکاری به راحتی میتوان از جمهوری اسلامی ایران را به یکی از بهترین کشورهای جهان در همه عرصههای اقتصادی، فرهنگی، نظامی، هنری، علمی، پژوهشی و سبک زندگی تبدیل کرد. متأسفانه مسئولین کشور تا به امروز به طور شایسته از این ظرفیت عظیم استفاده نکردند. امیدواریم در دولت شاهد حضور مؤثر و نقش آفرین بسیج در همه عرصههای مورد نیاز کشور باشیم.
نظر شما