برای دومین بار در یک ماه گذشته؛

هیئت آمریکایی با رئیس جزیره تایوان دیدار کرد

هیئت آمریکایی با رئیس جزیره تایوان دیدار کرد

هیئتی متشکل از ۵ قانونگذار مجلس نمایندگان آمریکا در اقدامی تنش آفرین با کشور چین برای دومین بار در یک ماه گذشته به تایوان سفر کرده و امروز با رئیس این جزیره دیدار کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری رویترز، هیئتی متشکل از ۵ قانونگذار مجلس نمایندگان آمریکا که دیروز پنجشنبه برای گفتگو با مقامات تایپه وارد این جزیره شده بودند، با رییس تایوان دیدار کردند.

بر اساس اعلام این خبرگزاری، این هیئت متشکل از الیسا اسلاتکین، مارک تاکانو، کالین آلرد، سارا جیکوبز و نانسی میس بوده و با تسای اینگ ون رئیس جزیره تایوان نشستی را برگزار کردند.

بر اساساعلام رویترز، این دومین بار در یک ماه گذشته است که قانونگذاران آمریکایی در اقدامی تنش آفرین با کشور چین از این جزیره دیدن می کنند.

این در حالیست که «ژو فنگ لیان» سخنگوی دفتر امور تایوان در شورای دولتی چین چهارشنبه طی بیانیه ای به دعوت شدن جزیره تایوان به کنفرانس مجازی درباره دموکراسی که قرار است از سوی آمریکا در خلال روزهای ۹ و ۱۰ دسامبر سال جاری برگزار شود، واکنش نشان داد.

سخنگوی دفتر امور تایوان در شورای دولتی چین دعوت از تایوان در این کنفرانس را به عنوان «خطا» توصیف کرد و گفت: با هر گونه تماس و ارتباط رسمی بین آمریکا و جزیره مخالفت می‌کنیم.

«ژو فنگ لیان» همچنین آمریکا را به پایبندی به مفاد «سه بیانیه مشترک» که روابط دیپلماتیک بین چین و آمریکا بر آن بنا شده‌است، فراخواند.

گفتنی است روز سه شنبه این هفته خبری مبنی بر دعوت از تایوان توسط جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به کنفرانس مذکور تایید شد.

در لیست حاوی ۱۱۰ کشور دعوت شده در این کنفرانس که در تارنمای وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شده است، اسم جزیره تایوان نیز دیده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، تحریک جریان های جدایی طلب مناطق تابع چین ازجمله تایوان، تبت و هنگ کنگ به رغم ادعای ظاهری آمریکا مبنی بر احترام به اصل چین واحد، با هدف مهار قدرت یابی پکن در منطقه راهبردی ایندوپاسیفیک انجام می شود که اصلی ترین آوردگاه رقابت قدرت های جهانی در قرن ۲۱ است.

آمریکا و شرکای غربی اش در سال های اخیر در راستای سیاست های تنش برانگیز «ایندوپاسیفیک» واشنگتن برای به چالش کشیدن قدرت رو به افزایش چین و علی رغم ادعای احترام به اصل چین واحد، سعی در تحریک جریان های جدایی طلب در مناطق تابع چین ازجمله تایوان، تبت و هنگ کنگ دارند.

تایوان طبق اصل چین واحد بخشی از تمامیت ارضی دولت پکن محسوب می‌شود؛ حال آنکه آمریکا در سودای مهار قدرت یابی چین در قرن ۲۱، به دنبال تحریک جریان‌های جدایی طلب این منطقه است و در این مسیر، از حمایت شرکای اروپایی نیز برخوردار می‌شود.

کد خبر 5361145

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha