۱۲ آذر ۱۴۰۰، ۱۲:۳۲

دبیر سیاسی تحکیم وحدت:

ایران در مذاکرات وین طلبکار است/ ائمه جمعه صدای رسای مردم باشند

ایران در مذاکرات وین طلبکار است/ ائمه جمعه صدای رسای مردم باشند

دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت با اشاره به برگزاری مذاکرات ایران با گروه ۱+۴، گفت: نباید فراموش کرد که در این دوره از مذاکرات ایران طلبکار است و طرف مقابل باید بدهی پیشین خود را پرداخت کند.

به گزارش خبرنگار مهر، زهرا جوان دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت ظهر امروز (جمعه) در سخنرانی پیش از خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران، گفت: نماز جمعه به عنوان پایگاهی فرهنگی اجتماعی، سنگری برای حل مشکلات جامعه و تلاش برای خدمت به مردم است، اما آنچه در سال‌های اخیر در نمازهای جمعه شاهد بوده‌ایم محدود شدن خطبه‌ها به مسائلی خاص بوده است.

وی افزود: اهمیت آنچه امام جمعه در خطبه‌ها می‌گوید کمتر از اصل نماز جمعه نیست، محتوای خطبه به این تجمع، نقش موثر می‌بخشد. کمرنگ شدن بعد سیاسی نماز جمعه موجب کاهش تاثیر اجتماعی آن در سرنوشت مردم شده است.

دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت اظهار کرد: نماز جمعه در حالی تبدیل به تریبون حاکمیت شده است که انتظار می‌رود تریبون نماز جمعه مردمی باشد که مشکلات و مطالبات مردمی را بیان کند. نماز جمعه می‌تواند بستری برای شکل دادن به بستر مشارکت سیاسی و نظارت اجتماعی باشد. بستری که بتوان مسئله اعتراضات را در آن پیگیری کرد. نماز جمعه باید به عنوان ساختار واسطه میان مردم و حکومت باید بتواند جریان ساز بوده و «مامن» شنیده شدن صدای مسئولین و پاسخگویی آنها باشد.

جوان با تاکید بر اینکه امروز رسالت حق‌گویی ائمه جمعه بیش از پیش احساس می‌شود، عنوان کرد: عملکرد ائمه جمعه باید به گونه‌ای باشد که مردم آنها را ناظر فکری و سیاسی بدانند. مردم امام جمعه‌ای را می‌خواهند که انعکاس‌دهنده مشکلاتشان باشد نه امام جمعه‌ای که به عنوان نماینده حاکمیت به بیان احکام و برخی احکام روز بپردازد؛ امام جمعه‌ای که صدای رسای مردم باشد و مسئولین امر را وادار به پاسخ و پیگیری کند.

وی ادامه داد: رویکردی که انتظار می‌رفت در شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه در مدت اخیر پیگیری شود، مغفول مانده یا نتایج ملموسی نداشته است. احیای جایگاه نماز جمعه و جلوگیری از دست رفتن مرجعیت فکری ائمه جمعه باید مورد توجه قرار گیرد.

دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت با اشاره به اینکه مردم صاحب اصلی انقلاب هستند و مشارکت آنها یک اصل انکارناپذیر است بیان کرد: مشارکت سیاسی نتیجه اعتماد عوام و خواص به نظام سیاسی است؛ برخی مسئولان در این سال‌ها با عملکرد خود موجب ایجاد موجی از ناامیدی شده‌اند و اوج این بی‌اعتمادی را می‌توان در مشارکت مردم در انتخابات ۱۴۰۰ مشاهده کرد.

جوان با اشاره به اینکه طرح صیانت نمونه‌ای دیگر از بی‌اعتماد کردن مردم است، تاکید کرد: این مسئله در فضای مجازی بیان شد و موجب برانگیختن انتقادات و اعتراضات زیادی شد که به نظر می‌رسد اعتراضاتی به جا بود، اما پاسخ‌هایی هم که داده شد منطقی نبودند. پاسخ قابل قبولی از سوی مسئولان داده نمی‌شود و این رویه باعث شکل‌گیری چهره‌ای بی‌منطق از حاکمیت در اذهان عمومی می‌شود که هیچ تلاشی برای اصلاح امور ندارد، در موردی دیگر می‌توان به بی‌توجهی به خواست مردم در خصوص شفافیت اشاره کرد.

وی با تاکید بر اینکه نهادهای مختلف اعم از دولت، شورای نگهبان، صدا و سیما، قوه قضائیه و سایر ارگان‌ها باید به ساختاری با تشکیلات مردمی تبدیل شوند، افزود: تلاش دولت جدید برای احیای امید مردم و ایجاد ساختارهای مردم‌سالار باید مورد توجه قرار بگیرد.

دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت درباره ادامه مذاکرات وین نیز تصریح کرد: با توجه به تجربیات دور پیشین، امروز در دور جدید مذاکرات باید توجه داشت که مذاکره در صورت گام برداشتن صحیح می‌تواند مطلوب باشد. شرطی کردن مسائل مختلف و به انتظار نتایج مذاکرات نشستن اشتباه بزرگی است که در دولت قبل آسیب‌های جدی به همراه داشت.

جوان گفت: اینکه برخی آگاهانه یا جاهلانه می‌گویند هر توافقی بهتر از توافق نکردن است، موجب تخریب افکار عمومی و تحت فشار گذاشتن تیم مذاکره‌کننده می‌شود. نباید فراموش کرد که در این دوره از مذاکرات ایران طلبکار است و طرف مقابل باید بدهی پیشین خود را پرداخت کند.

کد خبر 5366428

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha