۱۳ آذر ۱۴۰۰، ۱۰:۴۱

معرفی و آشنایی با انواع سیم و کابل

معرفی و آشنایی با انواع سیم و کابل

در ادامه انواع سیم و کابل معرفی می شوند.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، در ادامه با انواع سیم آشنا می‌شوید.

۱. سیم افشان: سیم‌های افشان از چندین رشته سیم مسی نازک که توسط یک عایق و روکش پوشانده شده، تشکیل می‌شوند و به دلیل نوع ساختار سیم‌های افشان از انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار هستند و کاربرد آن‌ها در سیم کشی ساختمان‌ها می‌باشد. ولتاژ مصرفی مجاز (استاندارد) برای سیم‌های افشان در بازه ۳۰۰ – ۵۰۰ ولت است. سایزهای سیم افشان با سطح مقطع‌های آن تعیین می‌شود که در جدول زیر عنوان شده‌است:

ردیف

سایزهای سیم افشان (اندازه سطح مقطع)

۱

۵/۲

۲

۵/۱

۳

۱

۴

۷۵/۰

۵

۵/۰

۶

۳۵/۰

برای  خرید سیم افشان  لازم است که کاربرد مورد انتظار را با سایز سیم تطابق دهید. ممکن است که سیم افشان در سایزهایی به غیر از سایزهای عنوان شده، تولید شوند که در این حالت بررسی استانداردهای آن بسیار مهم می‌باشد زیرا که در این جدول سایزهای رایج سیم افشان آورده شده است.

۲. سیم مفتولی: سیم‌های مفتول در واقع از یک رشته هادی (رسانا) که توسط عایق پوشانده شده‌است، تشکیل می‌شود و به همین دلیل دارای ساختار خشک (انعطاف بسیار پایین) است. ولتاژ مصرفی مجاز برای این نوع سیم‌ها ۴۵۰-۷۵۰ ولت می‌باشد و عمدتاً در تابلوهای برق به کاربرد دارند. سایز سیم‌های مفتول با افشان متفاوت است و این نوع سیم‌ها در اندازه‌های ۱.۵ تا ۲۴۰ میلی متر مربع در بازار به فروش می‌رسند.

۳. سیم نیمه افشان: در ساختار سیم‌های افشان تعداد رشته سیم‌ها از سیم مفتولی بیشتر و از سیم افشان کمتر است بنابراین انعطاف سیم‌های نیمه افشان بیشتر از سیم‌های مفتول و کمتر از سیم‌های افشان است. ولتاژ مصرفی مجاز برای سیم‌های نیمه افشان ۴۵۰-۷۵۰ ولت است.

وظیفه اصلی سیم‌ها (اعم از مفتولی، افشان و نیمه افشان) هدایت جریان برق (انتقال جریان برق) می‌باشد. جنس هادی سیم می‌تواند مس و یا آلومینیوم باشد اما لازم به ذکر است که مس رسانای بهتری نسبت به آلومینیوم می‌باشد اما به همان نسبت سیم با هادی مس قیمت بالاتری نسبت به سیم‌های آلومینیومی دارند.

در هنگام خرید سیم افشان برای تشخیص این نوع سیم، می‌توانید به حروف اختصاری نوشته شده بر روی بدنه سیم توجه کنید.

مشخصه‌های سیم افشان

پیش از اینکه خرید سیم افشان را انجام دهید بهتر است که اطلاعات مختصری در ارتباط با آن در اختیار داشته باشید تا با درصد خطا کمتری خرید کنید. از مشخصه‌های فنی سیم افشان ولتاژ مصرفی مجار است که در سیم‌ها به دو دسته ۳۰۰ – ۵۰۰ و ۴۵۰ – ۷۰۰ تقسیم شده و سیم‌های تولید شده در این دو دسته قرار می‌گیرند، اینکه کدام آمپر را انتخاب کنید بسته به کاربرد مورد انتظار از سیم می‌باشد در واقع ولتاژ از حاصل ضرب ۱) مقاومت ایجاد شده در ۲) جریان عبوری از سیم افشان، به دست می‌آید. برای محاسبه مقاومت ایجاد شده در سیم افشان بایستی که از دستگاه اهم سنج استفاده کنی. برای پی بردن به مقاومت سیم و میزان رسانایی هادی سیم، یک متر از سیم مورد نظر را جدا کرده و در دستگاه اهم سنج قرار دهید عدد نشان داده‌شده مقاومت سیم را نشان می‌دهد. جهت تشخیص کیفیت در سیم نیز می‌توانید با عدد مقاومت آن نتیجه‌گیری کنید به این صورت که عدد به دست آمده اگر بیشتر از حداکثر مقدار مجاز مقاومت (۳/۱۳ اهم بر کیلومتر) باشد به این معناست که سیم از رسانایی خوبی برخوردار نمی‌باشد. عدم رسانایی مناسب در سیم می‌تواند به دلیل تعداد کم رشته مسی به کار رفته در سیم (تعدادی کمتر از تعداد استاندارد تعریف شده) و یا به دلیل وجود ناخالصی در مس هادی، باشد. بنابراین در هنگام خرید سیم افشان به مشخصه‌های فیزیکی و فنی حتماً دقت بفرمایید.

