به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «دانایی و نادانی در روزگار شبکهها» مقدمهای بر شناخت پیامهای درست و نادرست در عصر اطلاعات نوشته شاهو صبار در ۱۴۲ صفحه توسط انتشارات سیمای شرق منتشر شد.
این اثر در ۱۰ فصل با عناوین «مقدمهای بر چالش دانایی در عصر اطلاعات، توشه ما از عصر دانش چیست؟، نگاهی به الگوهای محتوایی تکراری و ضعفهای منطقی، آیا همه چیز علم است؟، سوگیریها: دامهایی که در مسیر استدلالهای ما تنیدهاند، ادعاهای خارقالعاده و شواهد خارقالعاده، نقش داستانها و تجربههای فردی در اثبات، مفاهیم علمی مورد سوءاستفاده، داستان تحول علم پزشکی، در باب فروتنی: آیا باید بدانیم؟» به برخی از چالشهای مهم جامعهی امروز در مواجهه با اطلاعات و پیامها میپردازد.
بسیاری از پژوهشگران و متفکران نگرانند که عصر اطلاعات و اینترنت که قرار بود عصر همهگیری دانش و رهایی از بیاطلاعی باشد، ما را به شکلی جدید درگیر جهل و سردرگمی کند. شاهو صبّار به زبانی دانشگاهی اما روان و سادهفهم به همراه داستانهای متعدد از تجربیات واقعی و بعضا تکاندهنده، به این عرصه نوین و دغدغههای آن میپردازد و برای ما راهکارهایی دارد تا از این دریای مواج به جای سردرگمی، توشهای از علم و آگاهی کسب کنیم.
شاهو صبّار، نویسنده این کتاب که دارای مدرک دکترای رسانههای جمعی با گرایش رسانههای دیجیتال از دانشگاه سوگنگ کره جنوبی است، سالها به عنوان روزنامهنگار، پژوهشگر و مدرّس دانشگاه فعالیت کرده و در این حوزه آثار متعددی از او منتشر شده است. او هماکنون عضو هیأت علمی دانشگاه تهران است و در دپارتمان مطالعات ایران دانشکده مطالعات جهان فعالیت میکند.
امروزه سواد رسانهای از موضوعات بسیار مورد گفتوگو است. در زمانهای که شبکههای تلویزیونی ما را زیر بارانی از اطلاعات درست و نادرست قرار دادهاند و به سادگی نمیتوانیم میزان درستی و دقت این مطالب را بسنجیم سواد رسانهای اهمیتی بیش از پیش یافته است. این اثر به واکاوی این مساله میپردازد و برخی مهارتهای عملی را آموزش میدهد تا با کمک آنها تلاش کنیم که عصر اینترنت و شبکههای اجتماعی به ابزار افزایش دانایی ما تبدیل شود نه سردرگمی و انباشت افکار نادرست در ذهنمان.
کتاب «دانایی و نادانی در روزگار شبکهها» در قطع وزیری و ۱۴۲ صفحه توسط انتشارات سیمایشرق وارد بازار نشر شده است.
نظر شما