حسین حیدری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: آنفلوآنزای حاد پرندگان یک بیماری ویروسی بسیار خطرناک در بین پرندگان بوده که منشأ اصلی این ویروس از پرندگان مهاجر وحشی است که با سرد شدن مناطق قطبی کره زمین به مناطق سردسیر مهاجرت میکنند.
وی افزود: استان کرمانشاه هم به عنوان یک منطقه سردسیر در فصل زمستان از نیمه دوم آبان به بعد محل زمستان گذرانی و در مسیر مهاجرت پرندگان قرار میگیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه تصریح کرد: این پرندگان منشأ اصلی ویروس آنفلوآنزای حاد پرندگان هستند که از طریق ترشحات دفعی این آلودگی را به پرندگان سالم شامل کلاغ، گنجشک، مرغ، خروس و بوقلمون منتقل میکنند.
حیدری با اشاره به خطرات این بیماری در واحدهای صنعتی، بیان کرد: این بیماری به ۲ دلیل حائز اهمیت بوده که یکی به دلیل درگیر کردن بهداشت عمومی مردم و دیگری به دلیل درگیری در مسائل اقتصادی، صنعت دام و طیور و قوت مردم بوده که دامپزشکی اهمیت پیگیری این مسئله را در دستور کار خود قرار داده است.
وی گفت: از سال ۸۴ به بعد هرساله برای بیماری آنفلوآنزای حاد پرندگان پایشهایی مبنی بر مراقبتهای لازم برای این بیماری در تمام واحدهای صنعتی، روستایی، باغ وحش با کمک اداره محیط زیست انجام میشود.
حیدری افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون بالغ بر ۹ هزار پایش و رصد از واحدهای صنعتی، روستایی، حیات وحش انجام گرفته و سه هزار و ۵۰۰ نمونه اخذ شده که از این تعداد هیچیک از آنها به بیماری فوق حاد پرندگان در استان کرمانشاه آلوده نبودهاند.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه، بیان کرد: در واحدهای طیور بومی روستاییان این بیماری به راحتی میتواند شیوع پیدا کند و تهدیدی جدی برای صنعت طیور محسوب شود که بنابراین از مردم در مناطق روستایی تقاضا داریم برای پیشگیری از آنفلوآنزای حاد پرندگان از رهاسازی پرندگان خود در محیط آزاد روستاها خصوصاً در فصل سرما خودداری کنند تا ارتباطی با پرندگان وحشی محلی نداشته باشند.
حیدری خاطر نشان کرد: از دورهگردهایی که پرنده زنده عرضه میکنند به هیچوجه پرنده خریداری نشود تا بیماری در واحدهای روستایی کنترل و به واحد صنعتی وارد نشود.
وی ادامه داد: علائم آنفلوآنزای حاد پرندگان شامل درگیری دست جمعی پرندگان با تلفات بالا و روند افزایشی، کسل بودن پرنده مبتلا، دارای پرهای ژولیده، ریش و تاج پرند تیره، تورم در ناحیه سر و صورت، زخم و خونریزی در ناحیه ساق پا، اختلالات گوارشی و ترشحات از ناحیه چشم، دهان و بینی است.
حیدری تاکید کرد: افراد از نزدیک شدن به پرندگان مبتلا به آنفلوآنزا بدون ماسک و دستکش جدا خود داری کنند و در صورت مواجه شدن با این پرندگان به نزدیکترین اداره دامپزشکی استان کرمانشاه و یا از طریق سامانه اطلاع رسانی ادارهکل دامپزشکی با شمارهگیری ۱۵۱۲ اطلاع رسانی شود که سریعاً تیمهای بیماریاب به منطقه اعزام شود.
نظر شما