به گزارش خبرنگار مهر، کوروش محمدی شامگاه شنبه در آئین افتتاحیه خانه روانشناسان، مشاوران و حِرَف یاورانه استان اصفهان با بیان اینکه این مرکز از سازمان بهزیستی مجوز رسمی گرفته است، اظهار داشت: اصفهان بیست و هفتمین استانی است که این مرکز را راهاندازی کرده است.
خانه روانشناسان پل ارتباطی بین فعالان این حوزه است
وی افزود: خانه روانشناسان، مشاوران و حِرَف یاورانه استان اصفهان پلی ارتباطی باشد بین دانشجویان، روانشناسان، مددکاران اجتماعی، پزشکان، پرستاران و سایر مشاغل یاورانه است.
رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران با بیان اینکه هدف اصلی راهاندازی خانه روانشناسان، مشاوران و حِرَف یاورانه استان اصفهان ارتقا سطح دانش و مهارتهایی است که در دانشگاهها یا مراکز آموزشی دولتی دیگر برای دانشجویان روانشناسی و مشاوره به خوبی اعمال نشده است، تصریح کرد: هدف این است که دانشجویان این حوزه در این فضای ارتباطی و ارزشمند به مهارت و دانش کاربردی برسند که تا به حال نتوانستهاند آنطور که باید به آن دست یابند و قرار است این خانه فضای مناسبی باشد برای ارتقا دانش و مهارتهای یاورانه که قطعاً برای سلامت و بهزیستی جامعه است.
۲۶ استان به خانه روانشناسان تجهیز شدند
همچنین سعیده مصافی، رئیس دانشکده روانشناسی که به صورت برخط در این جلسه حضور یافت با بیان اینکه خانه روانشناسان و مشاوران و حِرَف یاورانه استان اصفهان جز مکانهای ارزشمند حوزه روانشناسی خواهد بود، گفت: این مرکز در ۲۶ استان دیگر هم بنا شده و آن را مدیون دکتر مداحی و ریاست خانه روانشناسان کشور هستیم.
وی افزود: هدف این مجموعه پیشبرد اهداف جامعه خدمترسانی است و در جهتی است که به سلامت روان جامعه کمک خواهد کرد و همچنین هدف است که روانشناسان را به جایگاه لایق و اعلا برسانیم.
روانشناسی و مددکاری اجتماعی برای تقویت سلامت روان جامعه امری ضروری است
همچنین ولیالله نصراصفهانی، مدیرکل بهزیستی استان اصفهان نیز در این جلسه با بیان اینکه امیدواریم این مرکز برای بهتر زیستن پیش رود و به اهداف بزرگی در این حیطه برسیم، ابراز داشت: روانشناسی و مددکاری اجتماعی برای تقویت سلامت روان جامعه امری ضروری است و باید در راستای اعتلای این امر از همه ظرفیتها استفاده شود.
وی با بیان اینکه سازمان بهزیستی در راستای برطرف کردن آسیبهای اجتماعی خدمات گستردهای از جمله راهاندازی اورژانس اجتماعی را ارائه میدهد، گفت: در حال حاضر مراکز مشاوره به صورت حضوری و غیر حضوری خدمات خوبی را ارائه میدهد و هدف این است که با همکاری این خانه این خدمات توسعه یابد.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۶ هزار تماس تلفنی با سامانه ۴۰۸۰ بهزیستی برای دریافت خدمات مشاورهای انجام شده است، ابراز داشت: همچنین ۳۲۰ مرکز مشاوره، ۲۵ مرکز غربالگری و ۱۱۵ مشاور در استان اصفهان خدمات حضوری برای ارتقای سلامت روان جامعه را ارائه میدهند.
برخی از آسیبهای اجتماعی در وضعیت هشدار است
محمد ابراهیم مداحی، رئیس خانه روانشناسان، مددکاران و حرف یاورانه ایران نیز که به صورت برخط در این مراسم صحبت کرد، ضمن برشمردن اهداف و اهمیت و جایگاه خانه روانشناسان اظهار داشت: باتوجه به وضعیت کنونی استانهای کشور بهتر است به جای دولت، حوزههای مدنی و سمنها در کنار مردم ایفای نقش کنند.
وی به موضوع شایع طلاق عاطفی اشاره کرد و گفت: مسئولیت اصلاحِ چنین مشکلات شایعی به عهدهی سازمان بهزیستی است که متأسفانه به دلیل کمبود بودجه و منابع لازم این سازمان توان کافی برای رسیدگی کامل به این مشکلات را ندارد
رئیس خانه روانشناسان، مددکاران و حرف یاورانه ایران تصریح کرد: وضعیت آسیبهای اجتماعی و مشکلات جامعه در بسیاری از حوزهها در شرایط هشدار و قرمز است و به همین دلیل لازم است سمنها برای اصلاح آنها وارد میدان شوند و به عنوان پل ارتباطی بین مردم و دولت عمل کنند،.
وی ادامه داد: به دلیل کمبود حمایتهای سازمان نظام روانشناسی از فعالان و حرف یاورانه جامعه به ویژه کمبود مشاوران به تناسب نیاز جامعه، خانه روانشناسان اهداف خود را براین حوزهها متمرکز کرده و یکی از اهداف خانه این است که بین مردم و بهزیستی برای تأمین و ارتقا سلامت روان جامعه، حلقه ارتباطی مؤثری ایجاد کند.
مداحی افزود: رویکرد خانه روانشناسان به صورت خیلی تخصصی در لایههای مختلف جامعه پیش خواهد رفت و انشاالله با یاری خداوند و حمایت دولت به اهداف نهایی خود خواهد رسید.
لزوم استفاده از ظرفیت سمنها در اصفهان
همچنین محسن یارمحمدیان، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان نیز در این مراسم با بیان اینکه اگر حوزه روانشناسی به خوبی عمل کند خیلی از مشکلات جامعه کم خواهد شد، گفت: متأسفانه به دلیل مشکلات اقتصادی و همچنین فشارهای روانی، هیجان خشم در بین مردم افزایش یافته و از این رو حوزههای روانشناسی، مددکاری اجتماعی، سمنها و بهزیستی باید برای حل این مشکلات تلاش کنند.
وی افزود: توجه به سمنها در کشورهای توسعه یافته بسیار قابل توجه است و باید از این ظرفیت نهایت بهره برداری را داشته باشیم.
نظر شما