۱۶ آذر ۱۴۰۰، ۵:۲۳

مهر گزارش می‌دهد؛

گام مثبت دولت سیزدهم برای برقراری عدالت در حقوق کارمندان

گام مثبت دولت سیزدهم برای برقراری عدالت در حقوق کارمندان

قرار است افزایش حقوق کارمندان برای سال ۱۴۰۱ به صورت پلکانی اجرا شود؛ این اقدام می تواند گامی مثبت در نظام اداری استخدامی محسوب شود چرا که موجب جلوگیری از تشدید شکاف حقوقها خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، وجود شکاف گسترده میان حقوق و دستمزد کارمندان دستگاه‌های اجرایی مختلف یکی از دلایل نارضایتی کارمندان دولت در دهه‌های اخیر بوده است. انتشار فیش‌های حقوق نجومی در سال‌های گذشته و همچنین انتشار این فیش‌ها در هفته‌های اخیر نشان می‌دهد معضل این فیش‌ها نهادینه است و ربطی به این دولت و آن دولت ندارد؛ مسئله اینجا است که چگونه می‌توان در مقابل این فیش‌ها و حقوق‌های نجومی ایستاد.

مسئله حقوق نجومی در میان مدیران سازمان‌های دولتی امری پیچیده و چند وجهی است که نمی‌توان آن را به یک علت محدود کرد و یا راهکار آن را در یک اقدام مشخص دید. دولت می‌تواند با ترتیب دادن گام‌هایی رو به جلو در این حوزه، به هدف خود یعنی پیشگیری کامل از شکاف حقوق‌ها و وقوع حقوق‌های نامتعارف برسد. به گواه کارشناسان، یکی از راهکارهایی که می‌تواند به تسریع این امر کمک کند، نظارت و مدیریت بر روند افزایش حقوق سالانه کارمندان است.

دولت‌ها ابتدای هر سال با توجه به تورم موجود در جامعه و توان و امکانات خود اقدام به افزایش حقوق کارمندان می‌کنند. در سال‌های گذشته عموماً این افزایش حقوق‌ها بدون نظرات کارشناسی اتفاق افتاده و برای همه کارمندان یک نرخ مشخصی از افزایش حقوق اعمال شده است. نقص این فرایند هم در این نکته مشهود می‌شود که با اعمال ضریب یکسان برای حقوق‌های متفاوت، هر کارمندی که حقوق بیشتری داشته باشد به طبع افزایش حقوق بیشتری نیز دریافت خواهد کرد.

این فرایند نه از لحاظ اقتصادی قابل توجیه است و نه با برقراری عدالت در جامعه همخوانی دارد. مدتی قبل که بخشنامه بودجه ۱۴۰۱ توسط ابراهیم رئیسی به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد، مفاد بخشنامه مذکور و اظهارات مسئولان امر از جمله مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه، بیانگر آن است که در سال آتی افزایش حقوق‌ها به صورت پلکانی خواهد بود.

بدین معنا که کارمندانی که کمترین حقوق را دریافت می‌کنند از افزایش حقوق بالاتری برخوردارند و برعکس حقوق‌های نجومی افزایش صفر درصدی را تجربه خواهند کرد. آنطور که پیش بینی می‌شود، برای سال آینده افزایش حقوق‌ها به طور میانگین بین ۱۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد. به این صورت که حقوق‌هایی با کف دریافتی ۳۰ درصد و حقوق‌های نجومی و بالا بدون افزایش باقی خواهند ماند.

در هفته‌های گذشته کارشناسان و پژوهشگران مختلف به بررسی ابعاد مختلف این موضوع پرداخته و مواضع خود را نسبت به این تصمیم اعلام کرده اند. طبق اظهارات صاحب نظران، افزایش پلکانی حقوق کارمندان می‌تواند گامی مؤثر برای کنترل حقوق و مزایای کارمندان مختلف دولت باشد. اما اجرایی شدن این سیاست در میدان عمل نیز ضرورت‌هایی دارد که نیاز است به آنها توجه جدی شود تا از این سیاست بیشترین بهره برداری را داشته باشیم.

تلاش دولت و مجلس برای کاهش اختلاف حقوق کارمندان

در همین رابطه جعفر قادری نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: تلاش دولت و تلاش مجلس تا کنون بر این بوده که اختلاف حقوق‌ها در میان کارمندان مختلف کاهش پیدا کند. در همین راستا نیز مجلس در سال گذشته تلاش کرد میزان افزایش حقوق‌ها از یک سقفی بیشتر نشود.

وی ادامه می‌دهد: در سال جاری نیز تلاش دولت در همین راستا بوده است که حقوق کارمندان مختلف به هم نزدیک شود و فیش‌هایی که تحت عنوان حقوق‌های نجومی مطرح است موضوعیت پیدا نکند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه می‌کند: بحث‌هایی هم که تا کنون در مجلس بررسی شده در همین راستا بوده است. تلاش ما بر این است با این اقدامات بتوانیم تا حدی از این شکاف میان حقوق‌ها جلوگیری کنیم. به احتمال زیاد مجلس هم برای اجرایی شدن این امر همراه دولت خواهد شد.

وی در پایان اظهار می‌کند: بنده فکر می‌کنم سعی بر این باشد مجموع نیروهای تخصصی و عملیاتی را به نحوی مشکلشان را حل کنیم. باید تلاش کرد این اضافه حقوق مسئله ساز نشود و بخش‌های تخصصی که نگران خروج نیروهای تخصصی خود هستند دچار مشکل نشوند.

الزامات افزایش پلکانی حقوق‌ها برای تأثیرگذاری بیشتر

طبق گفته‌های کارشناسان، نیاز است که همگام با سیاست افزایش پلکانی حقوق کارمندان دولت، اقدامات دیگری نیز اتخاذ شود تا بتوان از این سیاست نهایت بهره برداری را داشت. حسن موسوی فرد کارشناس امور اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: اگر مد نظر ما این است که شکاف‌ها در دریافتی‌ها را کاهش دهیم، راهکار در پیش گرفته شده منطقی و مناسب به نظر می‌رسد. یعنی قرار بر این است که کسانی که حقوق کمتری دریافت می‌کنند، رشد بالاتر و کسانی که دریافتی‌های بیشتری دارند، به مراتب افزایش دستمزد کمتری داشته باشند. اما در این خصوص یک نکته وجود دارد؛ کسانی که حقوق‌های بالاتری دریافت می‌کنند، علاوه بر دریافتی‌های مستمر، دریافتی‌های غیرمستمر بسیار زیادی نیز دارند که اگر بخواهیم افزایش حقوق‌ها به صورت پلکانی و عادلانه باشد، باید ملاک ما مجموع دریافتی کارمندان باشد نه مستمری آنها.

وی اضافه می‌کند: زیرا کسانی که دریافتی‌های پایین‌تری دارند، دریافتی‌های غیرمستمر کمتری دارند. اما کسانی که دریافتی‌های بالاتری دارند، مزایای غیرمستمر آنها نیز چشم گیر است. مواردی مانند حق الجلسات و پاداش و … جزو مزایای غیرمستمر به حساب آمده که موجب افزایش حقوق کارمندان می‌شود. بنابراین اگر بتوانیم فرایند را طوری تنظیم کنیم که این افزایش حقوق پلکانی روی سرجمع حقوق افراد باشد، حتماً نتیجه کار عادلانه تر و منطقی‌تر خواهد بود.

پررنگ شدن پیوست عدالت در افزایش حقوق‌ها

از آن جا که با روش پلکانی، افزایش حقوق هر کارمند متناسب با حقوق و مزایای او خواهد بود، این اقدام به عنوان گامی مثبت در اجرای عدالت در جامعه به حساب می‌آید. در همین رابطه، حمید بهزادی کارشناس بودجه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با توجه به اینکه دولت یک ضریب مشخص برای افزایش حقوق در نظر می‌گیرد، این امکان وجود دارد که بتواند به صورت معکوس عمل کند و برای افرادی که حقوق کمتری دریافت می‌کنند، ضریب بالاتری اعمال کند و یا افرادی که در سال‌های گذشته افزایش حقوق بالایی داشته‌اند، ضریب کمتری در نظر بگیرد. چرا که در سال‌های گذشته برخی از ردیف‌های شغلی بعضاً بیش از ۱۰۰ درصد افزایش را در حقوق خود تجربه کرده‌اند. به عقیده بنده از آن جایی که در سال‌های اخیر شکاف میان حقوق کارمندان سیر صعودی داشته، این پلکان معکوس به عدالت نزدیک‌تر است.

وی ادامه داد: وجود حقوق‌های ۵۰ میلیونی در جامعه‌ای که برخی از کارمندان ۵ تومان دریافتی دارند، به هیچ وجه قابل قبول نیست. البته اگر با توجه به عملکرد هر شخص، دریافتی او افزایش پیدا کند مشکلی نیست. لکن بسیاری از اقشار ضعیف‌تر در سال‌های گذشته خروجی‌های خوبی داشته‌اند اما در این مدت مبلغی به دریافتی آنها اضافه نشده است. بنده این موضوع که اجرای شیوه پلکانی برای افزایش حقوق‌ها به عدالت نزدیک‌تر است را قبول دارم.

حداکثر حقوق کارمندان مطابق با قانون چقدر است؟

چندی پیش بهزاد بقایی یکی دیگر از کارشناسان حوزه اقتصاد کلان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کرد: قطعاً این اقدام با توجه به محدودیت‌های رفاهی و کسری بودجه کشور، بهترین شیوه موجود است. چرا که یک قشری در کشور وجود دارند که حداقل حقوق را دریافت می‌کنند و با توجه به تورم موجود تحت فشار هستند. اگر بخواهیم مشابه سال‌های آینده برای همه کارمندان افزایش ۲۰ درصدی را اعمال کنیم، کارمندی که ماهانه ۴ میلیون حقوق و دستمزد دریافت می‌کند، ۸۰۰ هزار تومان افزایش حقوق و کارمندانی که ۳۰ میلیون دریافتی دارند، ۶ میلیون افزایش حقوق خواهند داشت. یعنی کارمندانی که حقوق بالایی دارند و اکنون تحت فشار اقتصادی نیستند، بسیار بیشتر از کارمندانی که نیاز به حقوق بیشتر دارند، افزایش حقوق خواهند داشت.

وی ادامه داد: متأسفانه اکنون در کشور ما شفافیتی در نظام حقوق و دستمزد وجود ندارد و سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری استخدامی در جریان نیستند که در سیستم پرداخت حقوق دستگاه‌ها چه اتفاقی می‌افتد. به همین دلیل است که هر چند سال یک‌بار یک فیش حقوق افشا می‌شود که کاملاً خلاف قانون است. بر اساس قانون خدمات مدیریت کشوری باید نهایت اختلاف میان پرداختی‌ها ۷ برابر باشد. یعنی حقوق ۳۰ میلیونی نباید در جامعه وجود داشته باشد. در شرکت‌ها نیز اختلاف ۱۰.۵ برابر به بالاتر قانونی نیست. اما اکنون شاهد هستیم حقوق‌های بسیار بالاتری نیز در سازمان‌های دولتی عرف است.

بنابراین می‌توان اجرای پلکانی افزایش حقوق‌ها را اقدامی در خور توجه از دولت سیزدهم و علی الخصوص سازمان برنامه و بودجه دانست که می‌تواند نقطه عطفی در نظام اداری استخدامی کشور برای سال آینده باشد.

کد خبر 5368262

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • سروش IR ۰۷:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      7 0
      قبلا هم بارها به گوش مسئولان رسیده منتهی کوششان بدهکار نبود... افزایش پلکانی به شیوه سال های قبل بی معنی و بی نتیجه است... وقتی خط فقر 15 میلیونه، بعد حقوق فردی را به فرض 100 درصد هم اضافه کنید تازه بشود 8 میلیون، چه فایده و چه نتیجه ای داره؟
      • IR ۰۸:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
        0 1
        برای حل مشکل باید تغییر حقوق نجومی بگیر ها منفی باشه. یعتی مثلا تا حقوق 15 میلیون افزایش پلکانی و در حقوق های بالا تر کاهش پلکانی داشته باشیم که به افراد با حقوق پایینتر مبلغ بیشتری برسه.
      • IR ۱۰:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
        2 0
        عزیز، قرار نیست که فقر تقسیم بشه، عدالت اصلا به معنی برابری نیست؛ آنهایی که مفسدند یا غیر قانونی مبالغی به اصطلاح نجومی (بالای 100 میلیون) میگیرن تکلیفشون مشخصه، اما اصل حرف اینه که حداقل حقوق باید به هر ترتیب؛ حداقل هزینه ها (خط فقر رو) پوشش بده؛ کم کردن از این و اضافه کردن به اون که راه حل نیست.
      • امیرعلی IR ۱۲:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
        2 0
        حقوق نجومی بگیرها را که نباید کم کرد، بلکه کلا باید قطع کرد...قبلا تا دو سال پیش 30 میلیون حقوق یه مدیر یا معاون، نجومی بود اما الان با این تورم و گرونی، بالای صد میلیون میشه نجومی! حقوق بقیه خیلی کمه و جا موندن که باید به تناسب سنوات و مدارکشون افزایش پیدا کنه؛ حداقل حقوق رو باید 12 میلیون ببینن...
    • محمد امید IR ۰۷:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      9 0
      همان شیوه تکراری کسی که 4 میلیون میگیره، 25 درصد/ کسی که 6 میلیون میگیره، 20 درصد/ کسی که 8 میلیون میگیره 10 یا 15 درصد،... تورم چقدر 500 درصد // مدیران چقدر؟ 100 میلیون، افراد خاص 200 میلیون؟
    • حسین علی IR ۰۷:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      11 0
      هیچ اتفاق خوبی نخواهد افتاد. یکی از همین اقتصاد خوان های به اصطلاح کارشناس می گفت نباید با افزایش حقوق به بهانه عدالت هزینه های بودجه را بالا برد که خودش تورم زاست به ضرر فقرا ...پرسیدم شما چقدر حقوق می گیری؟ طفره رفت، اما معلوم شد دریافتی اش 45 میلیونه؟ گفتم منم دکترم امابعد 20 سال 8 تومن می گیرم.
    • محسن IR ۰۷:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      7 0
      متاسفانه امسال هم علی ظاهر اتفاق خوبی برای رفع تبعیض ها نخواهد افتاد.. 60 درصد خودشان را از قانون خدمات استثنا کرده اند و دریافتی بالای 40 و 50 میلیون دارند و 40 درصد باقی مانده حداکثر 10 میلیون دریافتی! همه باید از یک قانون تبعیت کنند و استثناها برداشته شود.همه برابر طبق تحصیلات و مسئولیت و سابقه
    • اشکان IR ۰۷:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      4 6
      کسانی که دکتری تخصصی اند در هر رشته ای ، زحمت شبانه روزی کشیده، جوانیشان را گذاشته اند، جایگاه اجتماعی آن در همه دنیا متفاوت است، برای این که وظیفه تولید علم و اندیشه و حل مشکلات کشورها با آنهاست. حقوق همه آنها در هر دستگاه یا دانشگاهی که باشندباید جداگانه دیده شود تا مجال مطالعه و پژوهش داشته باشند
    • اشکان IR ۰۷:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      3 6
      کسانی که دکتری تخصصی دارن در هر رشته ای، زحمت شبانه روزی کشیده، جوانیشان را گذاشته اند، جایگاه اجتماعی آنها در همه کشورها متفاوته، چون وظیفه تولید علم و حل مشکلات کشورها با آنهاست. حقوق همه آنها در هر دستگاه یا دانشگاهی که باشند باید برابر و جداگانه دیده شود تا مجال مطالعه و پژوهش داشته باشند.
    • محسن IR ۰۷:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      4 1
      متاسفانه امسال هم علی ظاهر اتفاق خوبی برای رفع تبعیض ها نخواهد افتاد.. 60 درصد خودشان را از قانون خدمات استثنا کرده اند و دریافتی بالای 40 و 50 میلیون دارند و 40 درصد باقی مانده حداکثر 10 میلیون دریافتی! همه باید از یک قانون تبعیت کنند و استثناها برداشته شود.همه برابر طبق تحصیلات و مسئولیت و سابقه
    • IR ۰۷:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      6 1
      تا حقوق های بالای 20 تومن وجود داشته باشه عملا فاصله طبقاتی و شکاف بین کارمندان که دستشان کوتاه است ادامه خواهد داشت
    • علیرضا ۰۷:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      6 3
      این هم می شود مانند موضوع یارانه ها . فردی متاهل درشهرزندگی می کند که مستاجر است .خودور هم ندارد . به صرف این که کارمند است یارانه اش را قطع کردند . فردی در روستا که دارای چندین زمین (چند میلیاردی است) با کلی گاو و گوسفند و خانه شخصی ودو خودرو می شود مشمول یارانه بگیران .
      • راستین IR ۱۴:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
        0 0
        خب شما چرا نمیری روستا مثل اون بابا زمین و گاو و گوسفند داشته باشی؟
    • رسول ۰۷:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      3 0
      قانونی که با خصوصی سازی برخی از بخش های دولت ، به بخش خصوصی و مزایده ی قسمتی از کارهای بخش دولتی به بهانه بهره وری بیشتر کارگرانی که لازم دارد را بدون هیچ مسولیتی به کار میگیرد ولی حقوق ناچیز پرداخت میکند باید اصلاح شود . شما فقط به فکر کارمندانی هستید که در استخدام دولت هستند . متاسفم برای شما
    • حمید ۰۷:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      7 2
      اولا در مقایسه با درآمد مردم در سایر کشورها حقوق هیچ کس در ایران نجومی نیست ثانیا با روش جدید دلیلی برای درس خوندن و تلاش برای کسب یک شغل خوب وجود نداره چون کافیه با پایین ترین حقوق استخدام بشیم تا طی چند سال با افزایش پلکانی درآمد همه با هم برابر بشه
    • ۰۷:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      9 0
      با سلام . افزابش پلکانی حقوق کارمندان دولت (کارمندانی که نجومی بگیر نیستن) هرساله از سوی دولتها مطرح شده و اینبار نیز دولت آقای رییسی این شعار رو می ده که محقق نخواهد شد چرا که افزایشهای حقوق نیز مافیایی شده .
    • IR ۰۸:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      3 4
      یعنی حقوق یک نگهبان با مدرک پنجم ابتدایی برابر بشود با یک استاد تمام دانشگاه تهران. عالی است! شما کی هستید بابا! اسلام باید از شما درس عدالت بیاموزد....
      • هیچکس IR ۱۱:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
        1 0
        قطعا برابری لزوما عدالت نیست و باید دستمزدها هم متناسب با تحصیلات و تخصص و تجربه و سوابق خدمتی باشه؛ همان فرقی که بین یک پنجم ابتدایی با یک لیسانسه دیده می شود؛ همان فرق هم باید بین یک استادیار با یک استاد تمام نیز دیده بشه. از این نظر همه دکترها قابلیت برابر در دریافت حقوق یکسان خواهند داشت و...
    • جمشید IR ۰۹:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      1 0
      بسیار کار خوبیست که انجام میشه کاش فکری به حال کسانی که از هفت ارگان حقوق می گیرند میشد
    • حزب الله ۰۹:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      2 2
      سلام . به نظر بنده باید حقوق افرادی که کمتر حقوق می گیرند را بیشتر از افرادی که حقوق زیاد می گیرند افزایش داد ( چه بازنشسته و چه شاغل ) تا اخلاف حقوقی بین کارمندان و مدیران کمتر شود تا فشارهای اقتصادی کمتر به قشر کم درآمد فشار بیاورد
    • احمدی IR ۰۹:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      2 2
      آیا بنظر شما این عدالت اجتماعی است که یک فرد بلغ بر 20سال درس بخواند زحمت بکشد با کسیکه تلاشی در جهت یادگیری انجام نده برابر بشد . یا کشی که تخصص کسب کرده با دیگری همتراز شود. فکر می کنم با اینکار همان یکم تلاشی هم که در ادارات بود از بین میرود چون انگیزه ای برای کار کردن برای متخصصین نمی ماند. شما
      • عدالت عدالت عدالت IR ۱۲:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
        1 0
        دچار سوتفاهم شدید دوست عزیز منظور یکسان سازی حقوق در ادارات مختلف است یعنی کسانی که کار یکسانی انجام می دهند باید حقوق و مزایای یکسانی داشته باشند. مشخص و بدیهی است که حقوق کسی که کار تخصصی انجام می دهد باید با حقوق نگهبان و راننده و آبدارچی باید متفاوت باشد
    • IR ۱۰:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      6 0
      چرا تو کارخانه های تولیدی کارکنان باید به اجبار همه روزه 12 ساعت کار کنند؟ مگه اضافه کاری نباید با توافق طرفین باشه؟ تو همه جای دنیا برای افزایش راندمان کاری دارند ساعت کاری رو تعدیل میکنند اونوقت اینجا کارفرماها عین برده از کارکنان کار میکشند. با 12 ساعت کار پس کی به زندگی عادی و زن و بچش برسه؟
    • مهران ۱۰:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      2 0
      آنهایی که حقوق ودریافتی بالا دارند اجازه هیچ تصمیمی دراین خصوص نخواهندداد
    • ۱۰:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      0 0
      چیزی که مردم حس میکنن تورم 500 درصدیه...چیزی که دولت اعلام میکنه 50 درصده...بعد افزایش ده درصدی حقوق یعنی عملا 40درصد کاهش حقوق و قدرت خرید و فقیرتر شدن ملت بدبخت....
    • هیچکس IR ۱۱:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      1 0
      برای برقراری عدالت در پرداخت ها اول باید برآورد درست و واقعی از حداقل حقوق متناسب با تورم داشت؛ بعد ردیف های بی مورد و بی خاصیت هزینه های بودجه را حذف کرد؛ از اشراف (حکومتی و غیر حکومتی) مالیات کافی گرفت؛ با اینکارها می توان منابع لازم برای رسیدن به عدالت در پرداخت ها را فراهم کرد.
    • حسن ۱۱:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      0 0
      این روش اصلا درست ومنطقی نیست.اونموقع کارمندی که یکساله وارداداره شده باکارمندی که 30سال خدمت داره حقوقش برابرمیشه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!واین یعنی تبعیض ،نه عدالت
    • ۱۱:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      0 0
      اگه اجرايي بشه كه خيلي خوب ميشه منم با حرف دوستمون موافقم كسي كه وقت گذاشته و درس خونده نبايد با يك كسي كه نگهبانه و پنجم ابتدايي سواد داره يكسان باشه ولي اينم بايد فكر كند آيا اوني كه درس نخونده حق زندگي تو ايران را نبايد داشته باشد يا خونه و زندگي نداره والا ما خودمون به خودمون رحم نمي كنيم
    • عدالت عدالت عدالت IR ۱۲:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      1 0
      یکسان سازی به این معناست که دو نفر با مدرک دانشگاهی و پست یکسان در دو اداره دولتی مختلف در صورتی که کار و مسئولیت مشابهی داشته باشند حقوق یکسانی دریافت کنند. مثلا دو نفر حسابدار در دو اداره متفاوت باید حقوق یکسانی بگیرند.
    • IR ۱۳:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      0 0
      طرح بسیار غلط و اشتباهی است.این طرح عین بیعدالتی است.سوابق کاری و مدرک تحصیلی در این طرح لحاظ نشده است
    • IR ۱۳:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
      2 0
      مهمتر از پلکانی شدن همسان سازی حقوق بین دستگاههای مختلف است .
    • احمدی IR ۱۳:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
      2 0
      کارمندان شرکت نفت پول نفت من تایرانی را به چه حقی تو فیش حقوقیه خودشون میارن ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    • علی IR ۱۴:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
      2 0
      اختلاف حقوقها منطقی نیست . من 5 تومن میگیرم همکلاسی سابق من توی شرکت نفت میگیره 30 تومن . البته کارگران شرکت نفت بحثشون جداست هرچند اونها هم باید حقوقشون تعدیل بشه ولی کارمندای پشت میز نشینشون چرا 6 برابر من کارمند وزارت ارشاد یا تبلیغات یا کتابخونه حقوق میگیرند ؟
    • جمشید IR ۱۴:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
      2 0
      حقوق نزدیک 20 تومن باید کاهش پیدا بکنه
    • یاری IR ۱۴:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
      6 0
      بعضی حقوقها مثل شرکت نفتی ها خیلی رفته بالا اونها دارن 6 برابر من حقوق میگیرن (کتابدار مظلوم)
    • علی IR ۱۶:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
      1 0
      ببخشید دوستان ولی اگه قرار باشه هر کس دستش به هر بیت المالی میرسه بذاره تو جیب خودش که میشه قانون جنگل . الان دست شرکت نفتی به پول نفت میرسه . بر میداره میذاره تو جیبش .
    • میثم IR ۰۰:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
      0 0
      یک قانونی گذاشتن بنام مدیریت خدمات کشوری که فقط بفکر مدیران است . والسلام.