به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با ظهر دوشنبه مقابل درب ورودی اداره محیط زیست شاهرود قرار بود مراسم رونمایی از تابلوی منقش به نام شاهوار باشد تا یادمان نرود برای این کوه استوار و کانون آب ساز چه تلاشهای وافری صورت گرفته است اما حضور مردم، دوست داران محیط زیست، سازمانهای مردم نهاد و فعالان اجتماعی و مسئولان دولتی در این مراسم آنچنان غافلگیر کننده بود که خود به یک گردهمایی بزرگ برای دلگرمی شاهواریها بدل شد.
امروز یک بار دیگر پشت شاهوار به حضور مردان و زنان دیار شاهرود و بسطام گرم شد. منطقهای که یک هزار تقدیم انقلاب و دفاع مقدس کردهاند و همیشه در میدان هستند تا از این آب و خاک حفاظت و نگهداری کنند مردمی که میآیند تا بگویند شاهوار میبایست برای آیندگان بماند.
حمایت دلسوزانه از انفال
بخشدار بسطام به عنوان یکی از سخنرانان این مراسم با اشاره به اینکه سازمانهای مردم نهاد و علاقمندان به طبیعت همواره دلسوزانه از انفال این سرزمین، از شاهوار تا ابر و مناطق کویری شهرستان شاهرود دفاع میکنند تا آسیب و تخریبی به این منابع خدادادی نرسد، گفت: باید قدردان فعالان محیط زیستی بود چرا که مطالب ارزشمند شأن به عنوان کار کارشناسی سبب شده تا ما حرف برای گفتن داشته باشیم.
علی باقری با بیان اینکه نام شاهوار نه متعلق به شهر و بخش بسطام و شاهرود و استان سمنان است بلکه به تمام ایران و دنیا تعلق دارد و میبایست آوازهاش مانند نامش بلند باقی بماند. امروز شاهوار در تمام دنیا شناخته میشود لذا باید از این منطقه حفاظت کرد.
میراث گرانقدر و گنجینه ملی
یک فعال سمنهای مردمی و عضو کمیته حفاظت از شاهوار نیز در این مراسم با بیان اینکه مسئولان نباید در برابر آینده دشت بسطام و شاهرود و مردم این منطقه و آینده میراث کهنی که به ما ارث رسیده سکوت کنند، ابراز کرد: هر کس مسئولیتی در این رابطه دارد، میبایست با انجام وظیفه و گزارشهای دقیق خود نسبت به هر گونه تخریب و معدن کاری در تمام نقاط شاهوار، تاش، قطار زرشک، نگارمن، ابرسج، ارتفاعات میغان و … که در زمره میراث گرانقدر و گنجینه ملی محسوب میشود، حساسیت نشان دهند و برای نگهداشت این میراث تلاش کنند.
گلچهره محمدی بیان کرد: اگر مسئولان ما با دلسوزی نگهدار این میراث باشند، آیندگان خدا را شاکر خواهند بود که در دیار شیخ ابوالحسن خرقانی و بایزید بسطامی، روحانیت معزز، فضلا و علما کسانی هستند که هم محیط زیست و منابع خودشان را حفظ کردند و هم آیندگان را مد نظر قرار داده و میراث گرانبهای گذشتگان را به امانت برای آیندگان حفظ کردند.
وی افزود: همه کسانی که برای صیانت از شاهوار دل در گرو این دیار دارند، باید تقدیر کرد که از ابتدا در صف حامیان شاهوار حضور داشتند و امیدواریم که به لطف خدا نه تنها شاهوار بلکه همه اراضی ملی متعلق به مردم نجیب ایران و شاهرود را حفظ و به آیندگان منتقل سازیم.
این فعال اجتماعی همچنین بیان کرد: یکی از محورهای برگزاری چنین نشستهایی در کنار تقدیر از چهرههایی که فعال حوزه محیط زیست هستند آن است که بدانیم امروز در آغاز راهی هستیم که باید برای حفظ و صیانت از شاهوار با ابطال پروانه بهره برداری معدن بوکسیت شرایطی را محیا کند تا زمینه را برای ثبت جهانی شاهوار در کنار ثبت جهانی جنگل ابر و بسطام محیا شود.
به گزارش خبرنگار مهر، رونمایی از تابلوی شاهوار، تقدیر از حسن حلاجی به عنوان یکی از افرادی که در کمیته صیانت از شاهوار طی نزدیک به یک دهه خدمات شایانی را ارائه کرد و دیگر پیشکسوتهای این عرصه از جمله بخشهای جانبی مراسم فوق بود که با حضور غافلگیر کننده مردم و دوست داران شاهوار همراه شد.
نظر شما