۱۴ آذر ۱۴۰۰، ۱۳:۵۰

با مشارکت سازمان‌های مردم نهاد و کنگره ۶۰؛

طرح توسعه جنگل در ۱۷۵۰ هکتار از اراضی اصفهان اجرا می‌شود

طرح توسعه جنگل در ۱۷۵۰ هکتار از اراضی اصفهان اجرا می‌شود

اصفهان- معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان از اجرای طرح توسعه و غنی‌سازی جنگل‌ها در سطح ۱۷۵۰ هکتار از اراضی استان با مشارکت سازمان‌های مردم نهاد در ماه جاری خبر داد.

حسینعلی نریمانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به آغاز پویش مردمی "ایرانی سرسبز، هر ایرانی یک نهال" در استان اصفهان، اظهار داشت: این پروژه ملی روز جمعه ۱۲ آذر ماه با کاشت ۵۰۰ هکتار بذر بادام اسکوپاریا یا بادامک با کمک جمعیت کنگره ۶۰ در منطقه میانکوه روستای جلال آباد شهرستان نجف آباد شروع شده است و در ادامه در شهرهای شاهین شهر، کاشان و نائین با همراهی سازمان‌های مردم نهاد و مرتع داران در سطح ۱۲۵۰ هکتار تا پایان ماه جاری اجرا خواهد شد.

کاشت اسکوپاریا در ۴۵ هزار هکتار از اراضی اصفهان

وی، ثمره طرح توسعه جنگل به شیوه بذرکاری در استان را در ۵۰ سال گذشته خوب ارزیابی کرد و افزود: اکنون نزدیک به ۴۵ هزار هکتار از جنگل‌های دست کاشت در اصفهان بادام اسکوپاریا است و بذر این درخت به طور کامل و تا ارتفاع سه- چهار متر رشد می‌کند.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه نیاز آبی درخت اسکوپاریا کم است و بذر آن به روش دیم کاشته می‌شود، خاطرنشان کرد: برای کاشت بذر در این روش چاله‌هایی به عمق یک متر و ۲۰ سانتیمتر حفر می‌کنند و بذر را در می‌کارند، این چاله‌ها در مسیر شیب‌های نیمه استپی با بارندگی‌ها آبگیری می‌شود که از اکنون تا اردیبهشت ماه سال پیش رو، بسته به بارش‌ها شاید هشت نوبت آبگیری شود و این رطوبت در خاک می‌ماند، بذر جوانه و ریشه می‌زند و گیاه با رطوبت خاک رشد می‌کند.

نریمانی ابراز داشت: هدف از توسعه و غنی سازی جنگل‌ها، حفاظت از خاک است زیرا ریشه‌های این درختچه‌ها توده خاک را محافظت و از فرسایش آبی جلوگیری می‌کند؛ همچنین درختکاری و جنگل‌کاری در تلطیف هوا تأثیرگذار است و با محبوس کردن روان آب‌ها سبب تغذیه منابع آب زیرزمینی می‌شود و محصول این درختان پس از گذشت ۶ سال برای مرتع داران ارزش اقتصادی دارد که با مجوز اداره منابع طبیعی می‌توانند آن را بفروشند.

زراعت چوب با پساب آبیاری می‌شود

وی همچنین درباره اجرای طرح زراعت چوب در استان، گفت: این طرح ملی نیز از سال‌های ۱۳۸۴- ۱۳۸۵ مطرح شد اما در آن هنگام پس از مدتی متوقف شد اما در دو سال اخیر دوباره فعال شده است که در این مدت ۲۰۰ هکتار در شهرستان کاشان اجرا شده است و سال جاری نیز برای ۵۰ هکتار متقاضی دارد که در مرحله عقد قرار داد است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه طرح زراعت چوب تا تیرماه سال آینده قابل افزایش خواهد بود، اضافه کرد: این پروژه ملی شورای سیاست‌گذاری دارد که سازمان جهاد کشاورزی در استان اصفهان مسئولیت این شورا را بر عهده دارد، از این رو طبق تصمیم این شورا برای حفظ منابع آب زیرزمینی و نیز امکان استفاده از آب‌های نامتعارف برای کشت‌های غیرمثمر، طرح زراعت چوب با پساب انجام می‌شود.

نریمانی با بیان اینکه پساب برای زراعت چوب در اراضی ملی استفاده می‌شود، گفت: اگر افرادی زمین زراعی دارند و متقاضی زراعت چوب باشند نیز می‌توانند تغییر کشت دهند، سیاست این طرح استفاده از پساب برای کشت‌های غیر مثمر است.

کد خبر 5367774

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha