به گزارش خبرنگار مهر، امیردریادار دوم مهدی شعبانزاده در سخنان پیش از خطبه نماز جمعه رشت با اشاره به نقش نیروی دریایی در دوران جنگ، اظهار کرد: نیروی دریایی ارتش هزار و ۵۰۰ مأموریت دریایی انجام داده است.
وی با بیان اینکه در این مأموریتها ۱۰ هزار کشتی اسکورت شدند، افزود: در این مورد شاهد ۲۵۰ مورد اصابت و چند مورد غرق شدن کشتیها بودیم اما در همه مأموریتها نیروی دریایی ارتش با اقتدار اجازه نداد تا به چرخه اقتصاد کشور آسیبی وارد شود.
امیر دریادار شعبانزاده در ادامه با اشاره به انجام ۹۳ درصد صادرات و واردات از طریق دریا، گفت: ایران دارای دو سوم مرز آبی است که صیانت و حفظ این مرزها اهمیت بسیار زیادی دارد.
فرمانده آموزش تخصصهای دریایی باقرالعلوم (ع) رشت با بیان اینکه امروز نیروی دریایی ارتش در کنار سپاه برای دفاع از این کشور از هیچ کوششی دریغ نمیکند، ادامه داد: نیروی دریایی در تأمین نیروهای متعهد و ولایت مدار نیز در مراکز آموزشی خود برنامه ریزی دارد.
وی تعهد، تخصص و دلاوری را از مهمترین مؤلفهها و ویژگیهای نیروی دریایی عنوان کرد و گفت: امروز نیروی دریایی ارتش در طراحی و تولید تجهیزات دریایی نیز پر قدرت ظاهر شده است و از توانمندی و تخصص جوانان ایرانی در حوزه تجهیزات نظامی خودکفا شده است.
امیر دریادار شعبانزاده با اشاره به خودکفایی در حوزه موشکی، اضافه کرد: در زمینه جنگهای الکترونیکی و هوش مصنوعی نیز اقدامات خوبی انجام شده و در حوزه پهباد ها نیز پیشرفتهای قابل توجه است.
وی به بومی سازی بسیاری از تجهیزات نظامی و دفاعی توسط جوانان ایرانی اشاره کرد و گفت: امروز مأموریتهای نیروی دریایی ارتش بر اساس تأکید فرمانده کل قوا راهبردی است و این یعنی در هر زمان و مکانی حضور مؤثر دارد.
فرمانده آموزش تخصصهای دریایی باقرالعلوم (ع) رشت در ادامه با اشاره به امروز ۷۹ ناوگروه عملیاتی و ۱۰ ناوگروه صلح و دوستی در نیروی دریایی ارتش وجود دارد، تصریح کرد: در حال حاضر نیز ناوگروه ۷۵ تمام ایرانی مأموریت ۱۰۰ روزه خود را آغاز کرده که مایه افتخار برای نیروی دریایی ارتش است.
وی به برگزاری رزمایشها به ویژه رزمایشهای مشترک با کشورهای دیگر نیز اشاره و اظهار کرد: رزمایش ذوالفقار یکی از مهمترین و پیچیدهترین رزمایشها بود که آمادگی نیرویهای مسلح جمهوری اسلامی ایران را به رخ جهان کشاند.
نظر شما