نام گذاری سیم‌ها:

یکی از مواردی که در هنگام خرید سیم افشان به شما کمک می‌کند تا دچار خطا نشوید، حروف اختصاری نوشته شده بر روی بدنه سیم است. در نام گذاری سیم‌ها و یا حتی انواع کابل‌ها، مشخصه‌های فیزیکی و فنی سیم مثل جنس هادی، جنس عایق و … با استفاده از حروف تعریف شده‌اند که با توجه به این حروف می‌توان متوجه نوع سیم و کابل شد.

در زیر برخی از این حروف مطرح شده‌اند:

F: سیم‌های نرم و قابل انعطاف

Y: عایق از جنس pvc

N: سیم با هادی مس

A: سیم مخصوص برای داخل لوله‌ها

M: سیم‌های مقاوم در مقابل رطوبت

سطح مقطع سیم‌های افشان

سیم‌های افشان با اندازه سطح مقطع دسته بندی می‌شوند و در واقع سایز آن‌ها اندازه سطح مقطع آن‌ها می‌باشد در  شرکت افلاک الکتریک خراسان  سایزهای سیم‌های تولید شده به این صورت است:

  1. ۵/۲ میلی متر مربع
  2. ۵/۱ میلی متر مربع
  3. ۱ میلی متر مربع
  4. ۷۵/۰ میلی متر مربع
  5. ۵/۰ میلی متر مربع
  6. ۳۵/۰ میلی متر مربع

کابل شبکه

از اقدامات مهم پیش از خرید کابل شبکه آشنا شدن با اطلاعات اولیه مربوط به کابل شبکه می‌باشد.کابل‌های شبکه به ۳ دسته کلی تقسیم می‌شوند که عبارت اند از: کابل کواکسیال، فیبر نوری و سیم زوج بهم تابیده. کابل‌های شبکه مسئول انتقال اطلاعات و داده‌ها بین سیستم‌های ارتباطی هستند. اگر شما قصد خرید کابل شبکه را دارید اما انواع کابل شبکه را نمی‌شناسید پس لازم است که در این قسمت همراه باشید تا که اطلاعات اجمالی و مفیدی در ارتباط با این نوع کابل‌ها در اختیار شما گذاشته شود.

اولین نکته در خصوص کابل‌های شبکه تفاوت‌هایی است که در بین  انواع کابل شبکه  وجود دارد تفاوت‌هایی به لحاظ ساختار، کاربرد، قیمت و …. از مشخصه مهم فنی که بین انواع کابل شبکه تفاوت ایجاد می‌کند پهنای باند کابل یا به عبارت دیگر سرعت انتقال دیتا توسط کابل است. کابل‌های فیبر نوری انتقال را با استفاده از امواج انجام می‌دهند و ظاهری شفاف دارند این کابل‌ها بیشترین سرعت انتقال داده در حجم زیاد را دارند به همین دلیل قیمت بالایی نیز دارند و به دلیل بهای بالا از کابل فیبر نوری در مکان‌هایی استفاده می‌شود که سرعت بالا برای انتقال اطلاعات در اولویت باشد. کابل‌های زوج به هم تابیده (شبکه محلی LAN) در شرکت‌ها و برای مصارف خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرند و رایج‌ترین مدل کابل شبکه هستند و کابل‌ها کواکسیال به دلیل محدودیت‌هایی که دارند کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انواع کابل شبکه

ساختار کابل شبکه زوج به هم تابیده

این کابل‌ها به صورت کلی از ۵ قسمت تشکیل شده‌اند:

۱) هادی یا رسانا

۲) عایق

۳) رنگ سیم‌های زوج‌های بهم تابیده شده

۴) محافظ داخلی زوج‌ها

۵) روکش نهایی

انواع کابل شبکه

در ساختار هر کابل شبکه ۸ سیم وجود دارد که به صورت زوج به هم تابیده شده‌اند و در هر زوج یک رنگ اصلی و یک رنگ فرعی وجود دارد. رنگ‌های اصلی در کابل شبکه شامل رنگ‌های قهوه‌ای، آبی، نارنجی و سبز می‌شود و رنگ‌های فرعی هم ترکیب رنگ‌های اصلی با رنگ سفید است. رنگ‌های اصلی در واقع سیگنال‌های مثبت و رنگ‌های فرعی نیز سیگنال‌های منفی را ارسال می‌کنند. لازم به ذکر است که این زوج‌های به هم تابیده شده توسط یک محافظ داخلی از یکدیگر جدا شده‌اند.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5366952

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha